torstai 19. lokakuuta 2023

Salon kurpitsaviikot


 Salon Halikossa on viime vuosina ollut aina syksyisin upea kurpitsapelto. Kuutisen vuotta sitten Rannikon puutarha aloitti tämän tapahtuman. Hyväsydäminen omistaja tuki lähialueella tulipalossa tuhoutunutta kynttilätehdasta ja osti sieltä kynttilöitä. Ne laitettiin palamaan kaiverrettuihin kurpitsoihin, jotka olivat pellon reunalla ohi ajavien autoilijoiden ilona. 

Tapahtuma on kasvanut joka vuosi ja nyt siellä käy parin viikon aikana jo yli 200 000 kävijää.


Alueella on paljon erilaisia kaiverrettuja kurpitsoja, jotka pääsevät oikeuksiinsa illan pimetessä. Kaiverrettuja kurpitsoja löytyy monessa muodossa. Mukaan voi ostaa valmiiksi kaiverrettuja kurpitsoja tai pelkän kurpitsan ja kokeilla itse kotona kaivertamista. 

Alue on laajentunut ja tänä vuonna sinne oli jopa tehty pieni lampi, jossa luurangot istuskelevat veneessä. Nyt alueella on enemmän Halloween teemaa. Tosi hienosti tehtyjä juttuja. 


Alueen kokee eri tavalla valoisalla ja pimeällä. Itselläni on ollut tapana käydä kumpanakin (kun siellä päin muutenkin tulee asioitua). Suosittelen valoisaa aikaa perheen pienimpien kanssa. Silloin ei ole niin pelottavaa (jos pimeä ja luurangot pelottaa) ja näkee paremmin missä kävelee. Myöskään ihmisiä ei ole niin paljon kuin auringon laskettua. Myöskin ihan myöhään on hiljaisempaa. Saappaat ovat ihan hyvä valinta, sillä paikoin on märkää ja mutaista.

Tänä vuonna on panostettu kivasti kahvilaan. Nautimme herkkukaakaot ja glögiä sekä kurpitsoista tehtyjä herkkuja. Olivat kyllä todella hyviä. Suosittelen pysähtymään kahville. Myynnissä on myös kurpitsamakkaraa. Lähellä ei ole kauheasti parkkipaikkoja. Onneksi Salon keskustasta pääsee paikalle ilmaisella bussilla  tapahtuman viikonloppuina (pe-su), jota kannattaa hyödyntää. Salon yrityksiä on muitakin tullut mukaan tapahtumaan Kurpitsaviikoille. Kannattaa siis katsoa mitä kaikkea muuta nähtävää ja koettavaa Salosta löytyy. Tässä suoralinkki Kurpitsaviikoille. Sunnuntaina on päätös ja silloin on mm. ilotulitus.


1 kommentti:

  1. Minua hieman harmittaa, että en ikinä ole Salon kurpitsaviikoille ehtinyt. Tapahtuma kuulostaa kuitenkin todella hienolta ja on taatusti taas ensi syksynä mielessä, josko vihdoin ehtisimme sinne. Hyvä vinkki, että kannattaa käydä sekä valoisaan että pimeään aikaan.

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!