perjantai 17. helmikuuta 2017

Teemajuhlat helposti tuunatenMeillä juhlittiin vähän aikaa sitten taaperon 2v. juhlia ja samalla isännän maisterin tutkintoa. Meillä oli juhlissa mukana ihan vain omaa perhettä. Mulla on muutama sisarus ja pojallamme on neljä serkkua. Kaikki poikia. Voitte varmasti kuvitella mikä meno ja meininki meillä oli, kun kaikki viisi serkkupoikaa leikkivät.

Mä en keksinyt mitään yhteistä isälle ja pojalle sopivaa teemaa, joten päädyin vain vaaleansiniseen teemaväriin. Ajattelin jakaa teillekin vähän vinkkejä, sillä helposti monesta asiasta saa tuunattua pienelle tuunauksella teemaan kuin teemaan sopivia tarjoiluja ja koristeluita. Tällä kertaa mulla oli melko paljon käytössä sininen elintarvikeväri.

Pöytäliinat ja tarjoiluvälineet

Pöytäliina voi olla teeman mukainen. Nykyään löytyy myös ihan peruskaupoista (ainakin Prismat ja Citymarketit) lastenjuhliin sopivia kivoja tarvikkeita ja taitaa niissä usein olla myös ohut muovinen pöytäliinä, jonka voi laittaa normipöytäliinan päälle. Ne käyvät myös hyvin somistukseen esim. kaapin eteen piilottamaan turhia tavaroita tai vain seinälle koristeeksi.

Itse ostin tällä kertaa kertakäyttöistä (mä olen kyllä käyttänyt useammin kuin kerran) kaitaliinaa, josta saa helposti sopivan kokoisia palasia. Nämä löytyvät yleensä kaupasta servettien ja kertakäyttöastioiden luota.

Myös kertakäyttölautasilla ja mukeilla saa kivan lisän kattauksen ulkonäköön. Niitä löytyy monen väristä ja kuvioista. Itse suosin useimmiten normaaliastioita kaapista, mutta suuremmalle porukalle ei aina kotoa löydy tarvittavaa määrää. Ja juhlien siivoaminenkin on helpompaa, kun ei tarvitse tiskata. Kertakäyttöaterimet voi koristella kauniilla teipillä.


Värjätyt kananmunat

Kananmunat värjää helposti elintarvikevärillä. Kaada syvään lautaseen hieman vettä ja elintarvikeväriä. Laita keitetyt ja kuoritut munat sinne. Käännä vähän ajan päästä.

Juomat

Juomatkin voi tehdä teemaan sopiviksi. Booli on helppo tapa tehdä isompi määrä juomatarjoiluja. Boolin sekaan kannattaa lisätä jäisiä marjoja tai jääpaloja. Jääpalat voi olla jotain värillistä juomaa tai käytä elintanvikeväriä. Jääpalojen sisälle voi myös laittaa esim. kukkasen terälehden, karkin tms. Myös limskoja ja mehuja löytyy erivärisinä (mm. Mehukatti).

 Itsekin voi tietysti lisätä väriainetta juoman sekaan. Myös grenadiinillä saa väriä juomaan. Sitä löytyy ainakin punaisena ja vihreänä. Erilaisilla alkoholittomilla siirapeilla saa väriä esim. Modon sininen Curacao siirappi. Lapsille sopivan drinkin saat, kun lisäät sekaan vain Spriteä.

 Meillä oli nyt tarjolla ihan perusskumppaa ja alkoholittomana Pommacia. Ihan kaiken ei tarvitse olla teeman mukaista ettei mene yli.


Kukkaset

Mitäpä juhlat olisivat ilman kukkasia. Valitse teeman värinen kukkanen. Jos sopivan värisiä ei löydy niin voit itse tuunata vaikka ruusuista teemaan sopivat. Helppo, nopea ja edullinen tapa tuunata kukkasia löytyy täältä klik klik.

Testasin myös ruusujen värjäämistä elintarvikevärillä. Lisäsin veteen sinistä väriä ja leikkasin kukkien varteen viistottaisen ison imupinnan. Jo muutamassa tunnissa alkoi näkyä värjääntymistä.

Väriä saisi olla aika paljon vedessä ja imu pintoja leikata välillä tuoreiksi, jos haluaa kokonaan värjäytyvän. Itse en ollut tämän tieteellisen kokeeni aikana kotosalla, joten mulla jäi nuo tekemättä. Parissa päivässä oli kuitenkin syntynyt aika upeat sinireunaiset ja laikukkaat ruusut.


Maljakon veteenkin voi lisätä hieman väriainetta. Isoon läpinäkyvään maljaan saa näyttävyyttä ja timantin tuntua, kun laittaa palasen sellofaania maljaan. Kannattaa lisätä värjätty vesi ja kukkaset vasta sellofaanin jälkeen.

Muista, että kukkaset imevät itseensä nestettä ja voivat täten myös alkaa värjäytyä. Ei siis kannata laittaa kukkia värjättyyn veteen montaa tuntia ennen juhlia ellei halua niiden värjäytyvän.


Kakku

Juhlat kruunaa kakku. Itse tein tällä kertaa kermakuorrutteisen kakun. Sekaan laitoin hieman sinistä elintarvikeväriä. Myös sopivan värinen sokerimassa tai marsipaani päällinen sopii kakkuun. Niitä löytyy monissa väreissä, muta niitäkin pystyy itse värjäämään. Ainakin sokerimassaan myydään erikseen siihen sopivia värjäysaineita.

Kakkuun voi myös laittaa jonkin kuvan. Nykyään pystyy ihan valokuvista teettämään kuvan. Valmiita kuva-aiheita löytyy myös kauppojen hyllyiltä kuten Cars, Frozen, vauva jne.

 
Makeiset

Kauppojen hyllyiltä löytyy nykypäivänä lähes kaikkea. Monia pipareita löytyy jännillä väreillä tai kuvioinneilla. Myös karkkihyllyltä ja irtokarkeista löytyy erilaisiin teemoihin sopivia tarjoiltavia.

Meillä on tällä kertaa myös Ässä-keksejä tarjolla, sillä pojan nimi alkaa S-kirjaimella. Hänen kastajaisiinsa leivoimme itse pipareita, joihin värjäsin päällisen ja taiteilin S-kirjaimen vielä siihen päälle.


Myös tämän sokeripopcornien ohjeen olen jakanut täällä klik klik. Niiden seassa on myös elintarvikeväriä, jotta ovat juuri oikean väriset.

Valaistus

Sopiva valaistus luo tunnelmaa. Itse lamppu voi olla värjätty tai valon eteen voi laittaa ohuen värikkään huivin. Lamppuosastot ovat pullollaan erilaisia discovaloja, lednauhoja ym. joita voi käyttää hyödyksi myös juhlatunnelman luonnissa.

Kynttilät ovat mielestäni aina tunnelmallisia ja sopivat kaikkiin juhliin. Kynttilöitä löytyy melkein kaikissa väreissä, mutta niitä voi myös tuunata. Itseltäni löytyi kotoa valkoinen pöytäkynttilä. Ostin kaupasta teemaan sopivat servetit ja leikkasin yhdestä muutaman kuvan irti. Servetissä on muutama paperikerros, joten irrotin ylimääräiset (alimmat) kerrokset pois. Sivelin decoupage-lakalla (löytyy ainakin askarteluliikkeistä) siveltimellä kynttilän pintaa siitä mihin halusin kuvan. Sitten asettelin varovasti kuvan kynttilälle ja lakkasin vielä hellästi päältä.

Mitkä ovat teidän parhaat vinkit juhlien tuunaukseen?


2 kommenttia:

  1. Ihania koristeita ja herkkuja olit loihtinut synttäreille :) Minun pitääkin kokeilla tuota ruusujen värjäämistä, en oo koskaan tajunnut että on noin helppo juttu :) Kivaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :)

    Viikonloppu onkin mennyt oikein vauhdilla vaikka ollaan vain matkan jälkeen oltu.
    Toivottavasti siellä meni viikonloppu hyvin ja ihanaa alkavaa viikkoa! <3

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!