torstai 31. elokuuta 2017

Puuhaa sadepäiviin

Syksy ja sadepäivät saapuvat. Kesäkään ei mikään ihan kuiva tosin ole ollut (mutta ei minusta mikään huonokaan). Sadepäivinä tekee mieli jäädä sisälle istumaan. Tosin jos lapsilta kysytään niin he tietävät hyvin, että meitä ei ole tehty sokerista ja mielellään menevät ulos hyppimään vesilätäköihin. Asennekysymys (ja ehkä vähän vaatetuskin).

Toisinaan pidän itsekin sateesta. Kesällä on mukava vain istua parvekkeella nauttimassa ja katselemassa vesisadetta. Taaperokin tykkää siitä. Mökillä on myös kiva kuunnella sateen ropinaa terassilla tai sisällä takkatulen ääressä. Sateen jälkeen on taas ihana mennä luontoon ja tuntea miten ilma on raikastunut.


Tässä joitain juttuja joita me tehdään sadepäivinä:

1. Sisäliikuntapaikat


Monissa isommissa kaupungeissa on sisäleikkipaikkoja kuten Hop Lop, Mehukattimaa, Namila ja mitä missäkin kaupungissa. Itse asiassa juuri tänään meillä oltiin sadepäivää viettämässä aamulla Turun Mehukattimaassa. Siellä saa juosta ja pomppia paljon. Kotiin tullessa nukahti jo autoon (poika siis, en onneksi minä).

2. Askartelut ja taiteilut


Huonolla ilmalla on hyvä keskittyä taiteilemaan. Taiteilut voi olla vaikka maalausta tai askarrellaan jokin juttu. Askartelut voivat olla ihan huvin vuoksi tai voi jo valmistella tulevia juhlakausia. Esim. nyt voi pikku hiljaa aloittaa joulukorttien maalaamisen (mä olen siis joulufani). Lahjoja voi askarrella vaikka isovanhemmille.

3. Kauppakeskukset


Monissa kauppakeskuksissa on kivoja (ja ilmaisia) leikkipaikkoja lapsille. Jotkut kauppakeskukset järjestävät joinain päivinä myös jotain ohjelmaa lapsille. Turun Myllyssä on keskiviikkoisin lastenpäivä.

4. Sisäleikit


Pitkinä sadepäiviniä voi keksi lapsen kanssa jotain leikkejä, joita ei niin usein muutoin tehdä. Picnic olohuoneen lattialla, maja peitoista ja tyynyistä, leffapäivä yhdessä sohvalla löhöten ja herkutellen, lempikirjojen lukemista ja monen monta muuta hauskaa juttua voi tehdä yhdessä lapsen kanssa.

Tai sitten voi ottaa uudet kivat lelut käyttöön. Mä olen meinannut hommata meille syksyksi jotain uutta kivaa kuten muovailuvahaa (play-doh, kinetic sand tms.).

5. Siivous


Niin tylsältä kuin se monesta tuntuukin, mutta mä tykkään siivoamisesta. Sadepäivät ovat sopivia siivouspäiviä.

Lapsen voi antaa leikkiä omia lempijuttujaan sillä aikaa tai katsoa vähän lasten ohjelmia. Toki lapsen voi ottaa mukaan siivoukseenkin, mutta riippu vähän iästää ja siivouksesta.

6. Leipominen


Meillä lapsi tykkää leipomisesta ja on heti mukana jos sanon, että leivotaan.

Mitä te tykkäätte tehdä sadepäivinä?


Mammalandian bloggaajat kirjoittavat joka kuu yhdestä yhteisestä aiheesta. Elokuun aihe oli sadepäivien tekeminen lasten kanssa. Muiden jutut löydät mammalandian sivuilta
www.mammalandia.fi ja facebookista.


3 kommenttia:

  1. Kivaa että on sateen viettopaikkoja nykyään sisälläkin :) lapset kun kaipaavat sadepäivinä entistä enemmän tekemistä :) Minä tykkään sadepäivinä katsella leffaa torkkupeiton alla vaikka kynttilöiden loisteessa <3Ihanaa syyskuun alkua ja iloista viikonloppua <3

    VastaaPoista
  2. Meillä kans sadepäivinä helposti valitaan leipomista tai jotain taiteiluhommaa :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!