perjantai 25. elokuuta 2017

Turun Messut 2017

Kävimme tänään kurkkaamassa millaista on Turun Messuilla. Ne alkoivat jo torstaina ja jatkuvat koko viikonlopun. Omasta viime käynnistä ko. messuilla onkin jo aika monta vuotta aikaa. Tuolloin meillä ei vielä lasta ollut, joten tällä kertaa katseltiin enemmän lapsiperheen näkökulmasta messuja.

Turun Messuilla on kivasti puuhaa lapsille niin sisällä kuin ulkonakin.

Ulkona on Livian alue, josta löytyy eläimiä. Parilla eurolla pääsee hevosajelulle. Keppihepparadan saa mennä ilmaiseksi. Palkinnoksi hienosta suorituksesta (juostiin esteet läpi pudottaen kaikki) taapero sai karkin.

Aitauksista löytyi vuohia, poneja, possuja, lampaita, lehmiä, pupuja, marsuja, kanoja ja kukko.

Sisätiloissa oli vielä laamoja. Niillä on oma esityksensä ja nähtiin miten ne hyppäävät esteitä.

Taaperon bambi-puku herätti hilpeyttä monissa.

Pienten lasten suosiossa on yleensä piipaa-autot. Tälläkään kerralla se ei tehnyt poikkeusta ja siellä me useamman kerran kävimme ihastelemassa paloautoa ja ambulanssia.

Lapsille löytyi lisäksi vielä mukava pieni leikkipaloauto, jonka kimpussa moni olikin. Samassa pisteessä sai myös spruutata vettä. Se oli taaperosta mukavaa.

VPK:n ruletissa jokainen sai kivan paloautoheijastimen. Taapero kävi myös pienen palomiesradan lävitse.

Joka päivä klo 13 VPK:lla on pelastusnäytös. Päivittäin on myös moottoripyörien stuntnäytös.


Yhdestä hallista ja ulkoa löytyy paljon erilaisia puolustusvoimien kulkuneuvoja. Osaan pääsee myös sisälle testaamaan ja kurkkimaan. Messuilta löytyi eri armeijan yksiköitä. Myös erilaisia simulaattoreita pääsee halutessaan kokeilemaan messuilla mm. lentosimulaattoria ja vauhtisimulaattoria.

Pihalla kävimme syömässä Sotilaskodin herkkuja.

Meidän perheen miehet istuivat myös Hawk-lentokoneen kyydissä.


Sisällä oli kivannäköinen lapsiparkki, jossa oli oikein mukavat hoitajat. Siellä lapsi leikki jonkin aikaa. Myös lähellä olevalla lasten lehden standilla oli houkuttelevan näköinen leikkipaikka.

Muutoin kiersin messualueen melko nopeasti, sillä siellä ei pahemmin ollut itseäni kiinnostavia yrityksiä esillä. Jokainenhan siellä haluaisi jotain myydä. Saatiin kuitenkin useampi tunti kulumaan perheen kanssa messuilla ja kaikilla oli mukavaa.

Katselimme hieman erilaisia esityksiä, jossa oli mm. tanssia ja taikuria. Sunnuntaina tiedossa on vielä Hevisaurus esiintymässä klo 11.30. Sinne olisi tarkoitus mennä. Oletteko te käyneet tai menossa Turun Messuille?

Lisätietoa Turun Messuista löydät täältä. Messuohjelman löydät täältä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!