lauantai 16. maaliskuuta 2019

Merikeskus Vellamo


Viime visiittimme Kotkaan huipentui Merikeskus Vellamoon. Mieheltäni ja minulta löytyy museokortti, joten käymme melko paljon museoissa ja näyttelyissä. Pienet lapset pääsevät yleensä vielä ilmaiseksi sisälle niin lapsestakaan ei tule lisämaksua. Museot ovatkin oiva kohde, kun matkailemme kotimaassa. Vellamoon alle 18-vuotiaat pääsevät maksutta.

Jo pelkästään rakennus on näyttävä. Se sijaitsee myös ihan meren vieressä. Talvipakkasella meren läheisyyttä ei niin jäänyt ihastelemaan, mutta varmasti menemme myös uudemman kerran kesäaikaan. Silloin on myös avoinna Jäänmurtaja Tarmo. Keveemmällä aukeaa myös Merimonsterit -näyttely, joka kuulostaa juuri joltain josta meidän poikamme pitäisi.


Merikeskus Vellamossa on useampi näyttely. Siellä on Suomen merimuseo, merivartiomuseo (kertoo merivartijoiden työstä kieltolain ajoilta nykypäivään), Kymenlaakson museo ja Tietokeskus Vellamo. Ihailimme myös Karhulan Lasin lasiteoksia. Kaikkiin pääsee kiertämään samalla lipulla. Perheen pienimmille löytyy lainarattaat.

Laivakoira Velmu opastaa merimuseossa lapsia. Koiran tassun jäljet maassa johdattivat aina jonkin pienen tiedon ja tehtävän äärelle. Toimintapisteistä löytyy mm. ankkurin nostoa, merisolmujen harjoittelua, säkkien vinssausta ja laivanupotuspeliä.  Poika tykkäsi kovasti myös pelastusveneen ajosimulaattorista. Me pidettiin myös pieni lukutauko. Mukava, että lapset voivat myös tekemällä ja kokemalla oppia.

Merikeskus Vellamossa on kivasti puuhaa lapsillekin.

Rakennuksessa on myös iso, erillinen leikkipaikka Leikkimö, jossa on tilaa temmeltää. Sieltä löytyy kotia, vanhan ajan kauppaa ja bussia. Meidän neljä vuotias oli ihan innoissaan. Kaikkia leikkejä testattiin. Tultiin onneksi viimeiseksi leikkipaikalle, sillä muutoin ei ehkä olisi saanut häntä eteen päin. Tosin hän näyttelystäkin piti ja kiinnostuneena kiersi ja katseli ympärilleen. Tällaisista museokäynneistä jää lapsellekin hyvät muistot ja ne innostavat jatkossakin museoihin.2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! <3

      Merikeskus Vellamo oli mielenkiintoinen paikka. Mukava vielä, kun oli hyvin huomioitu lapset :)

      Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!