keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Mökkeilyä talvella


Vietimme jokin aika sitten viikonlopun Kotkassa mökkeillen. Meidän perhe, pari siskoani perheineen ja äitini suuntasimme Itä-Suomeen viikonlopuksi. Veljeni asuu siellä, joten treffasimme myös häntä.

Yleensä tulee vain kesällä mökkeiltyä, mutta talvinen mökkeily oli oikein mukavaa. Varsinkin nyt, kun on ollut paljon lunta ja luonto on kaunista. Automatkakin oli yhtä nautintoa, kun maisemat olivat niin kauniit.


Vietimme yhdessä aikaa mökillä herkutellen, saunoen, pelaten, lapset leikkivät ja nauttivat lumikasoista ( ja välillä riitelivät). Grillasimme grillikodassa ja kävimme pienellä kävelyllä päivittäin. Avantoonkin olisi päässyt, mutta sinne ei kukaan uskaltautunut. Itse yritin muita yllyttää mukaan, mutta jäi itseltänikin, kun en saanut kaveria mukaan. Tiedä sitten olisinko oikeasti uskaltanut pulahtaa hyiseen veteen.

Kävimme hieman kaupoilla, ulkona syömässä (oikein hulppeasti huoltoaseman buffetissa). Niissä on kyllä usein hyvää kotiruokaa ja löytyy vaihtoehtoja. Lapsetkin tykkäävät, kun saa jälkkäriksi jäätelöä ja pääsee vähän leikkimäänkin leikkipaikalle.


Vanhin tätini täytti 90-vuotta, joten kävimme tietysti häntä onnittelemassa. Sunnuntaina muiden jo lähtiessä kohti kotejaan, meidän perhe suuntasi vielä Merikeskus Vellamoon. Saman  katon alla on parikin eri museota. Meidän pääkohteenamme oli Suomen kansallinen merimuseo. Merikeskus Vellamo valmistui vuonna 2008, mutta ei oltu vielä ehditty siellä käymään Kotkan vierailuillamme. Siellä oli katsottavaa koko perheelle ja mukava leikkipaikka.


Meidän poika on pienestä pitäen tottunut autolla matkustamiseen ja tämäkin 300 kilometriä meni yhdellä istumalla kotiin päin. Alkumatkasta meillä oli mukana pikaruokaa. Syötyään poika nukahtikin ja heräsi vasta Turussa. Autoilu saa hänet hyvin nukkumaan vaikkei kotona enää päiväunille suostukaan. On vauvasta asti tottunut olemaan menevän äidin matkassa.

Viikonloppumme mökkeillen oli oikein mukava. Ihana aina, kun mahdollisimman moni sisaruksistani perheineen pääsee viettämään yhteistä aikaa. Serkkupojatkin ovat sen verran saman ikäisiä, että heistä on kivasti seuraa toisilleen.


3 kommenttia:

 1. Teillä on ollut mukava viikonloppu! Ihania kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mukava ja rento viikonloppu.
   Ihanan luminen talvi ja oli kirpakka pakkanen ja aurinko paistoi. Upea keli siis kuvaamiselle :)

   Poista
 2. Mökkeily on kyllä ihanaa talvellakin. Kävelyt lumimaisemissa on parhaita ja mekin käydään samalla kyläilemässä sukulaisissa. Viime reissulla auton lämmitin teki tepposen, mikä aiheutti hieman hämminkiä mutta siitäkin selvittiin.

  VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!