sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Merirosvosynttärit
Pojan neljä-vuotissyntymäpäivillä oli selvä kurssi teeman kanssa. Meillä asustaa pieni merirosvo, jonka merirosvoelämästä saamme päivittäin kuulla. Suurena "syyllisenä" tähän on lastensarja Jake ja Mikä mikä maan merirosvot.

Pojan syntymäpäivien aikaan olimme useamman päivän anoppilassa Tammisaaressa koiravahteina. Pidimme pienimuotoiset syntymäpäiväjuhlat oman perheen, mummon ja siskojeni perheiden kanssa. Siinä meitä jo onkin aikuisia yhdeksän ja meneviä lapsia viisi kappaletta.

Anoppi ja appiukko tosiaan olivat tuolloin matkoilla, mutta säästettiin heillekin kakkua ja muita herkkuja. Niitä jäikin sen verran paljon, että seuraavana päivänä pyysimme vielä yhden lähellä asuvan lapsiperheen (mieheni serkku perheineen) herkuttelemaan kanssamme.


Anoppila on vanha talo meren lähellä, joten sieltä löytyi kivasti teemaan sopivaa rekvisiittaa, kuten isoja vanhoja arkkuja, verkkoa, iso narurulla jne.

Kaupoilta löysin mm. kivoja merirosvoaiheisia ilmapalloja, pahvisia merirosvohattuja ja silmälappuja, serpentiiniä, servettejä ja kertakäyttöastioita (vaikka yleensä en suosi kertakäyttöastioita).

Kotoa otin mukaan mustan lakanan, jonka laitoin pöytäliinaksi. Muut rekvisiitat askartelin itse. Näihin kuului mm. viirit, liput/seinävaate vanhasta lakanasta, lahjapussit ja laatikot. Kaikissa käytin kierrätysmateriaalia. Ruokapöydillä oli kaitaliinoina pahvin väristä lahjapaperia rullasta. Siihen piirsin mustalla tussilla aarrekartan kuvaa.

Talon eteen vaaleaan betoniseen katukäytävään maalasin hiilellä katkoviivoja, kuten aarrekartassa, jotka hieman kaartaen johdattivat portille. Portin ovessa oli muutama merirosvoilmapallo. Käytävällä portilta ovelle oli ripustettu pahvisia kylttejä, joissa luki mm. "private pirate party" ja "pirates only".


Tarjolla oli kaupan metripizzaa, joka oli koristeltu aarrekartaksi käyttäen mm. erivärisiä paprikoita ja oliiveja. Lisäksi oli mustekalanakkeja. Niitä saa helposti leikkaamalla toiseen päätyyn kaksi ristikkäistä viiltoa. Kiehuessa vedessä ne aukeavat kuin mustekalan lonkerot. Pieneen arkkuun laitoin sipsejä ja suolakaloja ( fish´n chips) ja kaupasta ostettuihin merirosvoteemaisiin pahvikulhoihin laitoin popcornia.Banaaneihin laitoin ympäri punaista servettiä ja piirsin niihin mustalla elintarviketussilla merirosvonaamat. Ikisuosikkeja mokkaruutuja piti olla ja ne koristelin pienillä mustilla ja valkoisilla pääkallon kuvilla. Tarjolla oli myös muffinsseja, kookospalloja, rusinoita (papukaijan papanoita) ja tietenkin suklaakakkua pojan toiveesta. Kuvittelin tekeväni jonkin mahtavan laivan mallisen merirosvolaivakakun, mutta jaksamiseni ja aika ei siihen riittänyt. Tein helpon version, jossa koristelin kakun valkoisella pääkallon muotoisella palasella vaahtokarkin makuista sokerimassaa. Päälle piirsin elintarviketussilla. Juomapulloista otin etiketit pois ja kirjoitin mustiin lappuihin poison -myrkkyä (vihreää juomaa).


Tiesin, että serkkupojat saavat ajan varmasti kulumaan hyvin ilman sen suurempaa ohjelmaakaan. Pientä ohjelmaa olin keksinyt ja ostimme kaupasta kultakolikkokarkkeja, joita oli ripoteltu pihalle piiloon ja lapset saivat yhdessä etsiä niitä.

Kummipojallani oli kerran myös merirosvoteemalla syntymäpäivät. Niihin pääset kurkkaamaan täältä.

Hiiohoi!


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Piti vähän keksiä houkutusta myös noille, jotka lapsilla ois muuten jäänyt syömättä. Karkit ja kakut kun eniten kiinnosti.

   Onneksi banaanit löytyi melkein jokaisen lapsen kädestä. Idean olen Pinterestistä löytänyt, ei ollut oma välähdys. Kumman hyvin maistui myös nakit, kun olivatkin mustekaloja ja pizza aarrekarttana :)

   Poista
 2. Todella kivat synttärit! Tammisaari on ihana kaupunki muuten, vieraillaan aina kesäisin siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 😍
   Tammisaari on kyllä kaunis pieni merenrantakaupunki. Kesällä varsinkin upea!

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!