keskiviikko 20. huhtikuuta 2022

Piha ja puutarha -messuilla

Viime kuussa oli Turun Messukeskuksessa Piha ja Puutarha -messut. Mikäs sen mukavampaa kuin näin keväällä hakea fiilistä ja inspiraatiota puutarhan laittoon. Olen aina pitänyt puutarhatöistä ja pian saan taas laittaa kädet multaan.


Messuilla on tykkään tutustua uutuuksiin, saada hyviä vinkkejä, ideoita ja inspiraatiota. Myös tarjouksia on kiva katsella ja osallistua erilaisiin arvontoihin yms. Messuilla myös usein näkee bloggaajakollegoita, mikä on aina mukavaa. 

Tänäkin vuonna alueelle oli rakennettu iso viheralue, jossa oli oikeita puita. Kirsikka -ja omenapuut kukkivat kauniisti, tulppaanit kukoistivat ja seasta sai etsiä erilaisia yksityiskohtia. 


Garden by Bensonilta löytyy tyylikkäitä puutarhavälineitä.


Aion tänä kesänä tehdä ainakin pienen hyötypuutarhan ja istuttaa lavankauluksiin jotain kivoja syötäviä kasveja. Messuilla oli hauskasti maalattu lavankaulukset pirteän värisiksi. Myös vanhoja autonrenkaita oli hyödynnetty kasvien kasvattamisessa. Pastelliset värit tekivät niistä kivan näköisiä. Maissia olisi kiva myös testata kasvattaa. Monet ovat sitä ihan vain koristeeksikin kasvattaneet. Maalattua aitaa vasten kaunis lehtinen koristemaissi oli kivan näköinen. Maissit on kuulemma hyviä näkösuojaistutuksia ja kasvavat nopeasti. Myös oma yrttitarha olisi kiva. 
Varsinkin monivuotiset kasvit kiinnostavat minua. Minulla onkin tilauksessa muutama lavankaulus. Päivitän sitten tänne ja varmasti enemmän Instagrammiin millainen siitä tulee. Vinkkejä saa antaa!

Terassille voi vaikka maalata värikkään räsymaton.

Perjantaina kävin messuilla töiden jälkeen yksin pikaiseen katsomassa tarjontaa. Toisessa messuhallissa oli samaan aikaan Mökki ja Meri -messut. Sinne pääsi samalla pääsylipulla. Siellä katsoin luennon kalan valmistamisesta. Katsotaan jos kesällä tulisi mökillä kalaa niin pääsisi testaamaan opittuja fileointivinkkejäkin. 

Sunnuntaina kävimme sitten koko perheen voimin messuilla. Lapsi odotti tietysti eniten puuhapisteitä ja aina on kiva jos saa jotain. 4H:n piste ei tälläkään kertaa pettänyt ja siellä pääsi itse istuttamaan orvokin taimen ja askartelemaan mielikuvituksellisen ötökänkarkottimen. 

4H:n piste ei tälläkään kertaa pettänyt ja lapsille oli mukavaa puuhaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!