sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Ensimmäinen parturikäynti

 Meillä oli perjantaina taaperon ensimmäinen "virallinen" parturikäynti. Tukkaa on toki leikattu pariin otteeseen aikaisemminkin, mutta se on tehty itse kotona. Nyt haluttiin mennä ihan oikeaan parturiin. Tukka olikin ehtinyt viime leikkauksesta kasvaa aika paljon.

Olimme ajatelleet etukäteen, että menemme johonkin jossa on sellainen lasten parturituoli, sellainen auto. Muutamasta paikasta Turusta löysimmekin sellaisen, kun tutustuimme tarjontaan.


Hieman jännitti (ainakin vanhempia) miten se hiusten leikkuu sujuu, sillä olin kuullut anopilta mieheni ensimmäisestä parturi käynnistä, joka ei ollut sujunut kovin hyvin. Mieheni oli huutanut niin kovin. Meillä onneksi kaikki sujui hyvin.

Poika oli rauhallinen ja paikoillaan eikä pahemmin tainnut sanoa mitään. Hieman trimmerin ekaa kertaa käynnistyessä hän käänsi pääntää hämmästyen ääntä. Parturi vähän näytti konetta ilman ääntä ja poika sanoi "näää-äj" (nej) på svenska, mutta jatkettiin parturointia ja poika ei mitenkään vastustellut. Välillä vähän hymykin tuli äidille peilin kautta.

Taapero istui mielellään autoon. En tiedä olisiko tulos ollut niin hyvä jos hän olisi tavallisella parturin tuolilla istunut. Autosta tuli hienoja ääniä, musiikkia, kissojen ja koirien ääntä.

Pahoittelen hieman huonolaatuisia kuvia. Ne on otettu kännykällä.

Me oltiin tyytyväisiä lopputulokseen. Tai ei meillä mitään ohjeita edes ollut. Pääasia, että tuli lyhyempi tukka. Kesäksi varmaan käydään leikkaamassa ihan lyhyet hiukset. 

On näköjään myös noissa hinnoissa kovasti eroa. Toisessa paikkaa (jossa oli myös autoistuin) hinta oli lähemmäs 30€ lasten hiusten leikkuusta. Nyt me maksettiin vain kymmenen euroa.

Lopuksi poika sai ihastella vielä kaloja akvaariossa.


Kaupungilla ollessa aika riensi, joten kävimme myös lounaalla. Lounaalle päädyimme jälleen kerran ehdottomasti yhteen lempiravintoloistani Turussa, joka on Tårget Vähätorin laidalla. Taapero oli innoissaan, kun sai lemppareitaan eli oliiveja. Sitten käytiin vielä Hulluilla Päivillä shoppailemassa.

Uudella tukalla kehdattiin sitten mennä lauantaina isännän esitystä katsomaan.

Oletteko te olleet jo ihan pienenä lapsen kanssa parturissa? Entä miten on ensimmäinen käynti sujunut?

6 kommenttia:

 1. Aika komea nuorimies teillä! :) Ja huippuhauska tuo autotuoli - en ole ennen moista nähnytkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3

   Tuo autotuoli on kyllä ihan super. Sai hyvin lapsen huomion tööteillä ja muilla äänillä, kun alkoi liikaa sivulle katsomaan silloin, kun eteen päin oli tarkoitus katsoa :)

   Ja varmasti muutenkin vähensi taaperon ihmetystä (ja ehkä jännitystä) uudesta kokemuksesta.

   Poista
 2. Kyllä on komea taapero siellä :) Meillä tuo hiustenleikkuu alkaisi olla ajankohtaista, mutta vähän äitiä kauhistuttaa. Tuollainen autotuoli mekin tahdotaan sittekö lopulta uskaltaudutaan :D

  VastaaPoista
 3. Voi miten komea poika! Meillä parturissa käynti olisi myös ajankohtaista..autotuoli on aivan loistava!!

  VastaaPoista
 4. Tulipas pojasta komea ♡ Ihanaa, kun jossain on vielä ajateltu lapsia ja säästetty noita auto parturituoleja!

  Muakin jännitti viedä Evelyn ekaa kertaa kampaajalle, mutta neiti istui paikallaan kuin tatti koko kampaajan ajan :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!