torstai 6. huhtikuuta 2017

Perhe matkustaa Baltiassa -sarja alkaa

Mun on jo kauan pitänyt kirjoittaa blogiin meidän perheen Baltian reissusta. Reissussa olimme jo pari kesää sitten. Tuo oli meidän ensimmäinen kesälomamatka perheenä. Poika oli tuolloin noin yhdeksän kuukautta vanha. Monet varmaan miettivät jo näihin aikoihin tulevan kesän suunnitelmia. Suosittelen lämpimästi omalla autolla Baltian kierrosta. Tervetuloa seuraamaan Perhe matkustaa Baltiassa -sarjaa!

Matkallamme pysähdyimme seuraavissa kaupungeissa/kylissä:

Viro: Tallinna-Rapla-Pärnu,
Latvia: Riika-Jurmala-Kuldiga-Liepaja,
Lietttua: Klaipeda-Kuurinkynnäs (niemimaa)-Kaunas-Trakai-Vilna.
Takaisin menomatkalla pysähdyimme lisäksi Latviassa Siguldassa ja Viron puolella Pärnussa ja Tallinnassa, josta matka jatkui takaisin koti Turkuun Helsingin kautta.

Kävimme katsomassa mm. Euroopan leveintä vesiputousta. Ei tosin korkeinta!

Miksi sitten mennä Baltiaan?

Baltian maat ovat lähellä, sinne pääsee nopeasti ja ei tarvitse edes lentää. Omalla autolla pääsee näppärästi kulkemaan. Ja jos omaa autoa ei löydy niin Tallinnasta (tai jo Suomesta) voi vuokrata auton. Autoa vuokrattaessa kannattaa huomioida ehdot/hinnasto, kun ajaa muihin maihin.

Baltian maat ovat Suomeen verrattuna edulllisia. Ruoat ja juomat saa kivaan hintaan hienommassakin ravintolassa. Polttoaine on myös edullisempaa, joten omalla autolla matkustaa siis edullisesti. Myös hotelleja löytyy kivaan hintaan. Jo noin 50 eurolla/yö/huone löytyy kivoja hotellivaihtoehtoja perheelle.

Meillä ei ollut sen suurempia etukäteissuunnitelmia. Katsoimme paikkoja sen aikaa kuin kiinnosti ja ajoimme sen verran kuin tuntui kerralla hyvältä. Hotellihuoneet varasimme usein netin kautta samana päivänä tai edellisenä iltana.

Autoilu Baltiassa oli helppoa ja sujui hyvin.

Varsinkin kesällä Baltian maat ovat todella kauniita ja niissä on paljon kauniita paikkoja, ihania kaupunkeja ja pieniä kyliä. Välillä tuntui kuin olisi ollut matkalla jossain kauempanaksin esim. keski-Euroopassa. Tunnelma oli rentoa ja mukavaa. Meidänkin perhe vietti välillä melko myöhään iltaa kaupungilla rennosti istuen ravintoloiden terasseilla ja syöden & juoden hyvin. Lapset otettiin myös kivasti huomioon. Välillä taas olimme enemmän hotellilla ja taapero sai liikkua ja leikkiä.

Välillä piti antaa vauvan tutkia paikkoja, leikkiä ja liikkua.

Kesäkuussa 2015 matkustimme pitkin Baltiaa kymmenen päivän ajan. Kuljimme omalla autollamme.
Matka alkoi Helsingin satamasta, josta matkustimme Tallinnaan laivalla. Meille tuttu ja turvallinen Eckerö Line valikoitui taas laivaksi. Laivalla söimme hyvin aamupalaa, katsoimme laivalla tarjottavaa viihdettä ja leikimme paljon laivan leikkipaikalla.

Matkallamme matkustimme pääosin lapsenehdoilla. Se tarkoitti sitä, että ajoimme yleensä silloin, kun lapsella oli päiväunien aika. Välillä piti murkinoida ja välillä saada vähän leikkiä. Samalla ehdimme kuitenkin nähdä useamman paikan ja erilaisia nähtävyyksiä, joita tulen tässä sarjassa teille esittelemään.
Perhepotretti hotellihuoneessa.

Täältä pääset kurkkaamaan Baltian autokierroksemme aikaisemmat sarjan jutut:


Pysyt paremmin mukana matkassa, kun seuraat blogia facebookissa ja Instagramissa!

Olisi kiva kuulla myös jos sinulla on kivoja vinkkejä Baltiaan!

8 kommenttia:

 1. Jään ilolla odottamaan muita osia. :) Me ollaan käyty monta kertaa Tallinnassa, kerran Pärnussa ja kerran Riikassa ja ollaan kaikista tykätty. Lapsen kanssa toivottavasti päästään kesällä jonnekin näistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan seuraamaan! :)

   Mä kanssa haluaisin kesällä jonnekin matkalle perheen kanssa. En vielä tiedä mihin. Baltia kyllä kiinnostaa kovin. Siellä jäi vielä monta paikkaa kokematta. Ja samoihinkin paikkoihin mielelläni menen kyllä uudelleen :)

   Poista
 2. Kiva postaus. :D Itse olen käynyt Baltian maista ainoastaan Virossa ja sielläkin pelkästään Tallinnassa. Pitänee joskus matkustaa Baltiaan, jahka ehtii ja pystyy joskus tulevaisuudessa. :)

  VastaaPoista
 3. Mukava kuulla, että pidit postauksesta! :)

  Suosittelen lämpimästi reissaamista Baltiassa <3 Sieltä löytyy paljon ihania Suomessa vähemmän tunnettuja paikkoja.

  VastaaPoista
 4. Jään mielenkiinnolla odottamaan. Pärnussa on monet kerrat käyty. Viimeksi oltiin viikko juhannuksen aikaan. Ensi kesänä olisi taas tarkoitus Pärnuun mennä, mutta voisihan sitä samalla jossain muuallakin käydä. Yhtenä vuonna ajelimme Latvian puolelle pieneen rajakaupunkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkästä aikaa tulin vanhempaan postaukseen ja huomasin, etten ole vastannut mitään.
   Pärnu on kyllä kiva, kun on iso hiekkaranta ja vielä mukavan ajomatkan päässä Tallinnasta.

   Me juuri saavuimme juuri kotiin uusimmalta Baltian road tripiltä ja innostuin kirjoittamaan tämänkin sarjaan loppuun (jo oli aikakin) :D

   Poista
 5. Baltia! <3 Tämä sarja kiinnostaa mua erityisen paljon! Me tykätään kans road trippailla Baltiassa. Varsinkin lasten kanssa se on niin helppo ja edullinen alue matkustella. Ja nähtävää on yllättävän paljon! Mulla on omassakin blogissa Baltiasta autoilujuttuja, jos haluut vilkaista.

  Tuo Kuurinkynnäs kiinnostaa erityisen paljon, joten odotan innolla teidän tarinaa sieltä! Joskus mekin lähdetään ajelulle niille seuduille ja pakko käydä se ihmetys katsomassa.

  Meidän oma vinkki Baltiaan on Valka-Valga -kaksoiskaupunki Viron ja Latvian rajalla. Se oli todella mielenkiintoinen pikkukaupunki kahden valtion molemmin puolin! Sen pääsee lukemaan täältä:
  Viron ja Latvian kaksoiskaupunki Valga-Valka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palailin pitkästä aikaa tämän postauksen pariin (ja ehkä saan nyt koko sarjan kirjoitettua loppuun vihdoin ja viimein) ja vastailut jääneet näköjään osasta...

   Olenkin välillä lukenut mielenkiintoisia matkajuttujasi <3

   Viime kesänä ajeltiinkin tuon rajakaupungin läpi, kun tultiin kotiin päin reissulta (ja tänäkin vuonna mennessä, mutta vain ohi ajaen).

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!