maanantai 24. huhtikuuta 2017

Muumikahvilassa, Mumin Kaffe

Syksyllä kuulin ensimmäistä kertaa, että Helsinkiin avataan uusi kahvila. Ei mikä tahansa kahvila vaan Muumikahvila, Mumin Kaffe. Se tietysti sai mut muumifanina innostumaan. Sinne oli päästävä. Nyt en vain ole viime aikoina ehtinyt Helsingissä käymään, tai ainakaan ajan kanssa.


Viikonloppuna tarjoutui mahdolllisuus käydä kurkkaamassa Mumin Kaffe, kun vietimme perheen kanssa viikonlopun Helsingissä.

Pääpaino Helsingin reissulla oli Lapsimessuilla, jonne sain bloggaajapassin. Ehdittiin kuitenkin aika paljon muutakin tekemään, kuten käymään tuolla Muumikahvilassa. Suuntasimme Liisankatu 21:een. Lapsen iloksi menimme sinne raitiovaunulla.

Millaista siellä sitten oli?


Liisankadun Mumin Kaffe sijaitsee vanhassa talossa, jossa on isot ikkunat. Siellä on ihanan valoisaa ja kahvitellessa voi katsella ohi kulkevaa liikennettä. Tai ainakin meidän taapero katseli innoissaan raitiovaunuja.

Mun odotukset varmasti olivat aika korkeat. Kahvilassa oli kivannäköistä, ihana henkilökunta ja maukkaat pullatkin. Ja lapsille on ihana leikkipaikka/oleskelutila. Odotin kuitenkin ehkä vielä jotain wow-elementtiä. Huono kahvila ei kuitenkaan ollut ja mielelläni sinne menen uudelleenkin. Täällä varmasti saan juoda kahvini rauhassa lapsen leikkiessä.

Valikoimassa oli aika perinteisiä pullia ja muita leivonnaisia. Suolaisista oli aika pieni valikoima. Pari lattea ja korvapuustia sekä rahkapulla maksoivat juuri vähän yli 20 euroa. Tuolla onkin ehkä enemmän panostettu siihen sisustukseen.

Kahvila oli melko täynnä ja näytti suositulta. Siellä oli myös melko paljon turisteja. Myynnissä on myös muumituotteita. Koska kahvila sijaitsee vanhassa rakennuksessa ei se ole ihan esteetön. Sinne on pari porrasta kadulta. Yksin vaunuilla voi olla vähän hankala mennä sisään. Parit vaunut näyttivät olevankin kadulla. Siihen varmaan uskaltaa jättääkin, kun on niin hyvä näkyvyys ulos. Me vietiin kärryt sisällä ja sieltä löytyi ihan hyvin tilaa niille.

Leikkipaikalta löyyy mm. voimistelurenkaat.

Parasta Mumin Kaffessa on ihana leikkipaikka. Kirjahyllystä löytyy paljon erilaisia Muumikirjoja monilla kielillä. Lisäksi näytti olevan nuppipalapeli ja jokin peli. Muumiaiheisia tietenkin.

Katosta roikkuu pari isomman lapsen keinua. Myös taaperokeinuja löytyy pari, mutta ne ovat parin pöytäryhmän vieressä ja toimivat samalla istuimina pienemmille lapsille. Tosi ihana idea. Meidän taaperokin istui innoissaan kiikussa ja söi pullaansa.

Seinällä on puolapuut ja alla iso säkkituoli. Meidän taapero kiipesi siinä ihan innoissaan. Välillä sai vähän varoa, kun leikkipaikalla oli isompia lapsia keinumassa ja hyppimässä puolapuilta. Leikkialueella oli ainakin nyt kuitenkin rauhallista. Suurin osa kahvilan asiakkaista oli kuitenkin tällä hetkellä aikuisia. Leikkialue ei kuitenkaan ihan pienille vauvoille tai pienemmille taaperoille ole suunniteltu vaan enemmän vähän menevämmille lapsille.

Kiikut toimivat samalla ihanasti lasten tuoleina.
Seinillä ja ikkunoissa on erilaisia kuvia Muumeista. Sen ja leikkipaikan lelujen lisäksi 
Kahvila on ihanan avara ja valoisa. Sisustuksessa on suosittu pohjoismaista tyyliä ja sieltä löytyykin mm. Artekin huonekaluja.


Mikä parasta niin tämän kahvilan konseptiin kuuluu se, että lapset saavat näkyä ja kuulua. Kahvila on siis erittäin lapsiystävällinen. Me ainakin saatiin erinomaista palvelua.


Muumikahviloita löytyy Helsingistä useampi. Yksi on tosiaan Liisankatu 21:ssä, yksi Stockmannin 5. kerroksessa ja lisäksi löytyy vielä kolmas, joka sijaitsee Mechelininkatu 3ssa.

Mumin Kaffe -ketju laajenee kovaa vauhtia. Helsingin lisäksi kahviloita tulee myös muualle Suomeen. Toivottavasti saataisiin myös tänne Turkuunkin. Loppuvuodesta Muumikahvila on tulossa myös Tukholmaan ja kuulemma Tallinnaankin ollaan avaamassa.


Oletteko te käyneet jossain Mumin Kaffessa? Mitä tykkäsitte?

6 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää Muumikahvilassa <3

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia muumikahvilasta.
  En ole kuullutkaan.
  Toivottavasti tulisi tänne Turkuun myös!
  Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin toivon myös, että tulee tänne Turkuun. Täällä pulaa leikkipaikallisista kahviloista. Ja kyllä tuonne ihan aikuisporukallakin menee katsomaan :)

   Kiitos, samoin sinulle!

   Poista
 3. Mä en ole vielä päässyt käymään, mutta suunnitelmissa on ollut :) Ehkä kesällä käydään tyttöjen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin lasten kanssa tuonne kannattaa mennä! :)
   Mutta kyllä siellä paljon oli ihan vain aikuista porukkaa keskenään nauttimassa
   tunnelmasta ja herkuista.

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!