maanantai 2. lokakuuta 2017

3v. synttärit vol.1 -Ryhmä Hau


Meidän "pikkunen" täyttää virallisesti huomenna kolme vuotta. Me aloitettiin juhliminen jo lauantaina. Mitään sen isompia pirskeitä ei olla pidetty, mutta omassa porukassa (siskot perheineen, isovanhemmat) on jo sen verran porukkaa, että kolmio täyttyy hyvin ja istumapaikat käyvät vähiin.

Lauantaina meille siis tuli Mummo ja kaikki siskoni perheineen. Siellä on monta serkkupoikaa, joten lapsellamme riitti seuraa. Innoissaan avattiin paketteja. Brio junan löydyttyä paketista ei poika enää malttanut avata muita paketteja (kunnes vasta myöhemmin). Meillä asuu meinaan aikamoinen junafani.

Brion junat olivat oikein mieluisa lahja.
Meillä on viime aikoina pitänyt kiirettä monissa pikkuasioissa ja lisäksi on ollut keittiöremppaa. En jaksanut suunnitella mitenkään etukäteen juhlia ja tarjoiluja. Meillä oli helppoa ja nopeaa tarjoiltavaa.

Tykkään teemasynttäreistä ja juhlien järjestämisestä sekä leipomisesta. Aina ei vaan riitä aika ja jaksaminen kaikkeen. Pienoisena teemana meillä oli lauantaina pojan lempparisarja Ryhmä Hau. Asettelin hänen Ryhmä hau -leluja tarjoilupöytään esille. Lisäksi puhalsin Ryhmä Hau -ilmapalloja. Synttäreiden kohokohdassa, kakussa oli myös Ryhmä Hau -teema.


Nykyään ihan perusmarketeista (mm. Prismat ja Citymarketit) löyty helposti kaikkea tarviketta juhlien järjestämiseen. Lasten lempparihahmoista löytyy mm. erilaisia kertakäyttöastioita, servettejä, lahjapusseja ja pillejä. Niillä on helppo luoda teemajuhlat. Mulla vaan oli vielä niin paljon kertakäyttölautasia sekä mukeja jäljellä niin en viitsinyt ostaa. Toisaalta myös kannatan ekologisuutta ja käytän mieluummin kaapista löytyviä "oikeita" astioita. Tuli vain vähän joskus hamstrattua, kun halvalla sai.

Nyt pääsin kunnolla testaamaan uutta kiertoilmauuniakin. Koska kaikki vieraat tulevat vähän kauempaa niin meillä oli myös pientä suolaista ruokaa tarjolla. Uunissa lämmitin ranskalaisia, kalapuikkoja ja lihapullia. Ne tekivät hyvin kauppansa. Lisäksi oli mm. riisi-tonnikalasalaattia, crossini-tikkuja, suolaisia keksejä ja popcornia. 


Kakun tein pohjaa myöten itse, mutta muutoin yritin myös makeissa tarjoiluissa päästä helpolla. Kakunkin tekemisessä piti kiirettä. Ostin kaupasta useampaa sorttia pipareita, vaahtokarkkeja ja muutamaa erilaista irtokarkkia. Ne laitoin "karkkikauppaan"tarjolle.

Kaupasta ostin valmiin Ryhmä Hau -sokerikuvan. Näitä myydään myös ihan tavallisissa ruokakaupoissa. Teema siis helposti hoidettu kakussa. Kaikki teki hyvin kauppansa ja kuulemma kakkukin oli oikein hyvää.


Sen enempää meillä ei mitään ohjelmaa ollut, aika meni hyvin niinkin, mutta Ryhmä Hau -tatuointeja sai kaikki halukkaat.

Vanhin serkuksista halusi sytyttää kakkukynttilät. Onhan hän mukana VPK:ssa. Me laulettiin onnittelulaulu ja sitten päivänsankari sai puhaltaa kynttilät. Illalla vielä lauloi huoneessaan paljo onnea, paljo onnea, paljo onnea S. Mua vähän keittiössä nauratti.

Poika nukahti hyvin ja tyytyväisenä synttärikemuihinsa. Taisi kuitenkin kivointa olla se, kun oli paljon leikkikavereita. Ja junia.

Illan lopuksi me vanhemmat läsähdettiin sohvalle huilaamaan ja katsottin meidän tv-sarjoja. Tällä hetkellä seurataan Valtiatar -sarjaa. Seuraavana aamuna odottaa taas uusi samanmoinen rumba. Siitä myöhemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!