torstai 26. lokakuuta 2017

Ensilumi tuliTämän vuoden ensilumi satoi eilen illalla tänne Turkuunkin. Illalla pyrytteli, mutta aamulla herätessä oli ihan valkoista. Yllä oleva kuva on meidän parvekkeelta.

Lapsi oli tietysti innoissaan ja käytiin heti parvekkeella kurkkimassa valkeutta ja lunta. Aamupalan jälkeen menimme ulos. Poju oli innoissaan varastonoven takana, sillä halusi sieltä pulkan. Kävimme kuitenkin ensin pihalla leikkialueella. Plaston autoilla leikki vielä hyvin hiekkalaatikon reunoilla.

I love snow.
Vieriteltiin loivaa mäkeä alas lumipalloa ja ihmeteltiin miten se kasvaa isoksi. Mä sain kyllä sitten tehdä suurimman osan. Lumiukkoa piti vähän fiksata, sillä se oli ensin enemmän syksyinen ukkeli, kun kaikki maassa olevat lehdet olivat lumipallojen ympärillä.

Keittiöstä oltiin otettu myös porkkana mukaan, jotta saadaa kunnon nenä lumiukollemme.


Ensimmäiseen lumiseen päivään kuului tietysti myös pulkkailua. Meidän taloyhtiössä on muutama kiva nyppylä, joka riittää vielä pienelle lapselle hyvin.


Käytiin myös lähikaupassa ostoksilla. Nyt illalla ollaan leivottu pullia pitkästä aikaa. Tuli vähän tummempia pullia tällä kertaa. Meillä on uusi uuni niin ei vielä ole tottunut miten tehokas se on.

Lupasin pojalle, että saa Kinderin, kun kävelee itse reippaasti. Hän kun mieluusti olisi edelleen sylissä kannettavana. Omiin kärryihin päätyi nopeasti se Kinderi, mutta näin jo ilmeestä, että sieltä karkkihyllystä olisi kiva heittää muutakin kärryihin. 

Hän heitti sinne vielä Geisha-suklaalevyn ja kauempaa sanoin hänelle, että mä näin kyllä. Siihen hän vähän naureskeli. Meni kumman nopeaa jo kassalle. No siellä oli kärryssä vielä yksi Fazerin suklaapatukka. Tietää ainakin, että meillä tykätään suklaasta.

Sai kyllä vain päättää yhden mitä niistä haluaa. Kinderi jäi kassahihnalle.

Mahtoikohan jo koko Suomeen tulla lunta? Mites te olette nauttineet lumesta? Vai nautitteko ollenkaan? :)


Kaipa se nyt on sitten talvi, kun on luntakin. Joten ihanaa talvea kaikille!

Pari lumipalloa pyöritetty rinnettä pitkin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!