sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Kulttuuria viikonloppuna Helsingissä perheen kanssa

Mulla oli yhtenä lauantaina harrastukseeni liittyvä kosmetiikkakokous Helsingissä. Otettiin se perheen kanssa pienen loman kannalta. Mies ja poika lähtivät siis mukaan. Teimme asunnonvaihdon siskon perheen kanssa ja meillä oli yöpaikka Lauttasaaressa. Siskon perhe taas lähti viettämään Turku viikonloppua. Mukavaa vaihtelua.

Lauantai meni siis itselläni kouluttautuessa/kokoustellessa. Mies ja poika kävivät ajelemassa erilaisilla joukkoliikennevälineillä. Poika rakastaa junia.

Koivusaaresta pääsee nykyään niin näppärästi metrolla kulkemaan. Pääsimme nyt testaamaan laajennettua metroliikennettä ja se kulkee niin näppärästi aivan läheltä siskoni kämppää.

Äiti pääsi leikkimään prinsessaa Stockmannilla.

Mies ja poika kävivät mm. Itäkeskuksessa ja ihastelemassa Ankallistaidetta Ateneumissa. Tosin poika oli siinä vaiheessa nukahtanut rattaisiin ja mies sai rauhassa kierrellä. Sääli pojalle, joka innoissaan odotti taulujen katselemista.

Kokoukseni loppuessa treffasimme keskustassa ja kävimme Stockmannilla katsomassa leluja ja ostamassa hieman herkkuja illaksi. Lauantai-iltana katsottiin tietysti Putousta.


Sunnuntaina nukuttiin hyvin ja sitten taas metrolla huristeltiin keskustaan. Itsekin halusin Ateneumissa käydä katsomassa "Aku Ankka -taulut". Pääsi poikakin ihastelemaan tauluja.

Ateneumin reissustamme voit lukea jutun täältä.
 Kävimme syömässä Frans & Amelie -ravintolassa. Se on ihanan tunnelmallinen ja löytyy myös lasten menu.

Sitten kaivattiinkin jo leikkipaikkaa. Suuntasimme Suomen kansallismuseoon. Siellä yläkerrassa oon ihana Työpaja Vintti, jossa koko perhe pääsee leikkimään ja samalla oppimaan maamme historiasta.

Jutun Kansallismuseon Vintistä löydät täältä.4 kommenttia:

 1. Kivoissa kohteissa olette käyneet! Varmasti mukava reissu. Mäkin olen kirjoittanut blogiini Ateneumista, Kansallismuseosta ja Lasten kaupungista.

  Itse teatterifanina tarkistan yleensä eri teattereiden (Esim. Nukketeatteri Sampo, Teatteri Hevosenkenkä, Tanssiteatteri Raatikko, Teatteri ILMIÖ, Kansallisteatteri ja Helsingin kaupunginteatteri, Tikkurilan teatteri) ohjelmistoa kun suunnittelen, minne mentäisiin lasten kanssa. Lisäksi kulttuuritalot, kuten Annantalo, joka on täysin keskittynyt lastenkulttuuriin (mutta myös muut esimerkiksi Malmitalo, Stoa ja Vuotalo) tarjoavat paljon kiinnostavaa ohjelmistoa. Ja Vantaallakin on omat lastenkulttuuritalonsa Taidetalo Toteemi ja Pessi.

  Museoista Päivälehden museossa on usein lapsille sopivia näyttelyitä, joissa on tekemistä. Tällä hetkellä siellä olisi näyttely Pelle Pelottomasta, jota emme ole vielä nähneet. Lastentarhamuseo on myös huippupaikka, mutta vain harvoin auki. Myös Espooseen Lelumuseo Hevosenkenkään meidän on pitänyt reissata moneen otteeseen kanssa. Esikoisen kanssa olen käynyt siellä pitkä aika sitten ja jäi oikein mukava mielikuva mutta ei ole tullut vuosiin käytyä siellä vaikka siellä Näyttelykeskus WeeGeessä olisi usein muutakin kiinnostaa. Artsissa en ole käynyt vielä kertaakaan mutta sinne olisi tarkoitus mennä joko yksin tai lasten kanssa kun siellä avataan pian näyttely, jossa on Tove Janssonin Hobitti kuvituksia. Omien lasteni isoimmat suosikit taitavat olla Heureka ja Luonnontieteellinen museo.

  Itse pidän ehkä kaikkein eniten Seurasaaresta ja Suomenlinnasta, jotka ovat varsinkin kesällä todella kivoja kohteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos oikein kattavasta kommentista, jossa oli paljon ihania paikkoja lapsiperheille! :)

   Tuli myös muutama itsellenikin ihan uusi tuttavuus, kiitos vinkeistä! Nuo Helsingin keskustassa (tai sen ihan läheisyydessä) olevat paikat ovat melko hyvin tullut tutuiksi.

   Jostain blogista luinkin jo tuosta Pelle Peloton -näyttelystä Päivälehden museossa. Jossain aikaisemmassa näyttelyssä ollaankin ehditty käymään ja se oli tosi kiva. Lastentarhamuseo tosiaan on niin harvoin auki ettei olla koskaan sinne ehditty, kun Helsingissä päin ollaan oltu.

   Kiitos myös tuosta Tove Jansson vinkistä! Tuokin näyttely kiinnostaisi ainakin itseäni. 3-vuotias ei vielä ehkä välitä, mutta sitten vaihteeksi hänelle noita muita kivoja paikkoja niin hyvin menee :D

   Luonnontieteellinen museo voisi olla kiva pojan kanssa ensi kerralla, kun Helsinkiin saavumme. Tänään kävimme täällä Turussa biologisessa museossa ja oli kivaa. Pienelle junafanille oman lisän reissuun tuo aina raitiovaunut, joilla pääsee ajelemaan. Rautiovaunumuseossa ollaankin useaan otteeseen jo ehditty käymään jostain kumman syystä :D

   Josssain taisi olla myös joku palomuseo tms. Sekin varmasti häntä kiinnostaisi jo. Kohta varmaan uskaltaudutaan teatterin puolelle, kun alkaa olemaan sen ikäinen, että vähän jaksaa olla ja keskittyä paikoillaan. Nukketeatteri Sampon kahvilassa ollaan käyty kahvittelemassa ja leikkimässä joskus.

   Oikein mukavaa viikonloppua sinulle! :)

   Poista
 2. Ihanan kuuloista. Hävettää myöntää, että vaikka asumme Vantaalla, tulee hyödynnettyä Helsingin tarjontaa lapsille ihan liian vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usein se menee juuri niin, että kaikki nähtävyydet, museot yms. käydään kyllä matkoilla tutkimassa, mutta omassa kotipaikassa ne jäävät vähemmälle. Me ollaan nyt yritetty käydä täällä Turussa eri museoissa jne. ettei tule joskus (jos pois muutetaan) fiilis, että se ja sekin paikka on jäänyt kokematta.

   Mukavaa loppuviikkoa! :)

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!