keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Talvesta nauttimista


Viime viikkoina on saanut nauttia kunnon talvesta myös täällä etelä-Suomessa. Pakkastakin on ollut toisinaan lähemmäs -20 astetta. Päivisin on kuitenkin vähän lämpimämpää tainnut olla. Me ollaan nautittu näistä ihanista talvipäivistä vaikka myönnänkin enemmän kesäihminen olevani. Tällaiset kunnon talvet kyllä kelpaisivat.


Meillä on nautittu pulkkailusta ja hankittiin myös rattikelkka. Siitä poika tykkää kovin. Meidän taloyhtiön pihalta löytyy yksi pieni kiva mäki mäenlaskuun. Viime päivinä ollaan aina iltapäivisin kotiin mentyämme jääty pihalle hieman laskemaan mäkeä.


Itse olen yleensä varovainen jäälle menosta, mutta tänä vuonna minäkin olen sinne uskaltautunut. Tammisaaressa isovanhempien luona ollaan tehty päiväkävelyt jäällä. Poika on saanut istua Stigan kyydissä. Koira on päässyt vetämään häntä ja se on ollut pojasta hauskaa. Tosin silloin on ollut vähän tylsää, kun koira jää haistelemaan ja tutkimaan hajuja lumessa.


Hiihtämistäkin ollaan ehditty kokeilla. Ensi metrit menikin oikein hyvin (kuin vanhalta tekijältä), mutta ensimmäisen kaatumisen jälkeen homma oli tylsää. Sukset olivat kuulemma liian pitkät. Ja olihan se tylsää, kun piti vain tasaisella hiihtää. Heti olisi kaivannut vähän lisähaastetta ja vauhtia.

Turun aurajokeen tehdään jääsilta aina, kun jäätilanne sallii (eli ei kovin usein).

Aurajokea pitkin kävely onkin viime aikoina ollut turkulaisten suurinta hupia. Mekin ehdittiin käydä tällä viikolla juuri ennen kuin alkoi sulamaan.

Tehtiin myös pieni talvinen viikonloppureissu etelänaapuriimme syntymäpäiväni juhlistamiseksi. Kävimme Viimsi Spa -kylpylässä uimassa. Kerron teille siitä sitten erillisessä postauksessa enemmän.

Oletteko te nyt nauttineet näistä pitkistä kunnon talvikeleistä?

Ihania ja aurinkoisia talvikelejä kaikille toivottaen,

Katri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!