tiistai 27. maaliskuuta 2018

Marmoroidut kananmunat -herkkuja pääsiäispöytään!Lukijani tietävät, että pidän helpoista ja nopeista resepteistä. Nyt vinkkaan teille miten saa helposti pientä näyttävyyttä pääsiäispöytään.

Kananmunat kuuluvat mielestäni perinteiseen pääsiäspöytään. Niihin saa helposti näyttävyyttä värjäämällä ne. Pienen lisän vielä tekee marmorointi. Ei siis vain kananmunankuoren marmorointi vaan itse kananmunan.

Vihreä elintarvikeväri antoi tällaisen lopputulokset. Kananmunan valkuaisen marmorointi näyttää vähän haaleammalta tässä kuvassa kuin livenä.

Laita kattilaan sen verran vettä, että kananmunat peittyvät.

Keitä noin viisi minuuttia ja ota kattila pois liedeltä. Ota munat pois vedestä ja anna olla vähän aikaa kylmässä vedessä. Säilytä lämmin vesi kattilassa.

Koputa lusikan päällä kananmunankuoria eri kohdin siten, että ne lohkeavat kauniisti (muttei kuitenkaan irtoa).

Laita lämpimän veden sekaan haluamasi väri. Itse laitoin vihreää elintarvikeväriä pienen lorauksen. Lisäsin myös ihan vähän ruokaetikkaa sekaan. Toiseen satsiin laitoin viisi kappaletta perusteepusseja, pienen lorauksen ruokaetikkaa sekä myös hieman soijakastiketta (n.2rkl).

Laita kananmunat takaisin veteen ja keitä vielä noin viisi minuuttia. Jos haluat tummemman sävyn niin laita enemmän värjäävää ainetta ja/tai pidä munia kauemmin värjätyssä vedessä.

Nämä ovat värjätty teepusseilla ja soijalla.

Anna jäähtyä. Voit kuoria munat valmiiksi tarjolle ja täyttää ne jollain hyvällä tahnalla. Tai voit yllättää ruokailijat ja annat heidän kuoria ja nähdä kaunis marmorointi niin kuoressa kuin kananmunan päälläkin.

Seuraa blogia Instagramissa @kotonajakaupungilla ja facebookissa.

4 kommenttia:

 1. Ehkä minä tämän ohjeen mukaan osaisin tehdä. Kauniita pääsiäismunia. Mutta nyt meillä tyydytään vain suklaisiin pääsiäismuniin :)
  Hyviä pääsiäispyhiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tuula!

   Kiitos, näitä on kyllä tosi helppo tehdä eli varmasti onnistuu kaikilta :)
   Suklaiset pääsiäismunat ovat kyllä parhaita! Niitäkin tullut muutama tänä vuonna syötyä. Varsinkin herkkuani Maraboun "töhnämunia". Ne ovat niin herkullisia. Pojalle taas kelpaa hyvin kaikki suklaamunat, kun on houkutteleva kuori päällä :D

   Toivottavasti sinulla oli oikein mukavat pääsiäispyhät! :)
   Hyvää viikonjatkoa! <3

   Poista
 2. Huomasin vasta nyt, että olet myös Blogit.fi:ssä. Sitä kautta minä yleensä seuraan blogeja. Ja nyt seuraan sieltä sinuakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, blogi löytyy mm. Blogit.fi:stä. Se taitaa olla perheblogien kategoriassa niin et ole ehkä aikaisemmin sitä niin huomannut.

   Itselläni usein tulee seurattua perheblogien alla olevia blogeja. Välillä katselen muitakin kategorioita ja sieltä löytyy paljon uusia mielenkiintoisia blogeja :)

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!