sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

WAMin Lasten viikonloppu


Meidän perhe kävi eilen Turun Wäinö Aaltosen museossa (WAM). Aina välillä siellä vietetään lasten viikonloppua, kuten tänäkin viikonloppuna. WAMin lasten viikonlopuissa on opastettuja kierroksia, jotka on tarkoitettu erityisesti lapsiperheille. Lisäksi on erilaisia työpajoja joihin voi osallistua.

WAMista ostetulla lipulla pääsee lasten viikonlopun aikana ilmaiseksi läheiseen Biologiseen museoon. Me teimme kierroksen toisessa järjestyksessä sillä meiltä löytyy Museokortti, jolla pääsemme jokatapauksessa näihin ilmaiseksi. Jos teidän perheestä kaikilta ei löydy museokorttia niin kannattaa siis suunnata ensin WAMiin Lasten viikonlopun aikana.

Liput WAMiin aikuisilta on 10 euroa ja 7-15 -vuotiailta lapsilta 4€. Perhelipun hinta on 24 euroa. Me siis päästiin Museokortilla sisään ja poika on alle 7-vuotias joten hänestä ei tarvitse maksaa.


Itse olin käynyt jo kerran pojan kanssa katsomassa Hannu Väisäsen näyttelyn Anna Ahmatovan neljä huonetta. Tällä kertaa sai kuitenkin mukavaa uutta tietoa opastetulla kierroksella niin taideteoksista kuin taiteilijastakin.

Aulassa oli pitkä pöytä jossa lapset pääsivät piirtämään valmiisin talopohjiin sisustusta.
Kierroksen jälkeen käytiin pikaisesti kurkkaamassa myös yhteistyöpaja. Sinne oli rakennettu taloja, joissa huoneita. Taloihin jokainen sai piirtää omanlaisensa huoneen.

WAMissa on myös kiva kahvila, jossa nautimme pientä purtavaa. Kahvilassa on upea akvaario, jota käymme aina katsomassa, kun rakennuksessa vierailemme.

Biologisessa museossa sai askarrella ötököitä. Nämä olivat valmiiksi tehtyjä malleja.

Biologisessa museossa perusnäyttelyn lisäksi oli askartelua. Rautalangasta ja puuhelmistä sai tehdä ötököitä. Me tehtiin hauska muurahainen yhteistyössä koko perheen kanssa (jutun ensimmäinen kuva). 

Poika odotti myös innolla näkevänsä oikeita lintuja, sillä pihalla oli lintujen rengastaja. Meidän ollessa siellä lintuja ei ilmeisesti oltu saatu kiinni niin jäi se sitten näkemättä. Toisella kertaa sitten.

Oletteko te käyneet näissä Lasten viikonlopuissa? Mitä tykkäsitte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!