perjantai 6. huhtikuuta 2018

Perheystävällinen kylpylä -Tallinn Viimsi Spa Tallinnassa


Me etsittiin jotain pientä tekemistä talviseen viikonloppuun perheen kanssa. Parin päivän reissu kutistaa kuitenkin vaihtoehtoja. Päädyimme katselemaan lapsiperheille sopivia kylpylöitä Virossa.
Pienen tutkinnan jälkeen päädyimme Tallinn Viimsi Spahan.

Tallinn Viimsi Spa sijaitsee pienehkössä Viimsin kylässä kymmenisen minuutin ajomatkan päässä Tallinnan satamasta. Ei siis tarvinnut ottaa edes omaa autoa matkalle mukaan, sillä tuon matkan matkustaa ihan mielellään taksilla (n.15e/suunta).


Kohteelta halusimme, että sieltä löytyy ainakin lasten allas ja muutoinkin soveltuu hyvin lapsiperheille. Yksi syy Viimsi Spaan valitsemiseen oli leikkihuone ja ilmainen lastenhoito. Ei me sitä paljon käytetty, mutta kuitenkin. Se pienikin parin tunnin kahden keskinen aika on luxusta.

Allas-osasto on parissa eri huonetilassa. Pukuhuoneista tullessa on ensin kuntouintirata ja samassa altaassa on myös vesijumpat. Vieressä on matala lasten allas sekä poreallas. Tämä alue oli enemmän uimahallimainen. Paikallisia näytti käyvänkin melko paljon kylpylässä.


Seuraavassa tilassa on tunnelmavalaistus. Yhdellä seinällä on viherkasviseinä ja viereisellä on iso screen, josta näkyy eripuolilta maailmaa kuvaa kauniista vesiputouksista. Myös iso akvaario luo kiva merellistä tunnelmaa.

Huoneessa on yksi isompi allas, jossa on hieman erilaisia suihkuhierontoja, virtaus, pari poreammetta ja kaksi lastenallasta. Lämpimillä lepotuoleilla oli mukava istuskella. Lisäksi on baari, josta saa pientä purtavaa ja juomia. Lattia oli paikoin hyvin märkä ja siellä sai kyllä mennä varovasti ettei kaadu. Yhden lapsen ja yhden aikuisen näin kaatuvan.

Saunoja löytyy seitsemää sorttia. Myös pieni ulkoallas löytyy. Sinne me ei kuitenkaan uskaltauduttu talvipakkasilla (vaikka saunakin ihan vieressä olisi ollut).

Viimsi Spa on oikein mukava paikka lapsille.
Rakennuksesta löytyy myös suuri vesihuvipuisto Atlantis H2O Aquapark. Sinne on erillinen maksu (hotellin asiakkaille edulliset liput ja rajoittamaton käyttöaika), joten en siellä käynyt kurkkaamassa. Nettisivujen mukaan liukumäet sopivat pääosin yli 120cm lapsille. Tosin meidän poika ei vielä osaa edes uida, joten skippasimme tuon puolen tällä kertaa. Pienten lasten allaskin näyttäisi kyllä löytyvän sieltä, mutta meille riitti tällä kertaa oikein hyvin nämä muut palvelut.

Isommille lapsilla Atlantis H2O Aquapark on varmaan tosi kiva. Sieltä löytyy monia erilaisia liukumäkiä.Vesipuistosta on myös Atlantis tutkimuskeskus lapsille.

Mikäli mielii lapsetonta aluetta niin silloin kannattaa suunnata SPA18+ osastolle. Sinne on erillinen sisäänpääsymaksu. Saman katon alta löytyy myös kauneus- ja terveyskeskus sekä urheilukeskus ja Viron uusin ja nykyaikaisin elokuva- ja konferenssikeskuksen Viimsi Kino.


Lastenkeskus oli oikein kiva paikka. Me oltiin siellä paljon yhdessä koko perheen kanssa. Hotellin asiakkaat voivat jättää lapsensa muutamaksi tunniksi ilmaiseen lastenhoitopalveluun. Lasten tulee olla kolme vuotta täyttäneitä. Lastenkeskus on joka päivä auki klo 10-21. Tämä kuulosti aika luksukselta meille ja sitä se olikin. Poika tykkäsi kovin paikasta.

Lastenkeskuksesta löytyy isot leikkitilat. Siellä on erilaisia leikkialueita ja paljon leluja. Siellä oli isot liukumäet, kiipeilyalue, rallisimulaattori, pöytäjalkapallo, pöytätennis ja ilmakiekko. Leikkitilojen lisäksi on ZOO-kahvila. Sieltä saa myös ihan lastenannoksia ostettua. Meidän pojallekin maistui hyvin muusi ja lihapullat.

Zoo-kahvilasta löytyy erilaisia pieniä eläimiä. Siellä on mm. akvaario, sammakoita, kaneja, papukaijoja, chinchilla ja hamstereita.

Kahvila ja leikkialue oli siisti ja siellä oli useampi työntekijä. Meidän käydessämme siellä oli aina hiljaista. Muutama muu lapsi välillä oli myös leikkimässä.


Viimsin kylästä löytyi pari pienehköä uutta kauppakeskusta ja kauppa aivan kylpylän vierestä. Olisimme illalla menneet kylpylän yhteydessä olevaan pubimaiseen ruokapaikkaan, mutta se oli aivan täynnä lauantai-iltana. Kylpylän yhteydessä on paikallinen elokuvateatteri, joka on Viron modernein. Sen aulasta voi käydä ostamassa vaikka karkkia tai popcornia. Sushiravintola löytyi myös kylpylän aulan vierestä. Sieltä paikalliset näyttivät paljon hakevan ruokaa mukaansa. Poika ei kuitenkaan sushia syö niin lähdimme läheiseen kauppakeskukseen syömään.


Isommasta kauppakeskuksesta löytyi yksi meidän lempiravintoloista Virossa. Tällä ketjulla (Mack Bar-B-Que) on kiva ja edullinen lastenmenu ja leikkipaikat ravintoloissaan. Seuraavana päivänä söimme viereisessä intialaisravintolssa. Holtellista löytyy oma ravintola, jossa on buffet. Aamupala kuului huoneen hintaan ja silloin kävimme syömässä Viimsi Spa Buffetissa. Siellä oli perinteinen aamupala (mm. salaattitarpeita, munia, munakokkelia, nakkeja, leipiä, pullaa). Myös lettuja oli tarjolla.

Meillä oli oikein mukavat kaksi päivää reissussa. Lähdimme lauantaiaamulla aikaisin matkaan ja tulimme myöhään sunnuntaina kotiin. Olimme siis yhden yön hotellissa, mutta sinä aikana ehdimme hyvin rentoutua ja nauttia Viimsi Span palveluista ja hieman nähdä lähialuettakin. Viimsiin olisi kiva mennä joskus myös kesäaikaan katselemaan. On varmasti kaunista paikkaa.

Kauppakeskuksen ruokakaupan sisältä löytyy tällainen nähtävyys.

4 kommenttia:

 1. Kuulostipas mukavalle paikalle! :) Ja varmasti ihanaa päästä hetkeksi irtautumaan arjesta, kivan tekemisen äärellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mukava ja rentouttava pikaloma perheen kanssa :) Meiltä ainakin suositukset tälle paikalle ja Viimsin kylälle :)

   Poista
 2. Tulimme hotelliin 18.7.vadtaanotto ei sujunut ihan odotetusti. Oli aika tyly palvelu, mutta jatkot sujui mukavasti. Lastenlapset mukana ja mukavaa oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että teillä ei kaikki ollut sujunut niin hyvin!
   Tuo vastaanotto, kun on aika iso osa kokemusta, ensikuvan antaminen.
   Meillä sujui kaikki ihan hyvin.

   Onneksi teillä kuitenkin lopulta meni kaikki hyvin! <3

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!