tiistai 3. huhtikuuta 2018

PääsiäinenTänä vuonna olin jo hyvissä ajoin pääsiäitunnelmissa ja ehdin kerrankin kasvattaa rairuohot hyvissä ajoin. Kotia myös hieman koristeltiin teeman mukaisesti. Poikakin oli dagiksessa maalannut maitopurkista hienon purkin, jossa kasvaa rairuohoa ja ohraa. Koristeena on maalattu styroksimuna.

Pääsiäistunnelmiin päästiin hyvissä ajoin, sillä olimme tuttuun tapaan tänäkin vuonna Kuralan kylämäessä katsomassa vanhan ajan pääsiäistä. Lapselle kivointa siellä on lukuisat leikkipaikat ja vanha traktori. Tuo Kuralan kylämäki on kyllä niin kiva paikka ja kaikenlisäksi ihan ilmainen. Tällä kertaa Iso-Kohmon emäntä kertoi meille perinteisen mämmin valmistuksesta.


Pääsiäispyhiksi matkustimme perheen kanssa anoppilaan Tammisaareen. Matkan varrella kävimme myös Salossa äitini luona. Pääsiäisenä otimme rennosti, saunoimme paljon, söimme hyvin, ulkoilimme ja kävimme pääsiäismarkkinoilla. Myös veljeni ja siskoni perheineen olivat kyläilemässä ja kävimmekin yhdessä markkinoilla.

Tammisaaren Pääsiäismarkkinoilla lapset kävivät ratsastamassa ponilla ja tutustumassa paloautoon. Muutoin enemmän vain katselimme kojuja ja kauppoja.

Tammisaaressa on tapana virpoa vasta lankalauantaina, joten pojat oli puettu ja meikattu teeman mukaan (vaikkeivät virpomassa käyneetkään). Meillä kyllä harjoiteltiin hieman lorua. Se meni lopulta suunnilleen näin " virvon varvon, terveeks, palkka minulle, pitza sinulle".


Sunnuntaina kävimme ajelemassa ja katsomassa Raaseporin linnaa sekä Malmbackan Pääsiäspolulla. Poika jaksoi yllättävän hyvin kävellä eikä edes pahemmin vinkunut syliinkään kannettavaksi.

Anoppi teki taas kerran herkullisia ruokia. Poika söi karkkia vaikka kuinka paljon. Fafa laittoi keittiön piipun reunalle villasukan roikkumaan ja kertoi, että pääsiäisnoita tulee piipusta ja tuo sinne jotain kivaa yöllä. Suunnittelivat jo nukkumista keittiön lattialla.

Maanantaina lähdimme jo ajoissa ajelemaan kotiin pain, sillä yöllä oli satanut paljon lunta ja lisää oli luvattu. Isännällä vielä pitkä matka Pietarsaareen Turusta.

Meillä oli tosi kiva ja rento pääsiäinen. Toivottavasti myös teillä! Miten teillä vietettiin pääsiäistä?


2 kommenttia:

 1. Ihanan kuuloinen pääsiäinen ja teillä on ollut kyllä kovasti touhua!
  Meidän pääsiäinen meni ihan vaan kotosalla,öiset kävi virpomassa ja mekin käytiin anopilla syömässä. Ihan parasta päästä valmiiseen ruokapöytään!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! :)

   Valmiiseen pöytään on kyllä kiva mennä. On niissä ruoiassa ja tarjoiluissa aina kova laittaminen. Ja sitten vielä siihen siivoukset sun muut vielä päälle, kun kutsuu vieraita :)

   Mukavaa alkanutta viikkoa! <3

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!