tiistai 17. huhtikuuta 2018

Viikonloppu-isin luona Pietarsaaressa


Viikonloppuun kuului paljon autossa istumista. Perjantaina heti töiden jälkeen suuntasin dagiksen pihalle. Siellä oli anoppini (Fammo) ja poika odottamassa. Lähdimme siis täältä Turusta kohti Pietarsaarta, jossa mieheni asuu tällä hetkellä töiden vuoksi.

Lähtö Turusta meni lähemmäs viittä, kun ensin asensin autoon hyvin lastenistuimen, jonka Fammo oli käynyt meidän kotoa hakemassa autoonsa. Sitten pysähdyimme läheisen huoltoaseman pikaruokalaan ja kauppaan noutamaan purtavaa automatkalle.

Automatkat sujuvat kivasti, kun on puuhaa.
Matka sujui hyvin. Pysähdyimme kerran noin puolessa välissä jaloittelemaan ja syömään. Sitten oli kuskin vaihto. Me ajettiin rantareittiä. Matkan varrella oli ihanan näköisiä pysähdyspaikkoja ja nähtävää, mutta kaikki oli kiinni jo siihen aikaan illasta.

Perillä mieheni oli vastassa pihalla. Poika oli innoissaan päästessään meidän "pikku kotiin". Siellä odotti pappan vanhat legot, jotka hän oli iltojensa iloksi koonnut. Pojan silmät loistivat nähdessään sen. Ja kaiken kukkuraksi yhdestä vaunusta löytyi kyydistä iso Ryhmä Hau -suklaamuna.


Poika sai leikkiä illalla vähän normaalia kauemmin. Fammo oli tehnyt ihania jauheliha crepsejä, joita nautittiin sitten viinin kera.

Lauantaina käytiin kiertelemässä kaupungilla jalkaisin. Nautimme kaffet viihtyisän näköisessä kahvilassa kävelykadulla. Takaisin kävellessämme pysähdyimme puistoon leikkimään. Pian menimmekin sitten pienelle autorundille näyttämään Fammolle paikkoja ja kävimme ruokakaupassa.´


Sunnuntaina suuntasimme MaxiFuniin leikkimään. Olimme siellä myös viimeksi, mutta nyt se oli muuttanut uuteen paikkaan ja oli tietysti vähän erilainen.

Ruoan jälkeen lähdimme ajelemaan kotiin päin. Siinä vaiheessa pappan legorakennelma näytti tuhoutuneen pahemman kerran. No jäipä sinne sitten taas iltapuuhaa töiden jälkeen. Poika nukkui autossa päiväunet ja heräsi sopivasti vähän ennen Juustoporttia, jonne olimme suunnitelleet pysähdyksen. Siellä söimme pientä välipalaa, maistelimme ja ostimme juustoja. Lapsille oli liukumäki ja testattiin me myös miten lehmää lypsetään.

Pysähdyimme Juustoportille syömään välipalaa ja ostamaan juustoja.

Meillä oli taas yhden pysähdyksen taktiikka. Tällä kertaa ajettiin eri reittiä takaisin päin. Onhan nämä matkat pitkiä, mutta onneksi yllättävän hyvin meni aika.

Löydettiin perille, eikä edes ajettu missään harhaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!