maanantai 16. huhtikuuta 2018

Vinkit Lapsimessuille

On taas se aika vuodesta, kun Helsingin Messukeskus täyttyy äideistä, iseistä ja lasten äänistä. 21.-22.4. on siis Lapsimessut. Lapsimessut on Pohjoismaiden suurin koko perheen tapahtuma, josta löytyy shoppailtavaa, tietoa ja vinkkejä monista lapsiperheisiin liittyvistä asioista. Luvassa on hupia ja leikkiä.  Messuilla on luvassa taas kaikkea kivaa. Kokosin tähän vähän vinkkejä ja tärppejä messuille.

Ilmaisia tuotteita

Tänäkin vuonna raskaana olevat voivat rekisteröityä ja hakea ilmaisen Baby-box tuotepaketin, joita Nordic Family Group AB:n jakaa messuilla. Voit noutaa omasi Lapsimessuilta osastolta 6r40.

LuKlabelin (6h40) viisi ensimmäistä ostavaa asiakasta saavat Give Away Kassin kaupan päälle.

Miina ja Manu osastolla 6n69 pääsee selvittämään Vanhan Linnan salaisuuden. Luvassa on pieni palkinto.

Lauantaina Oppi&ilon osastolla 6f70 letitetään lasten hiuksia klo 11-14.

Liikuntaa ja puuhaa

Pajulahden peuhualueelta löytyy temppuratoja (parkour-, ketteryys- ja tasapainotaitoilua) Lisäksi on erilaisia palloilupelejä ja pomppupatja sekä ilmaisia kasvomaalauksia.. Myös Name It:in osastolta 6d 46 saa glitter-kasvomaalauksia. Särkänniemen osastolla 6k60 jaetaan ilmapalloja, pyöritetään onnenpyörää ja tehdään emoji-tatuointeja.

Puuhaa lapsille löytyy myös Bobles-seikkailualueelta 7d100. Messuilla on myös liikennekaupunki, poliisiauto ja skootteri. SK-Profitin hupialueella pääsee 3,5€ hintaan pomppulinnaan, simulaattoriin tai karuselliin. Tai kokeile vaikka Bagjumppia 2€/kerta.

Koko perhe pääsee perjantaina askartelemaan JOVIn osastolla 6m89. Siellä tehdään mm. koristeita paperimassasta, maalataan kiviä ja muovaillaan leikkitaikinalla.


upeita esityksiä

Belenos esittää valotaidetta lauantaina ja sunnuntaina klo 10-12 välillä Messuaukion Eteläisellä sisäänkäynnillä.

Joka päivä klo 14 on näyttävä satuhahmokulkue. Se kulkee G-hallin portailta Vekarat-lavalle. Voit ottaa yhteiskuvan lempihahmosi kanssa.

Vekarat lava

Satumaiseen tunnelmaan pääsee yksisarvisten ja värikkäiden jättisaippuakuplien myötä, joita Jättisaippaippuakuplaryhmä Ruffle Army taikoo perjantaina klo 10.40.

Lasten kestosuosikit Muumit esiintyvät perjantaina klo 11.30-12.00.
Hertan maailma jumpattaa lapsia Vekarat lavalla perjantaina klo 10-10.30. Sen jälkeen halukkaat voivat käydä halailemassa Herttaa. Samalla lavalla on lauantaina klo 12 lastendisco, jossa Kikattava Kakkiainen toimii DJ:nä ja MC Citykani tanssittaa ja leikittää lapsia ja lapsenmielisiä.

Perjantaina klo 10 ja lauantaina klo16 Vekarat lavalla on Funky Monkey Clubin elämyksellinen musiikkikylpy.

Sunnuntaina klo 10-10.30 on muskarikirkko ja klo 16-16.30. lavalla nähdään Sampon nukketeatterikonsertti
Lisää musiikkia

Musiikkia on tarjolla koko messujen ajan Jamkids-muskarin muodossa Neuvola-lavan vieressä (7g101). Osastolla 6a90 esitetään otteita Tervasaaressa kesällä nähtävästä esityksestä Tomppeli -maailman paras mielikuvitusystävä. Se on teatteria, sirkusakrobatiaa ja musikkia sisältävä koko perheen esitys myötätunnosta ja hyväksymisestä.


Monet messut

Samalla lipulla pääsee tekemään edullisia löytöjä OutletExpoon ja lemmikkitapahtuma Eläinystäväni-messuille. Eläinystäväni on vain lauantaina ja sunnuntaina. Uutuutena on HupiCon-messut, jotka on suunnattu kouluikäisille lapsille.

HupiCon -messujen alueella on erilaisia näytöksiä, pienoismalleja, pelejä ja esillä on myös maailman suurin Lego-kaupunki. Nopeimmille on jaossa ilmaisia minihahmopusseja (7m120).

Puolenkuun Pelien osastolla on jaossa ilmaisia minipelejä. Siellä on myös Warhammer -maalauspiste, jossa voi kokeilla ilmaiseksi miniatyyrin maalaamista. Sen saa sitten kotiin viemisiksi. HubiConissa voi myös tutustua Pokémon & Magic The Gathering -peliesittelyyn. Jaossa on myös ilmaisia demopakkoja.

Hyvää Suomesta -merkin osastolla 7d130 on sunnuntaina klo 10, 12, 14 ja 16 kasvien parissa askartelua ja puuhastelua sekä tietoa erilaisista viljelykasveista.


Hyvä tietää

-Jos tulet vaunuilla/rattailla niin kannattaa tulla Itäisestä sisäänkäynnistä.

-Kärryt voi jättää vartioituun vaunuparkkiin 6p4.

-Ilmainen lastenhoitopaikka 3-7 -vuotiaille lapsille. Sinne voi jättää lapsen kahdeksi tunniksi. Itse voi sillä aikaa tehdä rauhassa vaikka vaateostoksia.

-Liberon Vaippavarikko 6r30
-Pesupiste 6r20
-Lastenhoituhuone Café 3 (halli 3)
-Imetyspiste, Imetyksten tuki Ry:n osastolla 6p8, josta saa myös halutessaan vinkkejä ja neuvoa imettämiseen.

-Messukeskuksesta löytyy erilaisia kahviloita ja ravintoloita. Omiakin eväitä voi ottaa mukaansa. Niitä voi nauttia Two Dads -eväsparkissa 6r49.

-Kännykkään kannattaa myös ladata Messukeskuksen aplikaatio, josta näkyy helposti kaikki esillelaittajat ja tarjoukset.

-Jos tulet messuille perjantaina tai lauantaina voit ostaa kassoilta seuraavan päivän lippurannekkeen 5 eurolla. Etua ei voi yhdistää muihin etuihin.

-Jos perheessänne on eläinallergioita niin silloin messuille kannattaa suunnata jo perjantaina. Eläinmessut ovat la-su (eri hallissa Lapsimessujen kanssa kuitenkin).

-Kun ostat messuliput ennakkoon Messukeskuksen verkkokaupasta, saat alekoodin, jolla OnniBussin bussimatka maksaa 20 % vähemmän kuin normaalisti. Etukoodi tulostuu verkkokaupasta ostamaasi lippuun. Matkustusaika: kunkin messujen päivämäärät.

Voit seurata blogia facebookissa

2 kommenttia:

 1. Hei vitsi tämä oli kiva postaus! Ekaa kertaa messuille tulossa ja tästä sai hyviä vinkkejä, varsinkin tuo messu appi oli hyvä,kiitti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että postauksesta oli iloa! :)

   Oikein ihania Lapsimessuja sinulle!

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!