sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Puutarhaunelmia ja kalajuttuja messuilla


Kävin ihailemassa Turun Messukeskuksessa upeita istutuksia ja katselemassa kauden trendejä ja vinkkejä Piha & Puutarha -messuilla. Samaan aikaan on Mökki & Meri -messut, joille pääsee samalla lipulla. Tänä vuonna teemana on kalastus.

Paikan päällä kaikki näyttää vielä kauniimmalta, mutta yritin vangita kauniita puutarhaunelmia myös kameralle. Postaus on nyt siis enemmän kuva painotteinen. Kertoohan kuva enemmän kuin tuhat sanaa. Messut ovat avoinna vielä tänään sunnuntaina jos haluat paikan päälle ihastelemaan ja tekemään edullisia ostoksia puutarhaan. Kukkien sipuleita ja muita kasveja oli hyvin tarjolla. Myös erilaisia apuvälineitä pihan ja puutarhan hoitoon löytyi.


Messujen ehkä kuvatuin kohta oli kaunis romanttinen puutarha. Pyykinkuivaustelineeseen oli hauskasti laitettu roikkumaan kukkasia. Myös kukkasista ja kasviksista tehdyt kranssit selfieden ottoa varten olivat hauskoja. Pitihän se itsekin pari selfietä ottaa.


Messuilla oli myös mielenkiintoisia luentoja. Itse ehdin kuunnella eilen miten Aarno Kasvi kertoi hyviä vinkkejä erilaisista vihanneksista ja kasviksista. Opin mm. että nuukahtanut parsakaali kannattaa laittaa vesilasiin niin se on taas hyvä.

Minua olisi myös kiinnostanut kuulla enemmän myrkyllisistä kasveista, joista oli myös juttua messuilla. Osastolla kävinkin katselemassa vanhoja myrkkykasveja. Kesällä niihin voi tutustua myös Louhisaaren linnassa, joten sinne siis tieni käypi kesällä.


Mökki & Meri -messuilla oli meidän 3-vuotiaalle mökkeilyyn ja kaloihin ihastuneelle kaikkea kivaa katseltavaa. Ihailimme erilaisia veneitä, saunoja, minimökkiä, kylpytynnyreitä ja katselimme perhojen valmistusta. Mukaan lähti esitteitä, joissa kerrotaan eri kalojen perkamisesta ja valmistamisesta. Lapsille oli hauska leikkikalastuspaikka ja hän sai mukaansa mm. puuhavihon ja kalakortteja. Mieluista pienelle kalamiehelle, joka jo kovin odottaa kesää ja mökkeilyä.


Piha ja puutarha messuilla poika istutti 4H:n osastolla oman kissanmintun kotiin viemisiksi. Leikkimökissä poika viihtyi melko kauan. Askartelemaan olisi päässyt myös omanlaisensa siemenpussin. Karkkia taisi tarttua aika monelta osastolta suuhun vaikka jätskilläkin kävimme.

Nyt kädet syyhyä kovin päästä puutarhahommiin. Onneksi pian varmaan pääsee avaamaan mökkikauden. Sitä ennen pitää laittaa parveke kesäkuntoon.

Messuilta löytyi hauskoja uusia ideoita. Muutama bloggaaja oli päässyt sisustamaan pienoisparvekkeet. Ne olivat kivoja.


Voit seurata blogia facebookissa ja Instagramissa @kotonajakaupungilla.
6 kommenttia:

 1. Olipas tosi kiva, kun olit ottanut paljon kuvia, kiitoksia! Tuli itsellekin keväinen olo. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Sami! :)

   Ihanaa kevään alkua sinulle (kai sitä jo voi kevääksi sanoa)! :)

   Poista
 2. noi oli kyllä niin ihanat messut. kaikkee kaunista ideaa puurarhaan🌱☘🌿
  Blogisi vaikuttaa kivalta, jäänkin seurailemaan sitä ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihanan keväinen fiilis messuilla ja paljon kaunista katseltavaa.

   Tervetuloa mukaan seurailemaan blogia! <3

   Poista
 3. Kauneutta ja väriä yllin kyllin. Messujen kuva-antia on virkistävä katsella; Miten erilaisia juttuja ihmiset ovat bonganneet ja kuka tykkää mistäkin. Itselle homma keskittyi tuonne Piha & Puutarha puolelle, kun se oli tällä kertaa oman osaston sijaintipaikka.

  Mukava, että Oli aika -blogin yrttikori, äitienpäivälahjat, pyöräpöytä ja puukenkätaulukin ovat päässet mukaan kuviesi kokoelmaan. Puukenkätaulu oli muuten eniten messuyleisön mieleen tai ainakin siitä tuli diy-prokkiksista eniten ääneen lausuttua palautetta.

  Hauskaa, että sinun kuvissa erottuu myös nuo istutetut voikukat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan kiva katsella muiden kuvia. Ketä bongannut mitäkin. Niin paljon katseltavaa ettei kaikkea välttämättä huomaa itse. Nuo istutetut voikukat olivatkin hauskoja. Mulla kesti itselläni tajuta ne (vasta kotona ottamiani kuvia katsellessa tajusin).

   Kyllä, rakentamassasi mini parvekkeessa oli tosi kivoja juttuja. Tykkään diy jutuista ja niitä sinulla löytyi, kuten blogissasikin. Ja muutenkin kivannäköistä :)

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!