maanantai 14. toukokuuta 2018

Pidennetty viikonloppu


Viimeiset muutama päivä on ollut todella kauniita, aurinkoisia ja lämpimiä. Me ollaan perheen kanssa nautittu niistä kunnolla. Ollaan oltu paljon ulkona ja kuljettu pääasiassa pyöräillen. Itselläni oli perjantaina lomapäivä, joten sain nauttia pidennetystä viikonlopusta kun helatorstaikin oli vapaapäivä.

Torstaina meidän perhe nukkui pitkään ja otettiin kotona aamupäivä rennosti. Sitten lähdimme pyöräilemään. Kierrokseemme kuului Uittamon Paviljonki, jossa oli mm. kirpparia, paloautoa ja kajakkiesittelyä. En tiedä onko poika jo niin monessa tapahtumassa paloauton nähnyt ettei se jaksanut häntä kiinnostaa lainkaan.

Pyöräilymatkamme jatkui kohti Föriä. Föri on siis lautta, joka kulkee Aurajokea edestakaisin kuljettaen jalankulkijoita ja pyöräilijöitä. Nautimme jäätelöt (niitä on jo aikalailla kulunut) ja suuntasimme Forum Marinumin luokse, jossa oli myös kirppistapahtuma. Siinä vaiheessa poika oli nukahtanut pyöräkärryyn päiväunille.
Kierroksemme jatkui kohti Kupittaan puistoa, jossa on ihana leikkipaikka Seikkailupuisto. Siellä leikittiin jonkin aikaa. Lähellä oli myös Tivoli, joten menimme myös sinne aikaa viettämään.

Poika kävi muutamassa laitteessa. Narun vedosta voitettiin vieterilelu ja pieni vesipyssy. Ankkaonginnasta poika voitti myös pienen lelun. Ehdimme myös hieman moikkaamaan siskoani perheineen, jotka tulivat myös viettämään päivää tivolissa.

Kotona avasimme grillikauden. Meidän taloyhtiössä on ihan kiva grillipaikka. Meidän aikuisten grillatessa (lue: isäntä grillasi, minä join viiniä) poika sai pyöräillä ja juoksennelle nurmikentällä. Mukavaa kun pihalla on muitakin lapsia niin pojalla oli leikkikaveria.


Perjantaina miehelläni oli työpäivä, mutta hän teki sen etänä ja sai näin olla kuitenkin Turussa. Mä heitin pojan pitkästä aikaa autolla dagikseen. Nautittiin kuitenkin kotona nukkuen vähän pidempään ja syötiin kotona aamupala. Itselläni oli vapaata, mutta mun piti kaupungilla käydä katsomassa tulevaa reissua varten vaatteita ja muita tarvikkeita. Lapsen kanssa ei saa rauhassa katsella, joten päätin viedä hänet hoitoon vaikka itse olinkin vapaa päivällä.

Treffattiin miehen kanssa lounastreffien merkeissä ja käytiin ravintola Ludussa. Syötiin alkuruoaksi juureskeittoa, pääruoaksi avokadopastaa ja jälkkäriksi oli kaffia ja sorbettia. Treffitapaamisen kunniaksi otettiin myös lasit kuohuvaa.

Maha täynnä suuntasin vielä katsomaan Aurajokirannassa olevia Maalaismarkkinoita. Kävin myös katsomassa ihanasti kukkivia kirsikkapuita. Niitä oli moni muukin ihastelemassa ja kuvailemassa.Kotona ehdin olla vain pienen tovin, kun sitten piti lähteä poikaa hakemaan. Suuntasin autolla sinne, sillä piti käydä vielä ruokakaupassa tekemässä viikonlopun ruokaostokset. Oltiin kutsuttu anoppi ja appiukko lauantaiksi meille syömään. Päätettiin taas tehdä grilliruokaa, sillä ulkona on nyt niin ihana olla. Heillä oli myös koira mukana, joten sille paljon mukavampaa.


Lauantaina kävin pojan kanssa autoreissulla ostamassa pari litraa herneitä, kun hän niitä kovin halusi. Samalla käytiin Leikkipäivän kunniaksi leikkimässä. Monet MLL-kerhot olivat järjestäneet erilaista ohjelmaa. Sitten tosiaan juhlittiin anopin kanssa äitienpäivää. Illaksi mentiin perheen kanssa lähirannalle istumaan. Poika hieman kasteli varpaitaan ja rakenteli rantahiekkaan junaa. Mitäpä muutakaan. Sitten ehdittiin vielä juuri ja juuri lähikauppaan. Haettiin herkkuja Euroviisukatsomoon. Isännän kanssa katsottiin loppuun asti. Harmi, kun Saara ei pärjännyt.


Sunnuntaina vietettiin tietysti äitienpäivää, joka olikin tosi mukava.

Miten sun äitienpäivä meni? Vietitkö pidennettyä viikonloppua?

Leikkipäivässä nallesairaalassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!