tiistai 9. huhtikuuta 2019

Pääsiäisaskartelua: puput kuohuviinipullon korkeista


Olen säästänyt yhteen lasiastiaan viinipullon ja kuohuviinipullon korkkeja. Nyt hyödynsin kerättyjä kuohuviinipullojen korkkeja tekemällä niistä pääsiäisaskarteluja. Tämä on nopea ja helppo askartelu, jonka voi tehdä jo pienenkin lapsen kanssa.

Korkin voi jättää sellaiseksi tai värjätä päällisen. Itse jätin pari maalaamatta ja yhteen laitoin valkoista sormiväriä ja annoin kuivua. Sitten vain tussilla piirtämään pupulle kasvoja. Nenän voi myös piirtää. Itse piirsin yhteen metallinhohtoisella pinkillä sydämen muotoisen nenän. Muihin käytin "timantteja", joita oli jäljellä askartelulaatikossani.

Pupuille voi halutessaan piirtää tai maalata masun. Itse laitoin hieman erikeepperiä ja päälle sirottelin joulukorttien askartelusta ylijäänyttä kimalletta.


Alun perin pupujen korviksi meinasin taivutella ohuttta rautalankaa, mutta laitoinkin vähän värikkäämmät versiot, kun askartelulaatikossa oli jäljellä myös piipunrasseja. Niitä on lastenkin varmasti helpompi taivutella. Ne on kiinnitetty vain työntämällä päät sisään korkkiin. Parissa ekassa sain melko helposti, mutta viimeisessä ei meinannut millään pysyä. Tässä kohtaa tarvitaan ehkä vähän aikuisen apua. Toki ne voi liimatakin tai tehdä ihan vain paperista tai huopakankaasta.

Näitä voi muuten käyttää myös muistilapputelineenä!

Mukavaa pääsiäisen odotusta!

Lisää askarteluvinkkejä löydät blogin ylälaidasta kohdasta diy.
Blogia voit seurata myös Instagramissa ja facebookissa.

8 kommenttia:

 1. Itsekin olen kerännyt jo useamman vuoden ajan viinipullojen korkkeja koristeeksi, kiva vinkki tässä niille jatkokäyttöön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen säilönyt pullojen korkkeja lasimaljoissa koristeeksi.
   Kauniita sellaisenaan, mutta kun on kertynyt jo sen verran niin on kiva keksiä vähän jatkoideoita niistä :)

   Mukavaa pääsiäistä! :)

   Poista
 2. Ihana idea, tämä täytyy muistaa ensi vuonna :)

  VastaaPoista
 3. Söpöt pikkujänöt ja helppo askarrella! Kiva idis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3

   Nämä on tosiaan helppo ja nopeakin askartelu. Eikä tarvitse sen kummempia askartelutarvikkeita. Noitahan voi soveltaa. Piipunrassien sijaan korvina voi olla vaikka rautalankaa tai voi vaan vääntää esim. kotoa löytyvästä paperiliittimestä. Toki pahvistakin voi tehdä ja liimata. Tässä voi päästää luovuuden valloilleen :D

   Ihanaa pääsiäistä! <3

   Poista
 4. Voi kun söpöjä ja ihana idea! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3

   Helpot ja nopeat askartelut lasten kanssa on aina kivoja.

   Ihanaa pääsiäistä! <3

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!