keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Vinkkejä Lapsimessuille


Joko olet merkinnyt kalenteriin 12.-14.4.2019? Silloin nimittäin vietetään Lapsimessuja Helsingin messukeskuksessa. Nämä ovat messut joista ei halua jäädä pois. Täällä viihtyy koko perhe. Kerran kun on näillä messuilla käynyt niin seuraavaa kertaa ei halua jättää väliin!


Tarjouksia, luentoja ja esityksiä

Näillä messuiilla ajan saa todellakin kulumaan, sillä näytteilleasettajia ja ohjelmaa on paljon. Messuilla on yleensä hyviä tarjouksia ja saa mukavia näytteitä. Itse aion ainakin hakea vaatelaastarin testattavaksi (osasto 6k16). Jos shoppailu ei kiinnosta niin ohjelmalavat täyttyvät mielenkiintoisista luennoista.


Luentoja löytyy synnytykseen, imetykseen ja kantamiseen liittyen. Lisäksi neuvoja saa mm. lapsen kasvatukseen ja ruokailuun. Myös parisuhteen hoidosta ja erosta on luentoja. Itseäni kiinnostaa ainakin "Yök, en syö! mitä tehdä nirsoilevan lapsen kanssa?" -luento. Samalta Neuvolan lavalta saa hyvät neuvot Simppelin Sormiruokakeittiön Marjut Ollilalta sormiruokailuun.

Neuvola lavan vieressä sijaitseva NaturNes Baby Bistro tarjoaa ilmaisen luomulounaan pienimmille messukävijöille.Askartelua, leikkiä ja hyppimistä

Ohjelmaa on niin lapsille kuin aikuisillekin. Lapsille löytyy kivoja leikkipaikkoja (mm. ilmainen pomppulinna 7d130, laboratorioita ja liikennekaupunki) ja muskaria. Pajulahden peuhualue on ilmainen (6m80). 7f110 löytyy voimistelualue, jossa puolestaan pääsee kokeilemaan mm. ilmavolttirataa, nojapuita, minitrampoliinia ja puomia.

Monen lapsen lemppareita on varmasti paloauto ja poliisin skootteri, jonka päälle saa istua. Maskotteja voi bongata messuilta ja esim. Silja Linen osastolla 6n79 on pallomeri ja voit pelata hedelmäpeliä. 

Askartelemaan ja piirtämään pääsee myös monella osastolla. Esim. Pikkurillin 6m59 osastolla saa askarrella petseille kalusteita ja leikkiä niillä. 6p61  pääsee askartelemaan Heikki Hämähäkin. Tactic gamesin osastolla 6d50 on värikuvia väritettävänä. 

Kirjat vaihtoon

Tänä vuonna löytyy kirjanvaihtopiste Hupicon-kahvilasta lukualueen vierestä. Kannattaa siis ottaa mukaan itselle ylimääräiset lasten ja nuorten kirjat ja tuoda ne seuraavan lukijan iloksi. Vaihdossa voit ottaa itsellesi uutta luettavaa.
Viidet messut yhdellä lipulla

Messukeskuksessa on viidet eri messut samaan aikaan, joihin pääsee kaikkiin samalla lipulla. Lapsimessujen lisäksi on kouluikäisille suunnattu Hupicon, jossa nimensä mukaisesti löytyy hupia, ajanvietettä. OutletExposta voi tehdä edullisia löytöjä. 

Tänä vuonna on myös uutuutena ELMA -maaseudun eläimiä ja kädentaitoja. Siellä pääsee näkemään mm. hevosia, lehmiä, possuja ja alpakoita. Ohjelmassa on myös keppihevoskilpailua ja muuta mukavaa keppareiden ystäville. Lisää eläimiä löytyy Eläinystäväni -messuilta, joka on auki lauantaina ja sunnuntaina. Eläimet ovat eri hallissa kuin Lapsimessut ja Hupicon, mutta todella allergisten kannattaa huomioida tämä eläinten läheisyys.
Muutama vinkki messuille:

- Vaunuilla/rattailla tullessasi pääsee helpoiten kulkemaan Itäisestä sisäänkäynnistä.

-Kärryt voi jättää vartioituun vaunuparkkiin 6p4. Vaunuilla voi olla tungoksessa hankala kulkea. Suosittelen kantoliinaa pienemmille lapsille.

-Ilmainen lastenhoitopaikka 3-7 -vuotiaille lapsille perjantaina ja lauantaina. Sinne voi jättää lapsen kahdeksi tunniksi.

-Liberon Vaippavarikko 6r28
-Pesupiste 6r20
-Lastenhoituhuone Café 3 (halli 3)
-Imetyspiste, Imetyksten tuki Ry:n osastolla 6r8, josta saa myös halutessaan vinkkejä ja neuvoa imettämiseen.

-Omia eväitä voi nauttia TwoDads-eväsparkissa 6p40. Siellä on mikro ja syöttötuoleja. Messukeskuksesta löytyy myös erilaisia kahviloita ja ravintoloita, joista voit ostaa ruokaa pieneen tai isompaan nälkään. 

-Kännykkään kannattaa myös ladata Messukeskuksen aplikaatio, josta näkyy helposti kaikki esillelaittajat ja tarjoukset.

-Jos tulet messuille perjantaina tai lauantaina voit ostaa kassoilta seuraavan päivän lippurannekkeen 5 eurolla. Etua ei voi yhdistää muihin etuihin.

-Jos perheessänne on eläinallergioita niin silloin messuille kannattaa suunnata jo perjantaina. Eläinmessut ovat la-su (eri hallissa Lapsimessujen kanssa kuitenkin).

-Ennakkoon ostetut liput ovat edullisempia.

-Kun ostat messuliput ennakkoon Messukeskuksen verkkokaupasta, saat alekoodin, jolla OnniBussin bussimatka maksaa 20 % vähemmän kuin normaalisti. Etukoodi tulostuu verkkokaupasta ostamaasi lippuun. Matkustusaika: kunkin messujen päivämäärät.Voit seurata blogiani facebookissa
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!