lauantai 13. huhtikuuta 2019

Pääsiäispupuja kananmunista


Yksi pääsiäisen helpoimmista ja sopivimmista askarteluista on kananmunien koristelu. Kananmunat kannattaa tyhjentää, jotta ne säilyvät kauemmin ja saa sisällön käytettyä hyödyksi. Kananmuna tyhjennetään tekemällä pieni reikä kumpaankin päähän. Sitten vain puhalletaan toisesta päästä sisään ja valkuainen ja keltuainen valuvat toisesta päästä ulos. Pidä alla astia, johon haluat sisällön valuvan.

Sitten vain keksimään mitä sisällöstä valmistaisi.

Juoksutan vielä hieman vettä reiästä sisään ja hölskytän sekä valutan vedet pois, jotta kananmunan sisäosa puhdistuisi.


Tässä olen ihan vain tusseilla maalannut kasvot ja vesiväreillä värjännyt masun. Korvat on leikattu paperista ja kiinnitetty teipillä. Liima olisi varmasti vielä siistimpi, mutta meillä ei takaosa tule näkyviin.

Tykkään tehdä sesongin mukaisia koristeluja kotiin. Ideana on tehdä koristeita, jotka voi huoletta heittää pois (tietysti kierrättäen) kauden päätyttyä, koska meillä ei ole kauheasti säilytystilaa. Suosin kierrätystä ja ekologisuutta, joten haluan käyttää mahdollisimman usein tarvikkeita, joita löytyy lähiluonnosta, keittiön kaapeista tai muutoin on jo ennestään hankittu kotiin.

Lempiversioni on tämän poikani koristelema kananmuna. Hänelle annoin keitetyn kananmunan, sillä pienen lapsen käsissä ohut ja hento kananmunankuori menee helposti rikki.Lisää askarteluvinkkejä löydät blogin ylälaidasta kohdasta diy.
Blogia voit seurata myös Instagramissa ja facebookissa


8 kommenttia:

 1. Söpöjä pupu-koristeita! :) Meillä kaikki tällaiset on pois suljettu allergisen lapsen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3

   Voi harmi! :( Hankala allergioiden kanssa. Itse ei edes aina tajua millaista se on allergioiden kanssa, kun ei ole ollut vauva-ajan maitoallergiaa enempää. Myös siksi on kiinnostavaa lukea blogiasi ja saada vähän laajennettua omaa näkemystä asioihin.

   Poista
 2. Muistan tuon kananmunan tyhjentämisen ja maalaamisen omasta lapsuudesta 😊 omien lasten kanssa ei olla vielä kokeiltu, mut ehkä vielä joskus uskalletaan 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin vasta viime vuonna monen vuoden tauon jälkeen aloin näistä tyhjennetyistä kananmunista tekemään askarteluja :)

   Poista
 3. Oi miten hienot! Kiitos vinkistä

  VastaaPoista
 4. Ihana idea <3 Kiitos myös vinkistä antaa pienelle lapsella muna keitettynä, niin ei mene niin helposti rikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3

   Olen tuon käytännössä huomannut :D Pyöreä kananmuna ei pysy niin hyvin paikoillaan ja lapsi pudottelee niitä helposti. Näin ainakin meillä. Tosin keitetty kananmuna ei tietysti säily niin pitkään. Tyhjät pestyt voi halutessaan vaikka säilöä tulevia pääsiäisjuhlia ajatellen.

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!