torstai 18. huhtikuuta 2019

Sukista pupujaVihdoin sain aikaiseksi tehdä näitä ihania pupujusseja vanhoista sukista. Aikaa tämä askartelu ei vie kuin muutamia minuutteja, joten ajan puutteen piikkiin sitä ei voi laittaa. Askartelu on jo parisen vuotta ollut mun Pinterest-listan "to do-listalla". Pinterestistä löytyy paljon ihania ideoita. Ei siis ole mun keksintö eikä uusi juttukaan.

Jostain kumman syystä parittomia sukkia meidän huushollista löytyy. Nyt sain muutaman tuunattua pois.


Tässä ohjeet:

1. Täytä ensin sukan alaosa, ns. maha. Itse käytin täytteenä merisuolaa, mutta myös esim. herneet, vehnä tai hiekka sopii myös. Myös vanua tai vaatejätettä voi käyttää, mutta painava pitää puput paremmin kasassa ja pystyssä.

Helpoiten täytät kun laitat sukan lasin sisään, suu lasin ympäri ja saat helposti kaadettua täytteen.

2. Nosta lasista ja sido tiukasta narulla.

3. "Nosta" sormin pieni nokare suolaa ja sukkaa ja sido tiukasti töpöhännäksi. Hännän voi halutessaan jättää pois, varsinkin jos tekee pienen lapsen kanssa.

4. Laita takaisin lasiin ja täytä pääosa. Sido tiukasti narulla.

5. Leikkaa ylös jäänyt osa puoliksi tai kolmion muotoinen pala pois, jotta saat pupulle korvat. Halutessasi voit ensin leikata kiristysnauhaosan pois kuten itse tein.

6.Piirrä pupulle kasvot.

7. Voit vielä laittaa nauhoilla rusetin kaulaan tai päähän. Tai tee vaikka kaulakoru pupulle.


Suolalla täytetyt puput toimivat myös kosteudenpoistajina. Ne voi laittaa vaikka talvella autoon poistamaan kosteutta tai johonkin tilaan johon tulee kosteutta. Jotkut käyttävät myös rakeista kissanhiekkaa, joka imee kosteutta. Huomaa, että siihen ei kaikki kissanhiekat sovellu.

Lisää askarteluvinkkejä löydät blogin ylälaidasta kohdasta diy.
Blogia voit seurata myös Instagramissa ja facebookissa

2 kommenttia:

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!