sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Ihana Kuralan Kylämäki -ilmaista iloa lapsiperheille Turussa


Me oltiin tältä kesältä ekaa kertaa Kuralan Kylämäessä taaperon kanssa. Se on ilmainen museo- ja virkistysalue kaikille. Turun keskustasta ei ole pitkä matka Kuralaan ja sinne pääseekin kauppatorilta helposti bussilla.

Alueella on 1940-1950 -lukujen rakennuksia ihanine puutarhoineen ja pihapiireineen. Välillä (siis silloin, kun alue on virallisesti auki) rakennuksiin pääsee (ilmaiseksi) sisälle ihailemaan ja tutustumaan aikakauden elämään. Oppaat ovat pukeutuneet aikakauden mukaisesti, tekevät aikakauden askareita ja kertovat niistä vierailijoille. Eri juhlapyhinä pääsee tutustumaan sen ajan juhlajärjestelyihin ja ruokien valmistukseen.

Myös verstaalla pääsee toisinaan pikku rahaa vastaan (tai jopa ilmaiseksi) askartelemaan ja rakentelemaan erilaisia koristeita ja käyttöesineitä.

Monesta paikkaa löytyy lapsille ihmeteltävää, puuhaa ja kivoja leikkipaikkoja.

Kaikki talot eivät ole aina auki, mutta pihapiiriin voi mennä ympärivuoden ihailemaan. Ensimmäiset eläimetkin olivat jo saapuneet tällä viikolla laitumille ja mentiinkin niitä ihailemaan.


Kuralan kylämäessä on kauniita perinnemaisemia. Näin keväällä/kesällä (joko voi sanoa, että on kesä?!) on ihana katsoa, kun luonto alkaa vihertämään ja puiden ja pensaiden kukkaset kukkivat kauniisti.


Kuralan kylämäestä löytyy ulkoa penkkiryhmiä, joissa voi nauttia omia eväitä. Picnic täällä onkin kiva vaihtoehto. Jos omia eväite ei ole mukana niin ei hätää, sillä Kuralan keskellä on iso keltainen talo, jossa on kahvila. Sieltä saa myös keittolounasta. Lapsen kanssakin on kiva mennä tänne, sillä siellä on lapsillekin puuhaa. Ihastuttavassa talossa on myös pieni myymälä.

Lue kahvilasta lisää täältä.Tällä viikolla Kuralaan tuli jo pari hevosta sekä lampaita kaikkien ihailtavaksi.

Myöhemmin alueelle tulee myös kanoja ja kukko. Eläimiä saa mennä katsomaan myös silloin, kun alueella ei ole muuta toimintaa.


Alueella on ihania paikkoja ja niissä on kiva kuvata. Tuli muutama kuva taaperostakin otettua. Välillä pysyi jopa paikoillaan.


Vinkatkaa jos muualta Suomesta löytyy vastaavia kivoja ilmaisia virkistysalueita. Niissä on kiva käydä jos matkustellaan ja muutkin lukijat löytävät vinkit.

Saa olla myös ihan vain eläintila. Helsingin seudulta tiedän ainakin, että Fallkullassa ja Haltialan tilalla pääsee ihailemaan ilmaiseksi eläimiä. Haltialan kotieläintilasta voit lukea täältä, sillä kävimme siellä viime syksynä ihastelemassa. Fallkulla olisi tänä kesänä ohjelmistossa jossain vaiheessa, kun pk-seudulla liikumme.

Nämä ovat kyllä ihania iloja lapsiperheille! Tosin myös monille muille, sillä kyllä niissä käy paljon myös muita vierailijoita.


2 kommenttia:

 1. Lahteen kannattaa suunnata, Launeen perhepuistoon ja Yli-Marolan kotieläinpihalle. Molemmat ovat ilmaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! :)
   Täytyy laittaa korvan taakse. Josko kesällä tuolla päin tulisi vaikka liikuttua.

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!