torstai 30. maaliskuuta 2017

Blogini tarina

Maaliskuussa Mammalandian bloggaajat kertovat blogiensa tarinaa. Kurkataan tässä siis myös tämän blogin syntyyn ja kehitykseen.

Kotona ja kaupungilla -blogi sai alkunsa loppu vuonna 2014. Olin jo jonkin aikaa päässäni pyörittänyt ajatusta alkaa kirjoittamaan blogin muodossa meidän perheen kuulumisia. Olen huono kirjoittamaan muutoin muistiin tapahtuneita asioita, joten täältä blogista voin niitä sitten jälkikäteen tarkistella.

Pidän kirjoittamisesta ja valokuvaamisesta, joten bloggaaminenhan vaikutti aika ihanne harrastukselta (ja olenkin kovin tykännyt, kunhan aika vain riittäisi kaikkiin ideoihin).


Lapsikin oli jo täyttänyt vuoden ja minulle oli tullut hieman enemmän omaa aikaa. Googlasin hieman blogien perustamisesta ja eri alustoista. Jostain syystä päädyin bloggeriin ja olenkin ollut siihen ihan tyytyväinen. 

Olin kylllä kuullut bloggaajista, mutta en olisi osannut nimetä yhtään blogia nimeltä. Eli en pahemmin ollut lukenut muiden blogeja. En oikein tiedä mistä sain ensimmäisen ajatuksen lähteä bloggaamaan.

Perhekahvilassa kuulin toisen äidin bloggaavan ja sainkin häneltä kivoja vinkkejä ja rohkaistuin julkaisemaan sen ensimmäisen luonnokseni koko maailman luettavaksi.


Yhtenä vaikeimpana kohtana oli nimen keksiminen blogille. Pyörittelin eri vaihtoehtoja päässäni ja välillä niitä googlailin. Osa oli jo käytössä ja osan muutoin hylkäsin. Lopulta nimeksi muotoutui Kotona ja kaupungilla.

Tuohon aikaan olin lapsen kanssa tietysti paljon kotona, mutta liikuimme myös paljon kaupungilla. Useamman kerran viikossa hyppäsimme vaunuilla bussiin ja suuntasimme Turun keskustaan lounaalle tai kahville, ruokaostoksille, shoppailemaan tai johonkin leikkimään. Lapsi myös nukahti aina niin hyvin liikkuvaan bussiin ja se tuntui pieneltä luksukselta väsyneestä äidistä.

Samalla tuli mieleen, että mähän voin samalla vinkata kivoista lapsille sopivista paikoista myös muille vanhemmille täällä blogissa. Aihealue oli siis mulle itsestään selvyys. Kirjoitan perheestämme, matkoistamme, iloista ja suruista, lapsen kiinnostuksen kohteista ja oikeastaan vähän kaikesta laidasta laitaan lapsiperheen näkökulmasta.


Tammikuussa 2015 rohkaistuin ja julkaisin ensimmäisen blogijuttuni. Blogin on siis vähän yli vuoden vanha. Tähän mennessä olen kirjoittanut 234 juttua ja kuvannut monen monta kuvaa. 

Jossain vaiheessa blogille tuli myös perustettua oma facebook-sivu. Se on aina loistava fiilis, kun huomaa, että on tullut uusi seuraaja lisää tai saanut kommentteja. Myös ensimmäisen kutsun bloggaajatapahtumaan kilahtaessa sähköpostiin tuntui todella mukavalta. Olen myös saanut muutamia mukavia yhteistöitä tehdäkseni. Blogin löydät myös Instagramista @kotonajakaupungilla. Lokakuussa 2016 sain kunnian päästä mukaan Mammalandian bloggaajiin. 

Viime kuukausina en ole ehtinyt panostaa blogiin niin paljon kuin haluaisin. Mulla on useampi sivu luonnoksia ja kirjoitusaiheita odottamassa. Joten aiheista tai inspiraatiosta ei kyllä ole puutetta :) Nyt näyttää, että taas ehtisin paremmin kirjoittelemaan. Kummasti myös tuo kevätaurinko tuo ihan uutta virtaa myös kirjoittamiseen.


Saa nähdä mitä kaikkea bloggaaminen tuo tulevaisuudessa tulleessaan. Näen ainakin itseni vielä pitkään kirjoittamassa tätä blogia. Nykyään tykkään lukea useampaa blogia. Hyviä perheblogeja ja heidän blogiensa tarinoita löydät Mammalandian kotisivuilta.

Voit seurata Mammalandiaa myös facebookissa.

7 kommenttia:

 1. Kuulostipa jotenkin tutun oloiselta blogin syntytarinalta :) Eli itsellänikään ei ollut alussa mitään blogikokemusta tai saati olisin bloggaajia osannut nimetä. Mutta niinhän se on,että tekemällä oppii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän paljon olen oppinut. Koodata en ole osannut ollenkaan, joten sitäkin on vähän oppinut, että on saanut blogia edes vähän oman vision näköiseksi :)

   Poista
 2. Mulla taas oli niin, että olin lueskelut jo noin vuoden muiden mammablogeja, kunnes uskaltauduin Evelynin syntymän jälkeen 2013 julkaisemaan ensimmäisen postauksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän harmittaa, että löysin bloggaamisen ja blogit näin myöhään. Olisi varmasti ollut kiva raskaana ja vauva-aikana lukea muiden blogeja.

   Poista
  2. Joo blogeista oli kyllä joissain määrin apuakin ja oli kiva seurata blogeja joissa mentiin suurinpiirtein samoilla raskausviikoilla kun itse :)

   Mulle bloggaaminen on ollu alusta asti tosi rakas harrastus. Viime syksynä pidin ensimmäistä kertaa kuukauden taukoa bloggaamisesta henk koht syistä, muuten kirjoittelin usean kerran viikossa :)

   Onneksi olet nyt löytänyt blogit ja bloggamisen ♡

   Poista
  3. Joo, parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)

   Poista
 3. Mukava oli lukea blogisi tarina <3

  VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!