keskiviikko 14. joulukuuta 2016

DIY suolakynttiläkipot Pilttipurkkeihin mikrossa

 Innostuin kokeilemaan joku aika sitten suolatuikkukippojen valmistamista. Niitä on yksinkertainen valmistaa ja valmistusmateriaalit löytyvät varmasti useimmasta kotoa ilman pitkää ostoslistaakin.

Tarvitset vain:
-lasiastioita (esim. Pilttipurkit)
-merisuolaa
-vettä
-tuikkukynttilöitä

Astian pohjalle kaadetaan n.2cm merisuolaa. Päälle kaadetaan vettä sen verran, että suola peittyy. Sitten vain odotellaan ja annetaan suolan kasvaa.


Lämpö nopeuttaa suolan kasvamista. Kipot voi laittaa vaikka lämpimään saunaan tai kipossa voi jo poltella tuikkua. Kun vesi on kuivunut pois niin pohjalle voi lisätä kevyesti hieman vettä.

Itse testasin pikaversiota. Keksin laittaa kipot mikroon. Uskalsin laittaa nämä lasiastiat mikroon, sillä tiesin, että Pilttipurkit käsitellään tehtaalla korkeissa lämpötiloissa. Huomioi siis tämä jos meinaat testata pikakasvatusta mikrossa tai uunissa: monet lasiset kynttiläkipot ovat usein kovin ohuita ja eivät suuria lämpötiloja välttämättä kestä ja halkeavat lämmöstä. Mikrossa pidin muutaman minuutin verran ja sinä aikana suola oli silminnähtävästi kasvanut ja nousi pitkin lasipurkin reunoja.

Pilttipurkitkaan eivät ole tarkoitettu kynttiläkipoiksi. Kannattaa noudattaa varovaisuutta ja kynttilöitä ei saa jättää yksin palamaan huoneeseen. Turvallisempi vaihtoehto onkin käyttää led-kynttilöitä.

Kynttilöihin saa helposti lisänäyttävyyttä ja oman tyyliset jollain pienillä koristuksilla. Lapset voivat vaikka ensin piirtää Pilttipurkkeihin jouluisia kuvia.

Tunnelmallista joulun aikaa!Menoa ja tuunauksia voit seurailla Instagramissa @kotonajakaupungilla

2 kommenttia:

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!