lauantai 10. joulukuuta 2016

Jouluisia tapahtumia Turussa


Joulutunnelmaan pääsee helposti ihanissa joulutapahtumissa, joita riittää ympäri Suomea. Olen koonnut tähän muutaman kivan joulutapahtuman Turussa ja lähialueilla. Vaikka lunta ei tällä hetkellä Turussa olekaan niin joulutunnelmaa löytyy monesta muusta tekijästä.

Nämä tekstin kuvat ovat pääosin viime viikonlopulta Turun Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoilta. Sinne on joka vuosi päästävä ainakin kerran, mieluiten useammin. Kannattaa piipahtaa pienillä välikaduilla myös. Niissä on eniten sitä tunnelmaa. Paikalla on joulupukki ja välillä erilaisia esityksiä. Tarkemman ohjelman löydät täältä.


Samalla kannattaa ihastella Joulun polkua, joka johdattaa Kauppatorille. Siellä on Turun Kauppatorin Joulutori. Joulupukkikin on torilla tavattavissa. Viereisessä kodassa maistuu glögi tai makkara avotulelta. 4H:n kontissa taas lapset voivat askarrella joulujuttuja. 16.12. torin lavalla on leikkejä (ilmainen) päiväkoti-ikäisille klo 10-12 ja 12-17 koululaisille ja vanhemmille. Paikalla on tuolloin myös Martti-auto.

Turun kaupunki on tuonut jouluiloa lapsille. Perheen pienimmät pääsevät Kauppatorilla tivolilaitteen kyytiin ajelemaan vaikka autolla tai ponilla (ilmainen).

Keskustassa käyntiin kuuluu myös Stocmannin jouluikkuna. Toki muillakin kaupoilla on kivoja jouluisia näyteikkunoita. Wiklundilla on myös panostettu jouluikkunoihin.


Tänä vuonna Teatterisilta on laitettu todella kauniiksi valoin ja kuusin. Kirjastosilta on jouluisen värinen ja siellä kuuluu joulun sävelet. Varsinkin iltaisella nämä näyttävät todella kauniilta. Kuten Aurajoen varsi yleensäkin.

Museot ovat myös joulutunnelmissa. Turun linnassa on Tonttu-ukon kierroksia ja Katetut joulupöydät -opastuksia. Apteekkimuseossa on myös joulupöytäopastuksia ja pääsee tutustumaan vanhan ajan joulupöytiin. Vanhan ajan joulutunnelmaan pääsee myös Kuralan Kylämäessä (ilmainen) ja Käsityöläismuseossa.

Eri puolilta kaupunkia löytyy joulumyyjäisiä ja kirkoissa voi laulella kauneimpia joululauluja. 


Jollei Kauppatorilla tai Vanhalla Suurtorilla ehdi käymään nauttimassa glögiä/kahvia niin muita ihania paikkoja on mm. Kauppahallissa. Kuvassa olevat ihanat piparkakkulattet nautimme viikolla perheen kanssa Turun Kauppahallin Sinisessä Junassa. Sehän on kaikkien pienten tsukutsuku-fanien lempimesta.

Muita kivoja (mielestäni joulutunnelmaan sopivia) paikkoja kupposelle löytyy Dom Cafesta (Tuomiokirkon yhteydessä Suurtorin Joulumarkkinoiden ajan), Apteekkimuseon yhteydessä olevasta Cafe Qwensellistä, Fazer Cafe ja Enkelin Kisälli (Luostarinmäki). Onko teillä vielä jotain kivoja joulutunnelmaan sopivia kahviloita mielessänne?


Jouluostoksia on helppo tehdä myös kauppakeskuksissa. Raision puolelta Kauppakeskus Myllystä löytyy paljon liikkeitä kuten Nipsun joulupuoti. Myös muumeja pääsee toisinaan moikkaamaan Myllyssä. Keskiviikkoisin on myös kivaa ohjelmaa ja askartelua lapsille. Tarkempaa ohjelmaa täältä.

Myös Kauppakeskus Skanssissa on jouluohjelmaa. Sen löydät täältä. Skanssissa on myös ilmainen lapsiparkki joka päivä 23.12. asti, joten vanhemmat saavat rauhassa tehdä jouluostoksia.

Keskustassa Hansakorttelissa haetaan 17.12. klo 11.00-14.00. Turun seudun parasta tiernaesitystä, johon lapset voivat osallistua.

Perhetalo Heidekenillä on koko perheen (ilmainen) joulutapahtuma (suunnattu alle kouluikäisille) 14.12. klo 17.30-19.30. Paikalla on joulupukki, askartelua ja esiintyjiä (Huom. joulupuurolle on jo ilmoittautuminen mennyt).

Onko teillä vielä tiedossa muita kivoja jouluisia tapahtumia Turun alueella?


2 kommenttia:

  1. Olitpa koonnut kivan tapahtumalistan Turun tapahtumista jouluna!
    On mistä valita meillä Turussa! Kiitos!
    Mukavaa joulunodotusta!

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!