sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Tallinnan joulumarkkinoilla


 

Monet käyvät Tallinnassa ihastelemassa vanhan kaupungin Joulumarkkinoita ja joulutunnelmaa. Meillekin siitä on tullut vähän perinne. Tai ainakin johonkin ulkomaisille joulumarkkinoille on ihana mennä. Tallinnaan on helpointa mennä, sillä sinne tekee ihan vain vaikka päiväreissun ja pääsee laivalla nopsaan. Tunnelmasta ja ostoksista voi nauttia aina Loppiaiseen asti.

Parasta Tallinnassa on mielestäni ihana Vanha kaupunki ja siellä Vanhalla Raatihuoneenaukiolla sijaitsevat Joulumarkkinat. Joulumarkkinoilta löytyy monenlaista käsityötä (joka Virossa osataan hyvin), herkkuja ja vatsan täytettä. Mitäpä joulumarkkinat olisivat ilman glögiä. Tai ainakin mulle se luo ihanan joulufiiliksen, kun nauttii lämmintä glögiä ja samalla istahtaa paikalleen katselemaan ympärilleen.

Joulumarkkinoilla on myös lavalla erilaisia esityksiä. Yleensä markkinoilla on myös aitaus, jossa pääsee ihastelemaan poroja. Myös muita eläimiä on välillä nähtävillä. Ne luovat kyllä ihanan joulun tunnun. Jotain tällaista pientä lisää kaipaisin myös Suomessa oleviin joulumarkkinoihin. Ollaanhan me sentään Joulupukin kotimaa.

Joulupukkia pääsee moikkaamaan Joulupukin taloon. Viime vuonna kirjoittelin mun, 1veen ja siskoni reissusta Tallinnan joulumarkkinoille (klik, klik).


Tässä muutamia kuvia parilta viime vuodelta. Tämän vuoden kuvia pääsette näkemään vähän myöhemmin. Markkinat ovat kuitenkin melko samanlaiset ollut. Tietysti erilaisia myyjiä aina paikalla. Vaikka joulumarkkinat eivät mikään kovin laaja alue olekaan niin silti tunnelmaa riittää koko vanhan kaupungin alueella.

Joulumarkkinoiden lisäksi Tallinnassa nautitaan edullisemmista hinnoista monissa asioissa. Varsinkin ravintolat ovat yleensä paljon edullisempia. Juomatkin, mutta ensi vuonna verotukseen tulee muutosta, joten ne eivät enää niin paljon halvempia ole.

Tallinnasta ja Vanhasta Kaupungista löytyy paljon kivoja ravintoloita ja kahviloita. Alla olevassa kuvassa on yksi tunnetuimmista; Olde Hansa. Siellä on ihana keskiaikainen tunnelma ja ruoat ovat jotain erilaista mitä ei muualta saa. Tehty siis keskiaikaiseen tyyliin. Tuolla on jopa vessassa tunnelmaa :D


Vanhan kaupungin kaduilla näkee ihania kärryjä, joista myydään tuoreita paahdettuja manteleita. Yleensä Olde Hansan kulmalta löytyy ainakin myyjä.


Jos jalat eivät jaksa niin paljon niin näppärä joulujuna on kiva vaihtoehto kulkemiselle ja vanhan kaupungin ihastelemiselle. Sieltä löytyy paljon katuja ja kujia. Tuntuu, että vasta viime aikoina olen oppinut sen paremmin tuntemaan vaikka useamman kerran vuodessa tuolla tuleekin käytyä.

Rocca al Mare on kiva kauppakeskus keskustan ulkopuolella. Sinne pääsee julkisilla kivasti ja taksikaan ei kauheasti maksa. Myös omalla autolla on kiva mennä, sillä siellä on iso parkkialue, joka on ilmainen.

Onko teillä jotain Tallinnan lemppareita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!