sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Miksi bloggaan? -blogihaaste

Olen nähnyt joissakin blogeissa hieman kerrottavan taustoja siitä miksi päätti aloittaa kirjoittamaan blogia. Itsekin olen ollut aikeissa tehdä jossain vaiheessa vastaavan jutun. Nyt sain blogihaasteen ihanalta Napamassulta! <3, joka sopii aika hyvin tämän otsikon alle/tähän samaan aiheeseen. Kaksi kärpästä siis samalla iskulla!

Blogini on vielä tuore ja ensimmäisen juttuni julkaisusta tulee pian täyteen kolme kuukautta. Idea oman blogin kirjoittamisesta alkoi pyöriä mielessäni yhä enemmän ja vahvemmin viime vuoden loppupuolella. Silloin googlailin ohjeita blogin perustamisesta, eri alustoista jne. Sainkin avattua sivut ja tehtyä jonkinlaisen blogin itselleni jo viime vuoden puolella. Vasta alku vuonna rohkaistuin ja kirjoitin ensimmäisen juttuni. Kaikkien nähtäville. 


Käymme taaperon kanssa paljon kerhoissa ja yhdessä kerhossa tutuksi tulleelta äidiltä kuulin, että hän bloggaa ja innostuin kurkkaamaan hänen blogiaan ja lukemaan sitä. Se oli oikeastaan ensimmäinen blogi jota olen alkanut lukemaan. Laitankin tässä haasteen eteen päin ihanalle Ihan vaan tavismutsille. Muuten en ole aikaisemmin seuraillut blogeja tai tiennyt niistä muutenkaan paljoa. Googlen hauilla ehkä olen välillä eksynyt johonkin blogiin (ehkä edes sen enempää tajuamatta, että olen jonkun blogissa).

Alussa ajattelin, että en lue muiden blogeja, jotta oma tyylini pysyy puhtaana ja en saa niistä liikaa vaikutteita. Tajusin kuitenkin pian, että muiden blogeja on todella kiva lukea, olla vuorovaikutuksessa bloggaajien kanssa ja seurata vastaavassa elämäntilanteessa olevia. Kyllä niistä samoista aiheista tulee pakostakin kirjoitettua. Jokainen käy läpi samoja asioita lapsen kanssa. Jokaisella on kuitenkin se oma näkökulmansa asiaan kuin asiaan.


Blogini on perhe/lifestyleblogi. 1,5-vuotias menevä taapero pitää kiireisenä, joten oli aika luonnollista alkaa kirjoittamaan meidän perheen touhuista. Blogi on ehkä vähän sekametelisoppa, sillä kirjoittelen vähän kaikesta (matkat, DIY, ruoka, perhe jne.), mutta yleensä kuitenkin juuri lapsiperheen näkökulmasta. Meillä, kun tuo taapero kulkee melkein joka paikkaan mukana. 

Halusin, että blogi on jotenkin omannäköiseni. Kirjoitan kyllä melko sujuvasti kirjakieltä, mutta jotenkin minä-sanan käyttäminen blogissani tuntui vieraalta ja sen sijaan mä määin täällä. Varmasti kirjoitusvirheitä löytyy, varsinkin pilkkuvirheitä. Huomaan usein miettiväni jonkin sanan kirjoitusasua ja päädyn googlesta etsimään vastauksia oikeaan kirjoitusasuun. Olen siis kirjoittamisesta kiinnostunut ja se varmaan olikin yksi syy aloittaa oman blogin kirjoittaminen. 

Ammattikorkeakoulussa toimin aktiivisesti koulumme viestintätoimistossa. Sen kautta mm. kirjoitin lehtijuttuja ja kävin valokuvauksen peruskurssin. Pidän itseäni jonkin verran taiteellisena henkilönä (tai ainakin pidän taiteesta ja sen tekemisestä -tiedä miten hyvä siinä sitten olen). Kuvaan paljon niin kameralla kuin kännykälläkin. Blogi on hyvä tapa tuoda niitä esille. En vain ole oikein ehtinyt/jaksanut itse perehtyä kamerani toimintoihin, vaikka se onkin jo monta vuotta kaulassani roikkunut. Olenkin haaveillut sellaisesta valokuvauskurssista, jossa neuvotaan oman kameran käyttöön. 


Muistan vieläkin sen hetken, kun olin saanut ensimmäisen kommentin blogiini ja vielä kaiken kukkuraksi hänestä oli tullut blogini ensimmäinen seuraaja. Tuntui todella upealta, että joku oikeasti lukee blogiani ja vielä sellainen, jota en tunne entuudestaan. ilmoitin asiasta heti miehelleni, että hei, joku oikeasti lukee mun blogia. Voi miten iloiseksi tulinkaan! Kiitokset vielä Tuula/Tuula´s life! <3

Edelleen on ihana lukea kommentteja ja hymy nousee suupieliin, varsinkin silloin, kun olen saanut uuden seuraajan facebook-tykkääjän. Vielä en ole Instagramissa, mutta saa nähdä jos mä sinne vielä jossain vaiheessa päädyn. En ehkä kuitenkaan ihan tänään, sillä kaverini sai mut houkuteltua WhatsAppiin. En mä siis ihan fossiili vielä ole (ainakaan omasta mielestäni).

Blogin pitäminen on ollut kivaa. Tämä on kiva harrastus, jota näen tekeväni vielä vuosienkin päästä. Blogin parissa saan (ainakin useimmiten) rauhoittua omiin ajatuksiini ja sitä kautta rentoutua. Ihana mieheni on tukenut mua blogin tekemisessä ja kannustanut. Blogin pitäminen on itselleni sellainen moderni päiväkirja.

Haastan mukaan:

Säännöt

Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa.) Saat osallistua vasta saatuasi haasteen. (Ja niitähän voi vaikka pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen) Kirjoita ja julkaise oma tarina blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.Haasta mukaan neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsiltä, voit haastaa jonkun toisen. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan. Mikäli olet instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina- haasteen käynnisti KOTOTEKO-blogi2 kommenttia:

  1. Oi kiitos haasteesta! <3 Pitää toteuttaa tämä hetimmiten! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasitkin jo haasteen, ole hyvä! =) Meinasin laittaa sulle "varoitusta". Näissä blogeissa pitäis kanssa olla sellainen tägäys juttu kuten facebookissa =D

      Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!