maanantai 4. huhtikuuta 2016

Pääsiäismarkkinoilla

Vietimme pääsiäisen Tammisaaressa mieheni vanhempien luona. Olimme perjantaina kävelemässä kaupungilla ja huomasimme mainoksen. Seuraavana päivänä olisi Pääsiäismarkkinat. Sellaisia ei ennen ole ollut Tammisaaressa, joten olimme positiivisesti yllättyneitä tällaisesta ohjelmasta. 


Perheemme lähti innolla seuraavana aamuna torille Fammon ja Fafan kanssa. Markkinoilta löytyi kaikenlaista myyjää. Siellä oli mm. perinteistä lakumyyjää, käsitöitä, antiikkia, kukkasia ja erilaisia ruokakojuja. Väkeä oli hyvin liikkeellä ja näimme jonkin verran myös tuttuja.   
Kaikki pääsiäsasuun pukeutuneet lapset saivat diplomin. Staffanilla oli pupupipo, joten maalasin hänelle mustalla meikkikynällä viikset ja mustan nöpönenän. Valokuvaamossa otettiin edulliseen viiden euron hintaan kuvia näistä upeista trolleista, kissoista ja pupuista. Olikin kiva katsoa miten paljon oli liikkeellä upeasti teeman mukaan pukeutuneita lapsia. Staffan vaikutti hieman väsyneeltä jo markkinoille päästyämme, joten menimme heti alkuvaiheessa valokuvaukseen. Onneksi, sillä vähän sen jälkeen hän jo nukahtikin rattaisiin. 

Staffan osallistui (tai oikeastaan me vanhemmat) pääsiäismunajahtiin. Karttaa seuraamalla löysi liikkeiden näyteikkunat, joihin oli laitettu koristemuna, jonka sisällä oli kirjain. Kirjaimista muodostui sitten lopussa sana. Täytetyllä lapulla osallistui lahjakortin arvontaan.
Mitään suurempi ostoksia emme tällä kertaa tehneet. Ostimme arpoja, orvokkeja ja mieheni löysi uuden kivan kauluspaidan. Staffan sai muumi-ilmapallon. Lopulta kävimme vielä syömässä crepet ja kahvit. Pari tuntia vierähti nopeasti markkinoilla ja kivaa oli. Staffankin ehti jo herätä päiväuniltaan ennen kuin lähdimme pois torilta. Toivottavasti tällaiset pääsiäismarkkinat saavat jatkoa tulevinakin vuosina. Me ainakin mennään innolla taas uudestaan. 

Onko teillä päin jotain kivoja pääsiäistapahtumia? 

6 kommenttia:

 1. Itse tykkään kiertää markkinoilla ja niitä aina tulee odotettua kovasti.
  Ihania keväisiä kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Odotan myös innolla seuraavia markkinoita, joita täällä Turussa on kesällä ihan kivasti =)

   Poista
 2. Oi mikä suloinen pupu sieltä löytyikään♥ Tuollainen pääsiäistapahtuma kuulostaa kivalle! Täällä kaikki tuntuu harmillisesti hiljenevän juuri silloin kun ihmisillä olisi aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tosiaan yllätyttiin, kun oli ensimmäistä kertaa tuollaiset markkinat Tammisaaressa. Monet ovat lomilla ja on aikaa niin markkinathan on kivaa ajan vietettä. Olikin kivasti ihmisiä liikkeellä =)

   Poista
 3. Kiva pääsiäistapahtuma! On koko perheelle ohjelmaa. Me oltiin sukuloimassa maalla, siinä oli jo riittävästi tekemistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan kiva, kun on ohjelmaa kaiken ikäisille! =) Maalla on aina mukavaa <3

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!