keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Mehukatti Lastenmaailma


Silloin tällöin taaperokin kaipaa jotain vaihtelua arkeen ja kotinurkkiin. Me ollaan välillä suunnattu perheen kanssa Mehukattiin hyppimään ja pomppimaan ylimääräiset energiat pois. Mehukatti Lastenmaailma sijaitsee Turun Kärsämäessä Leaf Areenan tiloissa. Saman katon alta löytyy siis puuhaa tarvittaessa vaikka vanhemmillekin. 

Varsinkin talvipakkasilla ja pimeänä aikana mukavat sisätilat houkuttelevat puoleensa. Lapset kyllä tykkäävät kovin vesilätäkköleikeistäkin eivätkä pahemmin välitä millainen ilma on. Toki yritetään ulkosallakin viettää aikaa. Viime päivinä on ollut kurjat kelit, kun on satanut vettä, räntää, rakeita ja lunta. Juuri tällaisina päivinä on kiva käydä Mehukattimaan tapaisissa paikoissa lapsen kanssa.Pidän siitä, että alle 3-vuotiaille on oma alueensa. Alue on pehmustettu, joten se sopii hyvin myös huonosti käveleville vauvoille. Alle yksivuotiaat pääsevät leikkimään Mehukattimaahan ilmaiseksi. Mekin kävimme parisen kertaa tutustumassa paikkaan jo vauva aikana. Aikuiset pääsevät paikkaan ilmaiseksi, joka on mielestäni erittäin hyvä asia. Näin koko perheen tulee helpommin lähdettyä mukaan, kun ei tarvitse miettiä, että tulee lisähintaa pääsymaksuihin. Plussaa on myös se, että siellä ei ole mitään aikarajaa kuinka kauan saa olla. Paikka on myös auki todella hyvin aina aamu kymmenestä ilta kymmeneen asti jokaisena viikonpäivänä.
Mielestäni kahdeksan euroa ei ole paha hinta tästä lystistä, jonka koko perhe saa kokea. Ja toisaalta jos hinta olisi paljon suurempi niin tällaisissa paikoissa tuskin tulisi pahemmin edes käytyä (ainakaan meillä), varsinkaan jos on useampi lapsi. 2-3 -vuotiaden rannekkeen hinta on siis kahdeksan euroa ja sitä vanhemmista lapsista 12 euroa per lapsi.Pienten lasten alueelta löytyy leikkimökki, kaksi pallomerta, pieniä liukumäkiä, karuselli, kiipeilypaikkoja, pehmopalikoita ja pehmokeinuleluja. Täällä saa ajan nopeasti kulumaan. Vanhemmat voivat olla leikeissä mukana tai kahvitella viereisessä kahvilassa (lasten vahtimen kuuluu toki vanhemmille). Paikassa on myös mahdollista järjestää lastenkutsuja. Isommille lapsille on myös paljon puuhaa Mehukattimaassa. Sen mitä sivusilmällä olen katsonut niin vauhtia ja riemua on riittänyt. Niistä en kirjoita nyt sen enempää, kun meillä ei ole omakohtaista kokemusta vielä tuosta isompien lasten puolesta.

Käyttekö te lasten kanssa sisäaktiviteettipaikoissa leikkimässä?


2 kommenttia:

  1. Tuollaiset on varmaan kivoja paikkoja :) Meidän lapset eivät ole ikinä sisäpuistoissa käyneet! Ehkä joku sadepäivä voisi tuonkin vääryyden korjata :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllä lapset noista paikoista näköjään kovin tykkää. Suosittelen testaamaan! :) Talvella oli yhdessä vaiheessa hieman pidempään paljon pakkasta niin silloin tuli hieman tiuhempaan käytyä. Tuolla on hyvin tilaa juosta ja pomppia, kun meillä kotona tulevat liian pian seinät vastaan. Nyt kesällä yritetään muita aktiviteetteja paitsi jos jotain kurjia sadekausia tulee.

      Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!