perjantai 15. huhtikuuta 2016

Vauvaviikko -Babyveckan tulee taas!Nyt se tulee taas: Vauvaviikko nimittäin! Itse tutustuin vasta viime keväänä tähän tapahtumaan, kun oma lapseni oli noin 7kk ikäinen. Tapahtuma on kuitenkin järjestetty vuodesta 2011 alkaen. Olimme viime vuonna vauvan kanssa erilaisissa Turun vauvaviikon tapahtumissa mukana. Se oli mukavaa vaihtelua vauva-arkeen, sillä vauvoille ei ole niin paljon toimintaa/tapahtumia muutoin. Nämä kuvat ovat siis viime kevään tapahtumasta jolloin kännykällä räpsäisin joitakin kuvia. Olen siis ollut aikamoinen kuvien räpsijä jo paljon ennen blogiani.


Vauvaviikko - Babyveckan on 0-3 -vuotiaille lapsille suunnattu kulttuuri- ja taide-elämysviikko 25-29.4.2016. Ohjelmaa on paljon erilaista ja sieltä löytyy varmaan jokaiselle jotakin. Rahaakaan tähän lystiin ei pahemmin uppoa, sillä kaikki vauvaviikon ohjelma on ilmaista. 

Tänä vuonna ohjelmaa ei näköjään järjestetä Raatihuoneella vaan ohjelma sijoittuu pääosin Seikkailupuistoon ja Pääkirjastoon. Askartelimme viime vuonna äitienpäiväkortit askartelunurkkauksessa. Sitten leikittiin ja sukellettiin pehmolelukylpyyn Staffanin kanssa päivälleen saman ikäisen Enni-tytön kanssa. Jätimme kierrätyspöytään meille tarpeettomia leluja ja vaatteita ja nappasimme vaihdossa jonkin vaatteen mukaamme. 


Vauvat pääsivät taiteilemaan sormiväreillä (meillä hieman äidin avustuksella) lailliselle graffitiseinälle. Hieman suttaista puuhaa, mutta vaihtovaatteet vaan varalle mukaan. 
Wäinö Aaltosen museo (WAM) järjesti vauvaopastuksen näyttelyyn. Eri huoneissa vauvat saivat ihmetellä mm. erilaisia värejä ja materiaaleja. Kierroksen jälkeen oli mahdollisuus päästä taidepajaan taiteilemaan. Niihin on ennakkoilmoittautuminen ja taidepajat täyttyvät melko nopeasti ja tämän vuodenkin pajat taitavat jo olla täynnä. Meillä oli oikein kivaa ja seuranamme oli tällä kertaa myöskin synnytyssairaalassa tutuksi tullut äiti ihanan tyttönsä kanssa. 
Vauvaviikon päättää vappudisco. Sinnehän oli pakko päästä! Meitä oli vähän isompi ryhmä, sillä meillä oli treffit yhden facebookissa olevan mammaryhmän kanssa. Ohjelmassa oli mm. musiikkia, leikkimistä palloilla ja ilmapalloilla sekä pieniä taikurinäytöksiä. Isommat lapset tanssivat ja juoksivat. Meidän vielä tuolloin hyvin paikallaan pysyvät lapset olivat ringissä ja ihmettelivät hieman toinen toisiaan äitien turistessa niitä näitä.

Ollaan ehdottomasti menossa ensi viikollakin jos vain tuo meidän taapero tuosta paranee! 

Tässä vauvojen ja taaperoiden kulttuuriviikon ohjelma: 


Tässä  myös linkki heidän sivuilleen: Vauvaviikko - Babyveckan facebook-sivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!