sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Sunnuntain menovinkki

Tässä mun sunnuntain menovinkki lapsiperheille. Ja tää on vielä ihan ilmaista! Jos meillä ei ole mitään erityistä ohjelmaa ja ollaan terveitä niin käydään aina sunnuntaisin Staffanin kanssa hieman pomppimassa ja kuluttamassa energiaa. Mukavaa tekemistä koko perheelle! Turun kaupunki tarjoaa Lasten Liikunnan Ihmemaan sunnuntaisin klo 17.00 - 19.00. Paikalle voi siis mennä milloin vain tuona aikana ja lähteä, kun siltä tuntuu. Lasten liikunnan Ihmemaa on tarkoitettu 1-12 -vuotiaille lapsille. Mukana tulee olla vahti eli lapsia ei voi jättää sinne ja itse mennä johonkin. Toiminta on valvottua, mutta ei ohjattua. Toimintaa järjestetään eripuolilla Turkua monilla kouluilla ja liikuntahalleissa sekä Kupittaan Urheiluhallissa.

Pienemmille lapsille on joissain paikoissa omat leikkialueensa. Me ollaan käyty Ilpoisten koulun palloiluhallilla, jossa pienille ei erikseen ole omaa aluetta. Ollaan kuitenkin hyvin pärjätty Staffanin kanssa tuolla vaikka ollaan käyty ihan siitä asti, kun hänellä tuli tuo vuosi täyteen. Jos lapsi ei vielä osaa kävellä niin en ehkä sellaisen kanssa vielä tuonne lähtisi. Meillä jo tuossa vaiheessa oltiin jo jonkun aikaa kävelty.Paikalta löytyy monenlaisia urheiluvälineitä, alue sählyyn (vai onkos se nykyään salibandiä?) ja pyöräilyyn. Nuo pyörät ovat aika hauskoja, mutta meillä vielä joudutaan vain tyytymään siihen, että pyörää työnnetään. 

 Kellon lähestyessä seitsemää alkaa väki jo vähentyä ja ollaan Staffanin kanssa uskaltauduttu pelikentälle. Staffan tutkii joka kerta mailoja ja raahailee niitä ympäriinsä.Ollaan nyt tosiaan jo muutaman kuukauden ajan näissä käyty ja aina on pojalla ollut kivaa. On ollut kiva seurata lapsen kasvua ja huomata miten joka kerta osaa paremmin eri asioita.Viime viikolla Staffan uskalsi nousta seisomaan pomppulinnassa.


Kuten ehkä jo huomasittekin niin kuvat ovat eri kerroilta, kun olen välillä kännykällä napsinut kuvia (pahoittelen kuvanlaatua!).
Varsinkin jos sunnuntai on sujunut vain kotona ollessa niin nämä ovat olleet todella kivoja paikkoja viedä lasta vähän tuulettumaan. Saa ainakin juosta ja hyppiä niin paljon kuin sielu sietää! Kyllä sitten taas nukutaan hyvin.Kohta taas jo suunnataankin Lasten liikunnan ihmemaahan! Onko teidän paikkakunnilla jotain vastaavaa lapsiperheille?

2 kommenttia:

  1. Ei hitsi! Hyvä kun muistutit, meinasin ihan unohtaa! Alisa kyllä nukkuu vielä kun meni päikkärit vähän myöhäseks, mut katsotaan ehditäänkö paikalle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, oli tosi kiva nähdä teidät myös tuolla koululla. Meillä oli ihan sama juttu, että oli tänään myöhäset päikkärit ja tuli kanssa kiire sinne. Toivottavasti nähdään jossain vaiheessa sun blogissa ottamiasi kuvia Alisasta siellä =)

      Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!