tiistai 12. tammikuuta 2016

Joulutunnelmaa Tallinnassa


Pikkusiskon kanssa päätettiin lähteä ex tempore päiväreissulle Tallinnan joulumarkkinoita ihailemaan. Poikani Staffan (1v. 2kk) oli myös mukana. Edelllisenä vuonna olinkin ensimmäistä kertaa erossa pienestä pojastani, kun olimme silloin mieheni kanssa Tallinnan joulumarkkinoilla. Muutama päivä ennen jouluaattoa saimme lisää joulufiilistä ja hankittua viime hetken joululahjat.Tallinnan vanhassa kaupungissa on niin ihana tunnelma ja joulumarkkinoilla tunnelma on vielä ”vedetty kattoon”. Harmittaa, kun Suomessa ei ole näin upeita joulumarkkinoita (tai ainakaan itse en ole sellaisilla käynyt täällä). Heti saavuttuamme Tallinnan satamaan siellä raikui upea musiikki. Siellä oli oikein orkesteri soittamassa joulumusiikkia. Tulimme heti hyvälle joulutuulelle.
Kävimme syömässä Oliver nimisessä ravintolassa. Se on itselleni entuudestaan tuttu, mutta siskoni ei ollut siellä käynyt. Ei tarvinnut paljon siskoa taivutella, kun jo olimme sinne menossa. Viime kerralla minulla ei vielä ollut lasta, joten en osannut katsoa paikkaa silloin siltä kantilta. Riemukseni sisään astuttuamme huomasimme lapsinurkkauksen. Pääsimme ihan sen vieressä olevaan pöytään, joten siitä oli helppo vahtia pojan leikkejä. Ystävällinen tarjoilija laittoi heti televisiosta pyörimään jotain kivaa lastenohjelmaa. Staffan innoissaan leikki leluilla, katsoi ohjelmaa ja välillä kiipesi ulko-ovelle meneviä rappuja ylös alas. Lapsille on oma meny vihkonen, jossa on kivoja tehtäviä vähän isommalle lapselle. Staffan sai vähän piirrellä sivuille, kun ei vielä tehtävien päälle ymmärtänyt.


Emme olleet kovin nälkäisiä, kun olimme jo tullessamme hieman nauttineet herkkuja laivan kahvilassa. Tilasimme vain pääruoat ja päätimme mennä myöhemmin johonkin kivaan kahvilaan. Ruoka oli oikein hyvää ja kauniisti laitettu. Poika sai hyvin verryteltyä jalkojaan ennen kuin taas jatkoimme matkaa.


Ihaillen vanhan kaupungin taloja kävelimme pikku hiljaa kohti kauppakeskusta. Kävimme siellä vain pikaiseen, sillä meillä ei ollut mitään sen ihmeempää mitä olisimme halunneet ostaa. Kävelimme vähän matkaa eteen päin ja löysin itselleni uuden kauppakeskuksen, jossa myös katselimme. Sieltä löytyi myös houkuttelevan näköinen kahvila, joka olikin melkein täynnä asiakkaita. Tiskit notkuivat toinen toistaan herkullisemman näköisiä leivoksia. Meillä kestikin ennen kuin osasimme päättää mitä tilaamme. Lopulta päädyimme kummatkin samaan leivokseen ja cafe latteen. Hintaa isolla kakkupalalla ja tosi isolla kahvilla oli vain noin viisi euroa.


Päätimme mennä toisella kertaa ihanaan kahvilaan, jonka näimme vanhaan kaupunkiin tullessamme. Ei vain jaksettu sinne enää kävellä, kun olisi poikennut reitiltämme takaisin satamaan. Jotain pientä syötävää ja juotavaa olimme päättäneet ostaa kotin. Emme kuitenkaan halunneet raahata niitä pitkin poikin, joten teimme ostokset juuri ennen laivaan menoa satamassa sijaitsevasta Norde Centrumin isosta Rimi ruokakaupasta. Emme löytäneet sieltä haluamiamme juomia, joten kävelimme pikapikaa Sadama Turgissa sijaitsevaan juomakauppaan.Nopeasti teimme ostoksemme ja menimme satamaan. Sataman hissällä tosin oli jonoa, sillä monella oli kaljakärryt täynnä kotiinviemisiä. Me emme sellaisia jaksaneet raahata, mutta meillä oli siis ne lastenrattaat mukana niin emme voineet rullaportaita kulkea. Kuutisen tuntia Tallinnassa meni nopeasti, mutta mukavasti. Myös laivamatkat sujuivat hyvin lapsen leikkiessä, taikurin esitystä katsoen, syöden ja ostoksia tehden. Toivottavasti taas ensi joulun alla pääsen ihastelemaan jotain joulumarkkinoita.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!