lauantai 23. tammikuuta 2016

Talven iloja!

Aikaisemmin kerroinkin etten ole mikään kova talviulkoiluihminen, ainakaan pakkasilla. Unelmoin kyllä välillä muun muassa ihanasta hiihtolenkistä, pulkkamäestä lapsen kanssa tai luistelutuokiosta illan hämärtyessä. Päätinpä ryhtyä nyt sitten näitä toteuttamaan. Nyt ei ole mitään tekosyitäkään. Mittarikin näytti tänään vain yhtä miinus astetta ja kuten suositussa joululaulussakin sanotaan, että lunta tulvillaan on raikas talvisää. Taivas on ollut ihanan sininen ja aurinkokin on ilahduttanut valon säteillään. Nyt jos koska pitää nauttia talvesta. Viime päivinä on ollut mitä mainioimmat ilmat ulkoiluun.Niimpä mä aloitin tuosta pulkkailusta lapsen kanssa. Tai siis koko perhe me oltiin tuossa kerrostalon pihalla pulkkailemassa muutama päivä sitten ja samalla räpsittiin talvikuvia Staffanista pulkan kyydissä, johon pääsi nyt ensimmäistä kertaa. Aikaisemmin blogia seuranneet muistavatkin varmasti, kun kerroin meidän mäenlaskusta.
Eilen sitten sain tuon luistelupuolenkin hoidettua. Siskoni oli tulossa kylään ja kysyinkin häneltä jo parisen viikkoa sitten, että vieläkö häneltä löytyy luistimet. Hän löysi ne jostain varaston uumenista. Mulla ei ollut luistimia, mutta sanoin hankkivani sellaiset jos hän lähtee kaverikseni tuohon läheisen koulun luistinradalle. Kävin muutama päivä sitten kaupungilla parissa urheiluliikkeessä katselemassa luistimia. Ne olivat joko loppuneet tai vielä normaalihintaisia (useamman kymmenen euroa). Eilen käytiin Frejn ja Staffanin kanssa Skanssissa vähän katselemassa. Sielläkin oli suuresta urheiluliikkeestä loppunut kaikki naisten luistimet, mutta onneksi seuraavassa liikkeessä tärppäsi. Löysin kivat luistimet hintaan 34,90 €. Se oli myös joku tarjoushinta.

Nää luistimet on tosi hyvän tuntuiset jalassa. Sisäpuolella on pehmoinen karva ja luistimet saa nopeasti jalkaan, kun ei tarvitse kauheasti nauhoja pujotella. Tällaiset luistimet ostin.Frej ja siskon mies jäivät Staffanin kanssa meille kotiin. Me mentiin siskon kanssa reippaina luistelemaan täysikuun valoon. No on siellä kentällä kyllä ihan valotkin.Ja eikun luistelemaan. Sisko räpsi vähän todistusaineistoa.

Noissa kuvissa mä kyllä enemmän olen paikoillani kuin luistelen. Kuvat joissa olin liikkeellä ei oikein onnistunut, kun olivat jotenkin heilahtaneet ja en nyt huijaa! :)

Mä olen viimeksi luistellut noin 15 vuotta sitten. Luistelu sujui yllättävän hyvin kaikkien noiden vuosienkin jälkeen. Kai se on vähän niin kuin pyörällä ajaminenkin. Naurettiinkin, että meillä on enemmän vuosia siitä, kun viimeksi ollaan luisteltu kuin mitä suurimmalla osalla paikalla olijoista oli ikävuosia.Kumpikaan ei kaaduttu kertaakaan. Siskoni sanoikin minulle, että olen tainnut käydä salaa harjoittelemassa, kun vähän ajan päästä jo luistelin takaperin, tein piruettia ja muita muuveja. Tuli siinä itselle tosi kiva olo. Taidanpa ottaa joku ilta taas uusiksi.

Käytiin välillä pukukopissa huilailemassa. Katseltiin kännykältä kuvia ja kikateltiin kuin pikkutytöt. Ei lyöty hanskoja tiskiin vielä vaan jatkettiin luistelua.Vielä pitäisi testata sitä hiihtämistä tänä talvena. Olettekos te harrastaneet talviurheilua tänä vuonna?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!