keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Uuden vuoden ennustuksiaOltiin pojan kanssa Turun keskustassa käymässä uudenvuoden aaton aattona. Poika nukahti sopivasti jo bussissa kärryihin, joten ehdin käydä vähän alennusmyyntejä katsomassa ja sitten piti saada jotain pientä purtavaa. Päätin mennä Cafe Qwenseliin, joka sijaitsee aivan Turun keskustassa. Se on niin ihanan tunnelmallinen vanha rakennus 1700-luvulta. Siellä (tai jo sisäpihalla) ollessaan ei muista olevansa suurkaupungin (ööö, onko Turku sellainen?! heh! Mutta ainakin kaupungin) keskustassa. Cafe Qwensel sijaitsee siis Apteekkimuseon sisäpihalla. Vanhassa talossa on ovella jonkin verran kynnystä, joten jätin lastenvaunut ulos, kun poika kerran nukkui hyvin. No, asettelin mä sen kahvilan ikkunan lähelle niin, että näen jos poju siellä herää.


Apteekkimuseon sisäpiha.


Kahvilasta löytyi hyvännäköisiä makeita piirakoita, mutta sain hillittyä himoni ja päädyin suolaiseen piirakkaan. Se olikin oiva valinta, sillä lohipiirakka oli todella hyvää. Lämmikkeeksi otin haudutettua mustaa teetä ja sitä saikin pöytään pienessä kannussa, josta riitti varmaan kolmeen kupilliseen. Siellä on siis pöytiin tarjoilu, joka nykyään tuntuu pieneltä luksukselta kaikkien itsepalvelupaikkojen keskellä. Viimeisestä kupposesta oli vielä vähän jäljellä, kun kuulin (en siis nähnyt) pojan jo heränneen. Nopeasti nappasin kännykän käteeni, jolla olin muutaman kuvan paikasta napsinut  ja puolijuosten menin ulos huutavaa poikaa hakemaan. Sitten yhdessä vielä vähän ihasteltiin paikkaa ja join kuppini tyhjäksi.

Pöytiin tarjoilu ja ihanaa piirakkaa sekä riittävästi juomista.
Tällä kertaa ei käyty Apteekki museossa ihastelemassa jouluisia kattauksia, mutta viereisessä tallissa sattui olemaan uuden vuoden ennustuksia tarjolla. Mentiin katsomaan mitä kaikkea houkuttelevan näköisestä tallista löytyy. Uuden vuoden tinat sai valaa, mutta siinä oli hieman ruuhkaa niin me ensin kiertelimme ja katselimme ympärillemme. Tällaista ihanan näköistä vanhaa rekvisiittaa löytyi tallista. 

Siellä oli sellainen pöytä, jossa oli tarjottimella kuppeja väärin päin. Jokaisen kupin alta löytyi esine, joka tarkoitti jotakin tulevalle vuodelle. Käänsin valitsemani kupin ja sieltä löytyi sormus. No arvatenkin se on tarkoittanut häitä! Mä vaan olen pian ollut naimisissa jo viisi vuotta (siis mitä, eikös ne häät just olleet?!) eli omat häät ei taida tulla kyseeseen. Mä onneksi olen vähän kuullut, että ensi kesänä vois olla paritkin häät tiedossa ystäväpiirissä. Niitä odotellessa, sillä häät ovat aina kivoja tapahtumia! =)
Pian muutama suomalainen ja jokunen turisti lähtivät tinojensa kanssa pois niin me päästiin kanssa valamaan uuden vuoden tina. Tehtiin pojan kanssa yhdessä. Samalla vanhan ajan vaatteisiin pukeutunut nainen kertoi miten ennen on ennustettu. Meidän tinasta tuli hänen mielestään ihan selvä vene. Ehkä se tarkoittaa sitä, että ollaan ensi kesänä paljon mökillä. Voi myös olla, että saadaan siellä olevaan isompaan soutuveneeseen vihdoin se perämoottori laitettua, niin olisi kiva mennä vähän kauemmaksikin seikkailemaan. Linkistä voit lukea juttuni Että näin, jos haluat tietää mitä siskoni mies tuossa tinassa näki ;)

Uuden vuoden tina vuodelle 2016. Kuvassa veneen muoto ei näy niin hyvin kuin livenä.


Tiesitkö muuten, että ennen vanhaan uuden vuoden ennustuksia on tehty jo kuukausiakin ennen uuttavuotta ja myös sen jälkeen. Joten jos et uuden vuoden yönä jaksanut enää tehdä niin hyvin vielä ehtii.

ps. muistathan, että tina on ongelmajätettä, joten älä heitä sitä roskikseen. Muistakin materiaaleista voi tehdä ennustuksen esimerkiksi sokerista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!