perjantai 19. helmikuuta 2016

Euroopan paras eläintarha

Teneriffan suurin ja suosituin eläintarha Loro Parque sijaitsee pohjoisessa Puerto de la Cruzissa. Mekin halusimme mennä sinne, vaikka asustelimme etelämpänä lähempänä toista eläintarhaa. Aikaa kannattaa varata koko päivä, sillä tuolla saa ajan kulumaan vain esityksiä katsellessa.

Meillä oli asunto El Médanossa. Moottoritietä pitkin Loro Parkiin olisi ajanut varmaan vajaassa tunnissa. Me kuitenkin ajoimme vuoritietä pitkin (n.2,5h pysähdyksineen), sillä halusimme nähdä Teiden lähempää. Näitä eläinpuiston kuvia on sen verran paljon, että laittelen sitten toisella kertaa kuvia Teidestä. 


Loro Parque:iin löysi autolla helposti opasteita seuraten. Ajoimme auton parkkiin eläintarhan omaan parkkialueeseen. Sieltä löytyi helposti parkkipaikka ja ajoimme auton vielä alas parkkihalliin, jotta auto ei kuumenisi kauheasti auringossa päivän aikana. Parkkimaksu oli neljä euroa, joka maksettiin heti käteisellä parkkialueelle mentäessä. Liput eläintarhaan maksoivat 34€/hlö. Staffan pääsi vielä ilmaiseksi, kun on alle 6-vuotias.
Heti porttien sisäpuolella oli lampi, josta Staffan pääsi ihastelemaan värikkäitä kaloja. Tutustuimme heti Loro Parkin aikatauluihin, sillä siellä on päivittäin paljon erilaisia näytöksiä. Ohjelmalehtinen kannattaa ottaa mukaan lammen jälkeiseltä valokuvauspaikalta (alkupäässä otetaan sisääntulijoista kuva papukaijojen kanssa, jonka voi pois lähtiessään ostaa mukaansa) niin pystyy aikatauluttamaan päiväänsä jos haluaa nähdä kaikki esitykset. Halusin ehdottomasti nähdä valasnäytöksen. Aloitimme siis siitä. Kävelimme pikku hiljaa näytösaluetta kohden samalla matkan varrella olevia eläimiä ihaillen.
Loro Parkissa on todella paljon erilaisia papukaijoja vähän joka puolella. Paikan perustamisesta vuonna 1972 paikka on pikku hiljaa laajentunut papukaijoista moniin muihin eläimiin.
Uutuutena olisi ollut 3D-erikoisnäytös Rio-elokuvasta. Sitä emme kuitenkaan käyneet katsomassa.  Uusimpana tulokkaana oli punapanda. Ensimmäisellä kerralla, kun kävelimme tarhan ohi niin näimme siitä vain pienen vilauksen, kun se oli nukkumassa puun lehdistön suojissa. Myöhemmin punapanda oli liikkeellä tarhassa, mutta meidät ja muutaman muun kamerakaulassa juoksevan turistin nähdessään se päätti nopeasti mennä takaisin puuhun piiloon.

Orca Ocean on maailman suurin miekkavalaiden näytös. Yleisöstä oli upeat näköalat merelle päin. Näytöksen alussa sai nauraa paljon, sillä yleisöä kuvattiin suurelle näytölle. Jollekin oli lisätty ajatuskuplia ja joillekin pareille oli laitettu sydän ympärille ja Besame/Kiss me -teksti. Miekkavalaat mm. tekevät näyttäviä hyppyjä ja vilkuttavat evillään. Katsomon alimmat rivit on merkitty, sillä niihin saattaa näytöksen aikana lentää vettä. Myynnissä on sinisiä sadesuojia. Tällä kertaa katsomo ei ollut kovin täynnä, joten sinne ei kovin moni joutunut istumaan. Muutama poloinen kuitenkin kastui liti märiksi, kun valaat kävivät läimäisemässä pyrstöllään vettä yleisöön (kouluttajien käskystä).
Seuraavaksi päätimme mennä katsomaan delfiininäytöstä. Meidät ohjattiin eturiville lastenkärryjen kanssa ja niitä näytti vieressä olevan isompikin rivistö. Täällä kannattaa ehdottomasti kulkea pienen kanssa rattailla, sillä käveltävää päivän aikana riittää.

Esitys alkoi vaikuttavalla musiikilla Rio -elokuvan tyyliin papukaijojen lentäessä veden yllä upean sinistä taivasta vasten. Sen jälkeen delfiinit pääsivät näyttämään taitojaan. En olisi kuvitellutkaan miten korkealle delfiinit pystyvät vedestä hyppäämään.

Huomaatteko papukaijat seuraavissa neljässä kuvassa? Voi että, miksen mä ryhtynyt delfiinien kouluttajaksi/hoitojaksi?! =)
En yhtään ihmettele, että maailman suurimmassa matkailupalvelussa Tripadvisorissa Loro Parque on valittu vuonna 2015 Euroopan parhaaksi nähtävyydeksi ja koko maailman toiseksi parhaaksi. Näytöksiä on monenlaisia ja jokaisesta on useampi näytös päivässä. Kaikki näytökset kuuluvat pääsylipun hintaan. Esityksissä kerrottiin myös eläinten hoidosta ja oloista. Vaikka toisaalta onkin kurjaa, kun eläimet eivät saa elää vapaudessa niin näin myös säilytetään uhanalaisia eläimiä. Täällä kyllä näytti siltä, että eläimistä pidetään hyvää huolta.

Merileijonien esitys ei houkutellut mua niin paljon kuin muut esitykset. Meillä oli kuitenkin vielä hyvin aikaa, joten päätimme mennä sitäkin katsomaan. En tiennyt, että merileijonatkin ovat niin fiksuja. Ne oli todella hyvin koulutettuja ja tekivät paljon erilaisia temppuja. Esitys oli todella hauska ja yleisö naurokin paljon. Staffan oli jo väsynyt ja nukkui vaunuissa päiväuniaan. Laitoimme hänen päälleen vielä Famon huivin lämmikkeeksi. Pohjois-Teneriffalla kannattaa varautua hieman lämpimämpiin vaatteisiin, sillä siellä on hieman etelää viileämpää. Onneksi mentiin tähänkin näytökseen, sillä se oli todella hauska ja erilainen.Viimeisenä muttei vähäisimpänä oli papukaijanäytös. Näytös alkoi papukaijojen lentäessä salin katossa upeaa taustaa vasten. Papukaijat näyttivät älykkyyttään erilaisissa tehtävissä ja tästäkään näytöksestä ei oltu unohdettu huumoria. Kuvani ovat vähän huonoja, sillä monissa paikoissa salaman käyttö oli kielletty ettei eläimet häikäisty ja pelästy (minkä ymmärrän oikein hyvin).Välillä piti saada jotain pientä huikopalaa. Lasten leikkipaikan vieressä oli kioskityylinen ruokapaikka, josta löytyi mm. hampurilaisaterioita. Staffan otti muutamat ranskikset meiltä muilta ja söi omat eväänsä. Alueelta olisi löytynyt useampikin ruokapaikka, mutta tuo sattui juuri olemaan reittimme lähellä.

Alueelta löytyi myös erillinen Acuario (akvaariotalo), jossa oli monenlaisia kaloja ja muita meren eläviä. Siellä oli myös tunneli, josta pääsi näkemään mm. haiden uivan yläpuolella.

Pingviineillä oli oma hieno alueensa, joka jäljitteli mahdollisimman luonnonmukaisia oloja. Katossa olevista aukoista satoi välillä hiljalleen lunta. Pingviinialueen ohitse kulki hiljalleen liukuhihna, jossa voisi vain seistä ja ihailla pingviinejä. Mukavaa oli, että lasiseinä alkoi ihan alhaalta, joten näimme hyvin myös pingviinien uinnin ja sukeltamisen. Yhdellä näytti olevan oikein hauskaa, kun se sukelsi kovaa vauhtia ja hyppäsi vedestä varmaan parin metriä ylös ja laskeutui tasajalkaa maihin. Sitten se taas juoksi kovaa vauhtia veteen ja teki saman uudelleen.


Kaiken kaikkiaan eläintarhasta jäi oikein hyvä kuva. Vaikkei eläinlajisto ollut niin suuri kuin joissain isommissa eläintarhoissa on tottunut näkemään niin silti näkemistä riitti ihan tarpeeksi. Näytöksiä oli todella hyvin, monta kertaa päivässä. Loro Park oli myös oikein siisti ja viihtyisä vehreä paikka. Kyllä mun täytyy myöntää, että itse haluasin tänne kovasti. Staffan tuskin niin paljon vielä välittää tällaisesta kuin ehkä vuoden parin päästä. Toki hänelläkin (ainakin toivon mukaan) oli hauskaa. Hänestä parasta näytti olevan käytävillä kulkevat pulut.
Myös shoppailtavaa löytyi, sillä eripuolilla eläinpuistoa oli pieniä matkamuistomyymälöitä ja ruokapaikkoja. Meillä on tapana ostaa matkamuistoksi magneetti jääkaapin oveen ja tällä kertaa ostimme sellaisen juuri tuolta Loro Parkista. Staffan sai myös kivan bodyn kesäksi ja muovisia eläimiä pussillisen.

Teneriffalla käydessä täällä kannattaa käydä. Ehdoton nähtävyys varsinkin jos on lapsia (tai lapsenmielisiä) mukana!

8 kommenttia:

 1. Voi tuo oli ihana paikka, oon käynyt pari kertaa muutama vuosi sitten! Ja tosi kivoja kuvia tässä ! :) -Aliisa
  http://aliisannika.blogspot.fi/?m=0

  VastaaPoista
 2. Jos mahdollisuutta niin kannattaa vilkasta netflixistä dokumentti "Blackfish". Kertoo erään miekkavalaan tarinan. Ei kannata tukea toimintaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä eläintarhat ovat kyllä vähän kaksipiippuinen juttu, löytyy hyvät ja valitettavasti ne huonotkin puolet =(

   Poista
 3. Olipa kattava postaus, tykkäsin! 😊

  VastaaPoista
 4. Tulinpa kurkkimaan vastavuoroin sun blogia. Kivoja juttuja, täytyypä jäädä seuraamaan! Vaikkakin eri saarelta, täältä löytyi tuttuja paikkoja entiselle Kanarian asukille.

  Mut oon mä sen verran tylsä, että jos saan korjata, niin Loro Parque on Puerto de la Cruzissa, Playa del Inglés on naapurisaarella Gran Canarialla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tulit kurkkaamaan! <3

   Ja oikein hyvä, että korjasit asian! Mitenkäs mulle nyt tuollainen virhe tullut.
   No, mulla menee kyllä usein sekaisin nuo pitkät nimet. Kummassakin on ainakin pari kertaa tullut käytyä, mutta silti... :D Korjaanpa sen tuonne tekstiinkin, kiitos erittäin hyvästä huomiosta!

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!