torstai 18. helmikuuta 2016

Upea vuokrakämppä Teneriffalla!
Saitte aikaisemmin jo alkupaloja meidän Teneriffan loman asunnosta. Nyt raotetaan ulko-ovea hieman enemmän. Olen vihdoin saanut kuvat koneelle ja valikoitua noin miljoonasta (no ehkei nyt ihan) kuvasta ne, jotka haluan teille näyttää.
OLOHUONE

Heti ulko-ovesta sisään tultaessa on tilava olohuone. Asunto tuntui heti kotoisalta, sillä sieltä löytyi kaikki tarvittava ja vähän enemmänkin. Kirjahyllyssä oli (luultavasti) aikaisempien kävijöiden jättämiä kirjoja. Löytyipä sieltä yksi kirja luettavaksi ihan suomenkielelläkin. Isolla tv:llä oli kaksi kuluttajaa: Fafa katsoi jalkapalloja ja pikku-Staffan lastenohjelmia. Kanavia olisi kyllä riittänyt vaikka kuinka paljon ja asunnossa oli wifi-yhteys, joten pysyimme hyvin kärryillä maailman tapahtumista.


 Välillä leikittin, luettiin, oltiin kaupoilla, tutustuttiin paikkoihin ja löhöttiin rannalla. Välillä syötiin ja juotiin ulkona, välillä tehtiin ruokaa asunnolla. Terassilla ja patiolla oli mukava päivisin nauttia auringon säteistä ja iltaisin istua iltaa. Siestaa unohtamatta! 

Mä tykkään paljon espanjalaisten sisustustyylistä. Tässäkin asunnossa oli paljon eri väreillä maalattuja seiniä. Itse kyllä tykkään suomalaisten suosimasta perusvaaleasta paljon, mutta kyllä värit tuovat paljon lisää sisustukseen ja tunnelmaan. Suomessa niitä värejä tarvittaisiinkin harmaaseen (tai hyvällä tuurilla valkoiseen) säähän. Olohuoneen katossa oli hieno tumman ruskea parrukuvio. Asunnossa oli paljon palapeleistä tehtyjä tauluja. Etelän maiden tapaan tässäkin talossa oli kaakelilattiat. KEITTIÖ

Keittiöstä löytyi kaikki tarvittavat keittiölaitteet ja jopa televisio. Myös erilaisia keittiötarvikkeita löytyi todella hyvin. Ainoa mitä kaipasimme oli syöttötuoli. No, seuraavana päivänä meillä oli sellainenkin, kun omistaja toi ystävältään lainatun Ikean syöttötuolin. Espanjassa on tapana, että jos huusholli kuluttaa liikaa kerralla sähköä niin sähköt katkeavat kokonaan. Meille sattui näin kerran. Onneksi tiedettiin mistä nappulasta ne saa käännettyä takaisin päälle. 

Talossa oli neljä kerrosta, joten portaita riitti. Tulipahan ainakin jotain jumppaa kaikkien niiden leivosten ja skumppapullojen ohella. Alimmassa kerroksessa me ei oikeastaan edes käyty, sillä siellä oli omistajan autotalli. Meidän makuuhuone oli ylimmässä kerroksessa. Staffan tykkäsi mennä portaita ylös alas.
KAKKOSKERROS

Toisesta kerroksesta löytyi kylpyhuonetilat ja kolme makuuhuonetta. Meillä oli siis aika ruhtinaalliset tilat, kun meitä oli vain kaksi pariskuntaa (eli me kolme ja Frejn vanhemmat). Pienin makuuhuone toimi Staffanin hoitohuoneena ja toinen ylimääräinen oli enemmän kodinhoitohuoneena. Kolmas huone tässä kerroksessa toimi isovanhempien makuuhuoneena. Sieltä oli pieni ranskalainen parveke sisäpihalle päin.

  MASTER BEDROOM

Ylimmässä kerroksessa tosiaan oli meidän makuuhuone. Siellä oli tuollainen ihanan näköinen rautainen keinutuoli. Myös sisustuksessa käytetty tumman sininen väri sopi tosi kivasti huoneeseen ja antoi lisää etelän tuntua. Seinällä oli kaksi yhden lempimaalarini Gustaf Glimtin taulujäljennöstä. Staffanille oli tarjolla matkasänky, mutta pääosin nukuttiin perhepedissä. Ikkunoista ja ovesta parvekkeelle paistoi kauniisti auringon säteet sisään. Parveke oli aika iso ja suojassa muiden katseilta.
 Yhtenä päivänä järjestettiin pientä purtavaa isovanhempien yllätykseksi ja kutsuttiin heidät parvekkeelle istumaan auringon paisteeseen.
TERASSI

Talon sisäpihalle päin oli pieni kiva terassi, josta oli näköala uima-altaalle. Piha oli todella rauhallinen ja aika harvon näimme siellä muita ihmisiä. 


PATIO JA SALAHUONE

Patiolle pääsi keittiön kautta. Siellä Staffanin oli kiva hieman leikkiä ulkosalla. Tosin oltiin aika usein ihan leikkikentällä, joka oli heti taloyhtiön porttien ulkopuolella. Yhtenä iltana päätimme grillata, mutta emmä saaneet grilliä syttymään. Luultavasti hiilipussi oli ollut kauemman aikaa ulkosalla ja saanut kosteutta. Famo joutui sitten taas keittiöhommiin.Pation kautta pääsi vielä yhteen extra huoneeseen, jota me kutsuttiin biljardihuoneeksi. Se tuntui jotenkin sellaiselta salahuoneelta, kun sinne piti kulkea pation kautta. Tosin sisällä rappusten seinässä oli pieni ikkuna tänne tiirailuun. Käytiin Frejn kanssa pelaamassa välillä biljardia siellä, kun Staffan oli nukahtanut.
Tässä juttusarjassa meidän reissusta Teneriffalle ajattelin vielä kertoa teille ainakin meidän käynnistä Loro Parkkiin, El Médanosta, reissuista muihin kaupunkeihin ja Teidelle. 

3 kommenttia:

  1. Kivalle näyttää! Hauskaa lomaa teille :)

    VastaaPoista
  2. Minulla on mahdoton matkakuume.. En vain osaa päättää, minne matkustaisimme! Teidän Teneriffan matka vaikuttaa olleen tosi kiva!

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!