torstai 14. huhtikuuta 2016

El Médano - Rauhallista tunnelmaa TeneriffallaOlimme perheemme ja mieheni vanhempien kanssa helmikuussa Teneriffalla. Olimme mieheni kanssa päättäneet lähteä hieman lomalle. Loma tuli juuri oikeaan aikaan, sillä Suomessa oli silloin mitä kauhein loskakeli. Tulevalta matkalta halusimme hieman aurinkoa ja lämpöä sekä paikan jossa on lapsen kanssa helppoa ja turvallista.  Kohteeksi valikoitui Kanarian Saaret ja sieltä Teneriffa. Sitten vain varattiin lennot. Tämän jälkeen kysyimme matkaseuraa ja saimmekin Fammon ja Fafan mukaan reissuun. Sitten aloimme etsimään vuokra-asuntoa Teneriffalta. Löysimme netistä kivan vuokra-asunnon, joka sijaitsi pienessä El Médanon kaupungissa. Myös lentokonematkasta kerroinkin jo aiemmin, joten siitäkään en tässä sen enempää mainitse kuin, että se sujui hyvin pienen taaperon kanssa.Pidimme kaikki kovin paikasta, sillä se ei ole liian turistisoitunut. Jäljellä on vielä aitoa kalastajatunnelmaa ja hieman yli puolet asukkaista onkin paikallisia. Silti kaupungissa pärjää hyvin englannin kielellä. Suomalaisia näkyi/kuuli vain muutaman kerran (El Médanossa) matkan kymmenen päivän aikana. Meno on rauhallista ja mikään bilepaikka tämä ei tosiaan ole. Sopii siis vallan mainiosti lapsiperheille ja heitä näkyikin aika paljon, kuten myös varttuneempaa väkeä. Matka lentokentältä kaupunkiin taittui tilataksilla nopeasti ja maksoi vain noin 13euroa. Teneriffan eteläinen lentokenttä (Reina Sofian lentokenttä) on siis lähellä, mutta taivaalla lentävät koneet eivät häiritse sen enempää meininkiä.


Rannan vieressä sijaitsee Plaza de El Médano. Siinä on usein erilaisia tapahtumia ja esityksiä. Vieressä on Turisti Info ja lastenleikkipaikka, jossa tuntuu aina olevan vilskettä aina aamusta ilta myöhään asti. Me kävimme yhtenä päivänä katsomassa paikalle ilmestynyttä toria, jossa myytiin pääasiassa erilaisia vihanneksi ja hedelmiä. Isovanhemmat kävivät toisena päivänä, jolloin siellä oli markkinat ja monelaista kojua. Samoja myyjiä löytyi hieman isommassa mittakaavassa järjestettävästä markkinatapahtumasta läheisestä Los Christianoksen kaupungista. Muutoin El Médano ei ole mikään shoppailukaupunki, mutta kyllä sieltäkin kaikki tarpeellinen löytyy. Itse asiassa pidän enemmän siitä, että on erilaisia pieniä erikoisliikkeitä kuin suuria kauppakeskuksia. Kaupungista löytyy yksi vanha kauppakeskus, mutta se käsittää vain yhden ruokakaupan (SuperDino), pari kahvilaa, ravintolan, valokuvaliikkeen, lastenleikkipaikan ja koriste-esineliikkeen.


El Médanossa pärjää hyvin ilman autoa, sillä välimatkat kaupungissa ovat lyhyitä ja taittuvat nopeasti kävellen. Saaren kiertelyä varten vuokrasimme muutamaksi päiväksi auton. Löysimme kaupungista pienen paikallisen autovuokraamon. Toki bussillakin olisi ihan kätevästi päässyt kulkemaan muihin kaupunkeihin. 

Ruoat ja juomat ovat edullisempia kuin Suomessa, kuten yleensäkin Espanjassa. Putiikeista löytyi vähän kaiken hintaista tuotetta, niin edullista kuin kallistakin. Miesväki kävi parturissa ja kummatkin olivat oikein tyytyväisiä lopputulokseen (kuten myös vaimot) ja hintakaan ei päätä huimannut. Kaupungista katsoen rannan alkupäässä on aurinkoranta, josta löytyy rantavahdit. Ihmiset ottavat aurinkoa ja lapset leikkivät rannalla. Helmikuussa vesi oli vielä hieman kylmää, mutta kyllä siellä silti uijia riitti jonkin verran. Rannalla lämpömittari näytti (auringossa) useimmiten n.23 astetta, mutta kipusi välillä yli 30 asteeseen. Lämpö ei kuitenkaan pienen tuulen vireen vuoksi tuntunut niin lämpimältä ja se pääsikin hieman yllättämään. Staffan kasteli hieman varpaitaan rantavedessä ja keskittyi enemmän nauttimaan hiekkaleikeistä. Meidän ollessamme rannalla ei ainakaan tuullut mitenkään häiritsevän paljon.


Rannan vieressä kulkee pitkä kiva rantabulevardi, jonka varrella on paljon pieniä kahviloita, ruokapaikkoja ja pieniä liikkeitä. Näissä oli mukava istua ja katsella elämän menoa. Kalastajakylästä löytyy paljon hyviä ravintoloita ja kahviloita. Taidan tehdä erillisen postauksen ruokapaikoista, sillä olen taas räpsinyt sen verran paljon kuvia ja juttua riittää.Ranta-alueen näkymää hallitsee 171 metriä korkea Montana Roja tulivuori (punainen vuori). Sen laelle johtaa kävelyreitti, josta näkyy upeasti El Médanon pitkä hiekkaranta Leocadio Machado. Vuoren toisella puolella on toinen pitkä luonnonranta La Tejita, joka onkin Teneriffan pisin luonnonranta. Sieltä ei pahemmin löydy palveluja ja se onkin tunnettu nudistirantana. 


Leocadio Machado -rannan toisessa päässä on todella paljon purje -ja leijalautailijoita. Ranta tunnetaankin tuulisena ja se on yksi maailman parhaimpia purje- ja leijalautapaikkoja. Kaupunki onkin rento surffailijoiden paratiisi. Täällä on hyvät mahdollisuudet vuokrata välineitä ja mennä vaikka kurssille. 


Ensimmäinen etelänmatka pienen taaperon kanssa sujui yllättävän hyvin. Kaupungista löytyi hyvin leikkipaikkoja lapsille. Yksi oli aivan vuokra-asuntomme vieressä ja kävimmekin siellä aina välillä juoksentelemassa. Tänne menisin kyllä mielelläni uudelleen!


3 kommenttia:

 1. Olipa kiva postaus El Medanosta, minulle ihan vieraasta paikasta. Siellä on mahdollisuus moneen tekemiseen tai vain olemiseen. Pidän niin paikoista, joissa on paikallisia ihmisiä eikä vain turisteja. Paikalliset ihmiset tuovat sen oikean tunnelman. Hienot kuvat ja lämmin tunnelma välittyy. Teillä on ollut ihana loma!
  Kiitos Katri ja mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula ja ihanaa viikkoa myös sinulle! =) Itsekin pidän juuri siitä aidosta, paikallisesta tunnelmasta matkustaessa. Oli tosiaan ihana loma, josta jäi paljon ihania muistoja <3

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!