tiistai 31. toukokuuta 2016

Eläinpiha MustikkatassuItselleni uusi tuttavuus Mustikkatassu tuli testattua taaperon kanssa viime viikolla. Mustikkatassu on eläinpiha Pöytyällä (Kyrössä). Pieni. Se oli ensivaikutelmani paikasta, mutta vähän aikaa siellä oltuamme totesin sen olevan oikeastaan oivan kokoinen. Kaikki oli näköetäisyydellä, joka on kiva jos on menevämpi vahdittava taapero (kuten meillä) tai useampi lapsi. 

Ryhmämme kiersi alkuun aitaukset omistajan kanssa, jolloin hän kertoi meille enemmän eläimistä. Sen jälkeen jäi omaa aikaa jolloin ehdittiin vielä hyvin mennä katsomaan useampaan kertaan kiinnostavia eläimiä. En niin tullut kelloa kurkkineeksi, mutta olimme paikan päällä varmaan ainakin pari tuntia ja se tuntui menevän hujauksessa. Pienessäkin paikassa saa ajan hyvin kulumaan.

Paikalla on myös katos, jossa voi nauttia omia eväitä. Grilli oli kuumanana (kuului ryhmämatkaamme, mutta on käytettävissä muulloinkin euron maksusta per perhe) ja paistoimme siinä omia makkaroitamme. Mustikkatassun sisäänpääsymaksu on 10 euroa henkilöltä (alle 1-vuotiaat ilmaiseksi). Paikka on hieman syrjäinen, joten helpoiten paikalle pääsee omalla autolla.Mustikkatassusta löytyy paljon erilaisia lintueläimiä. Siellä on upea papukaija, monenlaisia kanoja ja kukkoja, ankkoja, fasaaneja ja riikinkukkoja. Kanat ja kukot tepastelevat vapaana pihamaalla ja niiden touhuja on kiva katsella. Papukaija tykkää tanssia ja mekin saatiin ihastella muutamakin kerta hauskaa tanssiesitystä.
Suomessa on tällä hetkellä vain korkeasaaressa ja täällä Mustikkatassussa kenguruja. Kenguruilla oli myös poikasia. Toinen jännä laji mikä Mustikkatassusta löytyy on haisunäätä. Tällaisessa pienessä paikassa on se etu, että siellä omistaja kertoo eläimistä ja niitä saa silitellä ja sylitellä. Meidän taaperokin uskalsi paijata ankan poikasta, haisunäätää ja pupua.  Lampaille syötettiin heti ruohoa. Osa eläimistä oli sellaisia joista omistaja varoitti ja niiden lähelle emme tietenkään käsiämme laittaneet.
Tilalta löytyy myös pieni ekopuoti, jossa on myynnissä lemmikkieläintarvikkeita, monenlaisia puisia leluja, Muumi tuotteita, luonnonmateriaalivaatteita, sisustustuotteita ja pientä nannaa. Puodin tuotteet ovat tilattavissa myös netistä: ekopuoti
Meidän taaperoa kiinnosti eläimistä luultavasti eniten koirat. Muutoin paikassa häntä kiinnosti enemmän leikkiminen. Pihalta löytyy hiekkalaatikko, jossa oli paljon leluja. Isommille lapsille oli myös trampoliini. Meillä leikittiin innoissaan leikkimökissä, joka oli hauskan liukumäen alaosassa. Liukumäki oli myös kiva, mutta hieman jännittävä, kun oli niin korkea. Kyllä sieltä kuitenkin tultiin alas.

Lisätietoja paikasta löydät Mustikkatassun kotisivuilta: mustikkatassu.com
Heillä on myös oma blogi: Mustikkatassussa

2 kommenttia:

  1. Hitsi, olen miettinyt tosi kauan, mistä löytyisi meille sopiva eläinpiha ja tämähän on ihan anoppilan nurkilla! Sinne siis joku kerta käymään! Kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!