sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Siirtolapuutarhassa


Viikonloppuna on ollut kaikenlaista ohjelmaa Turussa ja täällä lähistöllä. Piti oikein rankalla kädellä yliviivata monet kivat tapahtumat. Kaikkea ei vain jaksa ja halutaan mennä rennolla asenteella tapahtumiin. Ei sis millään kauhealla kiireellä paikasta toiseen. Muutama tapahtuma käytiin katsastamassa. Perjantai-ilta nautittiin kotona olosta ja leikittiin hiekkalaatikolla sekä syötiin hyvin. Lauantaina käytiin ensin Tuorlan avoimissa ovissa. Tästä kerron teille toisella kertaa. Seuraavana suuntasimme Turun keskustaan päin ja pysähdyimme Kupittaalle. Siellä on siirtolapuutarha jossa oli avoimien porttien päivä.

Alueelle voi toki mennä rauhallisesti muulloinkin mennä kävelemään ja ihailemaan. Ei kuitenkaan mökkien pihoille asti kuten avointenporttien päivänä.


Heti ensimmäisenä siirtolapuutarhaan astuessa katse osuu söpöön pinkkiin rakennukseen. Siellä oli avoimien porttien aikana kahvila. Muulloin se taitaa olla mökkiläisten yhteiskäytössä. Kärryttelimme siirtolapuutarhan ympäri. Staffan nukkui kärryissä päiväuniaan. 

Itselleni tuli lapsuuden kesät mieleen, sillä kävimme tätini luona Kotkassa hänen ihastuttavassa siirtolapuutarhamökissään. Siellä mökit olivat melko isoja, joten sinne majoittui useampikin henkilö. Niissä oli myös mm. oma sauna ja pesuhuone.
Kupittaan siirtolapuutarha sijaitsee aivan Citymarketin vieressä. On ainakin lyhyt matka hakea mökille evästä. Ylläolevaa kuvaa ottaessani en ollenkaan edes huomannut miten hauskasti tuo Citymarketin katolla oleva logo tulee esille. Kauppaan mentäessä mennään joka viikko tuon siirtolapuutarhan ohitse, mutta ei olla siellä tätä ennen käyty katsomassa.Nyt oli oikein ihana aika tutustua tähän siirtolapuutarhaan, sillä keväiset sipulikukat kuten tulppaanit loistivat pihoilla ja omenapuut olivat kukassa. Toisekseen tätä siirtolapuutarhaa ei välttämättä ole enee muutaman vuoden päästä. Se on saanut jo kerran hieman jatko aikaa, mutta näillä näkymin vuokrasopimus päättyy vuonna 2020.Oli oikein kiva kävellä ja kierrellä sekä katsoa erilaisia pieniä mökkejä ja ihastuttavia pihoja. Tuolla näytti ainakin pari mökkiä olevan myynnissä, mutta alueen epävarman tulevaisuuden vuoksi en itse uskaltaisi tuonne sijoittaa. Tuollainen olisi kyllä ihan kiva kaupunkimökki. Meidän kodin lähettyvillä on myös vähän isompi siirtolapuutarha.


Mitä te pidätte siirtolapuutarhoista? Oletteko käyneet jossain siirtolapuutarhassa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!