keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Kevään eka mökkireissu


Kerrroinkin jo aikaisemmin matkastamme taaperon ja mieheni kanssa kohti mökkiä. Tällä kertaa emme ajaneet kotoa laiturille veneen luo autollamme vaan useammalla eri kulkuvälineellä. Junassa oli kyllä mukavaa leikkivaunussa ja matka taittui nopeasti. Matkamme jatkui Fammon ja Fafan kanssa veneellä kohti mökkisaarta. He olivat jo olleet aikaisemmin mökillä, mutta meidän perheelle tämä oli tämän vuoden ensimmäinen kerta.

Lähdimme matkaan jo aikaisin torstaiaamuna ja olimmekin jo ennen puolta päivää perillä. Meillä on erillään päämökistä pieni kämppä, jossa meidän perhe majoittuu. Siivosin siellä ja tuuletin tekstiilit. Siihen olikin hyvä ilma. Mökillä oleva imuri on vaan mennyt rikki niin en saanut sohvaan tarttuneita koiran karvoja irti. Argh!Ollaan vuosien varrella istuteltu kaikenlaisia kasveja ja kukkasia, mutta ongelmana on niitä syövät eläimet (mm. hiiret, jänikset, peurat). Saaressa on myös toisinaan kova tuuli ja talvet voivat olla ankaria. Viime kesänä istutumme kaksi karhunmarjapensasta. Toinen niistä oli kuollut ja toisesta näytti hieman nousevan vihreitä lehtiä. Pienet narsissit ja helmililjat kukkivat nyt kauniisti. Kukkasista melkein ainoat siellä pärjäävät ovat Mirrinminttu ja Vuorenkilpi. Ne eivät ole pahemmin kelvanneet edes eläimille ja saaneet olla vuosia rauhassa. Jos teillä on jotain hyviä vinkkejä kasveiksi niin otan niitä mielelläni vastaan.Pojallamme näytti ainakin olevan mukavaa mökillä. Hän leikki isovanhempien koiran kanssa ja yritti kovin silitellä ja tarjota leluja ja ruokaa hänelle. Saaressa olevat portaat olivat myös kova sana, sillä niitä mentiin monta kertaa ylös alas. Parasta mökillä on saunominen ja grilliruoka. Toki vesikin on ihanaa, mutta vielä en uskaltanut pulahtaa 11 asteiseen meriveteen. Mökillä meillä melkein aina grillataan ruokaa, kuuluuhan se kesään.
Me vietettiin jo perjantaina Äitienpäivää Fammon kanssa, sillä oltiin lauantaina lähdössä kotiin mökiltä. Ei haluttu vielä olla montaa päivää putkeen, kun ei aina tiedä miten tuon taaperon kanssa sujuu. 

Ilma suosi meitä mökkipäivinä ja oli aurinkoista. Tuultakaan ei ollut paljon mitään. Tuolla saaristossa kun yleensä tuulee kovemmin kuin mantereella. Fammo oli leiponut herkullisen äitienpäiväkakun. Tällä kertaa kermat olivat erillisessä kipossa, jotta pieni taaperokin maitoallergiansa vuoksi saa kakkua syödä. Fafa tarjosi äitienpäivän kunniaksi hörpsyt.
Skål!2 kommenttia:

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!