tiistai 17. toukokuuta 2016

Vauvat leffaan -Vauvakino


Mikä ihmeen vauvakino? Vauvakinoa järjestetään jokaisella paikkakunnalla josta löytyy Finnkino (huom. ei kaikissa teattereissa, kun kaupungissa useampi Finnkino) Vauvakino on elokuvanäytös, joka on vauvaystävällinen ja tarkoitettu juuri vauvoille ja heidän vanhemmilleen. Näytettävä elokuva on tarkoitettu vanhemmille, mutta soveltuu tietysti myös perheen pienimmille. 

Itse olen käynyt Vauvakinossa Turun Kinopalastissa pari kolme kertaa. Ekalla kerralla muistan, että sain katsoa elokuvan hyvin ja rauhassa pojan pääosin nukkuessa tai muuten vain istuessa sylissä. Osa ystävistäni ei ollut oikein pysynyt leffan juonessa mukana vauvan hoidolta. Itselleni kävi seuraavalla kerralla hieman samalla tavalla. Tosin silloin istuimme eturivissä ja lapset saivat leikkiä ja liikkuja (sen mitä silloin osasivat liikkua) vapaasti lattialla. Siinä keskittyi enemmän vauvan kanssa olemiseen ja jutusteluun muiden äitien kanssa. Leffan jälkeen ollaan yleensä käyty meidän äiti-vauvaporukalla vielä Turun Kauppahallissa lounaalla. Vauvakino järjestetään siis yleensä aamupäivästä. Vauvakinoja järjestetään useamman kerran vuodessa. Seuraava Vauvakino on torstaina 19.5.2016. ja se järjestetään poikkeuksellisesti vasta päivällä.


Aulaan on järjestetty vaunuparkki. Usein Vauvakinossa on mukana tuote-esittelijä tai useampikin. Kannattaa siis mennä paikan päälle hyvissä ajoin jos haluaa myös tutustua näihin ennen näytöstä. Osa esittelijöistä on välillä paikalla myös esityksen jälkeen. Esittelijöistä löytyy usein tietoa ainakin Vauvakinon facebook sivuilta. Riippuen kerrasta ja esittelijöistä on tarjolla voinut olla arvontoja, tarjouksia ja ilmaisia tuotenäytteitä. Lipun hinta on 7,50€ ja alle kaksivuotiailta ei mene maksua.


Saliin voi halutessaan ottaa mukaan kantokassin tai turvaistuimen vauvalle. Itse olen pitänyt sylissä ja vauva on nukkunut sylissäni, kun hän on siitä tykännyt. Välillä vauva on saanut olla omalla leffatuolillaan. Elokuvasalin etuosassa on tilaa, jossa vauvat voivat liikkua ja leikkiä. Siellä on myös ollut valmiina pientä liukumäeä ja jotain leluja. Myös jokunen syöttötuoli on löytynyt.

Saliin on tuotu myös hoitopöytä, jossa pystyy vaihtamaan vaipan. Myös mikro maidon lämmittämiseen löytyy. Kaikki tarpeellinen on siis ajateltu! Vaippojakin on ollut tarjolla joitain kokoja. Elokuvasalissa voi liikkua vapaasti myös näytöksen aikana ja sieltä voi välillä tarvittaessa poistua. Salissa on puolivalot, joten siellä näkee hoitaa vauvaa ja kaivaa hoitokassista tarvikkeita. Myös elokuvan äänenvoimakkuus on otettu huomioon ja se on laitettu normaalia pienemmälle Vauvakinon ajaksi.


 Ihanaa, että tällainen konsepti löytyy! Äidit (ja isät) pääsevät elokuviin ilman pelkoa, että muut katsojat hermostuvat ehkä huutavaan lapseen, lasten leikkeihin tai ravailuun penkkien välissä. Toki sielläkin yritetään käyttäytyä mahdollisimman hyvin ja muita häiritsemättä, mutta ainakin tietää, että muilla on varmasti samanlaisia tunteita ja tietävät millaista on olla pienen huutavan lapsen kanssa. Noista pienistä vauvoista, kun ei aina tiedä milloin nukkuvat ja milloin haluavat ruokaa tai leikkiä. Vaikka elokuvaan ei pystyisi keskittymäänkään niin silti on kivaa, kun pääsee vähän tuulettumaan vauvan kanssa. Muutoin sinne leffaan en kyllä lähtisi vauvan kanssa.

Vauvakino on tarkoitettu lasten vanhemmille ja alle kaksivuotiaille lapsille. Vaikka meillä onkin vielä alle kaksivuotias niin en tiedä jos viitsisin hänen kanssaan enää vauvakinoon mennä. Ainakaan elokuvaa katsomaan. Sen verran menevä tapaus tuo meidän taapero, että taidan jättää omat jumppani muualle kuin leffasaliin. Hieman vanhemmille lapsille ja perheille järjestetään erikseen aina välillä Lasten Sunnuntai. Siellä esitetään ennakkonäytöksiä tulossa olevasta lasten tai koko perheen elokuvasta ja muita perhe-elokuvia.

Lisätietoa löytyy Finnkinon sivuilta ja Vauvakinon facebook-sivuilta. Oletteko te käyneet Vauvakinossa tai jossain muussa vastaavassa vauvoille ja vanhemmille tarkoitetussa elokuvanäytöksessä? Mitä olette tykänneet? Oletteko pystyneet keskittymään elokuvaan?

4 kommenttia:

 1. Onpa hyvä että postasit tästä! Monta kertaa oon tota vauvakinoa harkinnut, mutta kun ei ole yhtään tiennyt mitä odottaa niin ei ole viittinyt :)
  Kiitos tästä ehkä sinne nyt uskaltautuu :D

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla jos jutusta oli jotain hyötyä! =) Sinne vain rohkeasti tutustumaan tuohon juttuun. Kokemus varmasti riippuu niin paljon lapsen sen hetkisestä olotilasta, mutta ainakaan tuolla ei tarvitse olla ihan naamapunaisena jos oma mussukka itkee tms. Itse elokuvat ei ehkä parhaimmasta/suosituimmasta päästä ole, mutta tuollaisia kaikenikäisille sopivia on aika vaikea varmasti nykyään löytää. Itselleni leffaa tärkeämpää varmaankin ollut juuri se, että voi ylipäätään mennä leffaan =D

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus sultakin vauvakinosta! Niin mahtava konsepti tää vauvakino kyllä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! =) On kyllä mahtavaa, kun voi lapsen kanssa olla leffassa ja varsinkin rennolla meiningillä =D

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!