sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Junan lastenvaunussa


Oltiin viime viikon torstaina jo aamuvarhain liikkeellä perheen kanssa. Taaperolla oli matkustuspäivä, sillä ensin tassuteltiin läheiselle bussipysäkille. Sieltä menimme linja-autolla Kupittaan puiston kulmille ja kärryttelimme rautatieasemalle. Me oltiin oltu kerran aikaisemminkin junassa leikkivaunussa, mutta siitä oli jo hieman aikaa. Pääteasemallamme oli Fammo vastassa ja jatkoimme autolla isovanhempien luokse. Pienen pysähdyksen jälkeen jatkoimme vielä matkaamme veneellä kohti mökkiä. Kaikki tuo parissa tunnissa ja oltiin perillä!Kaikista InterCity-junista löytyy leikkitila. Leikkitilavaunun tunnistaa asemalla jo ulkoapäin, sillä sitä koristaa Kissalan Hessu- ja Myyrä -hahmot. Lastenkärryillä kulkee näppärästi junaan ja lastenvaunun alakerrassa on tilaa kärryille. Niistä ei mene erillistä maksua. Vieressä on myös isohko vessa, josta löytyi potta sekä hoitotaso. Taisi siellä olla jonkinlainen tuttipullon lämmityslaitekin. Myyrän jalanjäljet johdattavat yläkerran leikkitilaan.
Lastenvaunusta löytyy hyvin tilaa leikkiä. Meillä lemppariksi on osoittautunut veturi, josta löytyy ratti. Parasta vielä, kun on joku kaveri takana matkustamassa. Siitähän se riemu syntyykin! Tällä kertaa meillä olikin erityisen hauskaa, sillä Staffanin kaveri oli myös samassa junassa ja leikkimässä. 

Välillä täytyy myös kiipeillä rappusia ylös ja liukua liukumäestä alas. Muistan, että ensimmäisellä kerralla matkustaessamme tattipenkkiin kiipeäminen ja pöydältä löytyvät helmipelit kiinnostivat silloin pientä eniten. Nyt ne eivät enää pahemmin kiinnostaneet.Matka sujuu kyllä todella hyvin ja nopeasti tuolla leikkivaunussa pienen taaperon kanssa. Ei meillä ainakaan jaksettaisi olla koko ajan paikoillaan nätisti penkillä istumassa. Kiva siis, kun lapset saavat jaloitella, leikkiä ja riemuita rauhassa. Myöskään taaperon riemunkiljahduksista ja muista kovemmista äänistä ei tarvitse niin välittää, sillä vaunu on tarkoitettu lapsiperheille.

Kevään ekan mökkireissun jälkeen meillä oli taas takaisin samanlainen monipuolinen matkustustapa. Tällä kertaa tosin pysähdyttiin Saloon pariksi tunniksi Mummolle ja sitten taas jatkettiin junalla Turkuun. Tuon reissunkin jälkeen ollaan jo ehditty käymään Mummolassa junalla. Taidettiin vähän hurahtaa tuohon junailuun, vaikka autokin meiltä löytyy.


Pienestä kirjahyllystä löytyy kivoja lastenkirjoja luettavaksi niin pienemmille taaperoille kuin myös vähän isommille lapsille. Kirjahyllyn vierestä löytyy myös penkkitilaa, jossa lukea näitä Tammen lastenkirjoja tai leikkiä vaikka linnaleikkejä seinäkkeen vieressä. VR: sivuilta löytyy leikkivaunun 360-panoraamakuva.Muistoksi matkasta lapset saavat omat ihastuttavat liput satuhahmoilla kuvitettuna. Lipun taakse voi merkitä muistoksi matkustuspäivän, lähtö- ja määräaseman, kenen kanssa matkusti ja mikä oli mukavinta matkassa. Täytyy myös kehua, että on ollut todella kivoja konduktöörejä ja ovat huomioineet lapset kivasti. Meidän taapero on innoissaan pitänyt omaa lippuaan kädessä leikkien tiimellyksessä. Pieni ele, mutta tärkeä näille pienille ihmisille.

Tykätäänkö teillä matkustaa junalla?


6 kommenttia:

 1. Kivat kuvat! Pitääkin jäädä seurailemaan blogiasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja tervetuloa seuraamaan meidän höpötyksiä ja muita meininkejä =)

   Poista
 2. Me olimme muutama kk sitten lastenvaunussa Navan kanssa ja oi kun hän tykkäsi ! Paikka on huikea!

  Ihania kuvia <3

  Aurinkoista viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä huippua, kun on tuollainen tapa matkustaa lasten kanssa =)

   Ihanaa ja aurinkoista viikkoa myös sinulle! <3

   Poista
 3. Minulla ei ole itselläni lapsia, mutta pari kertaa on lastenvaunussa matkusteltu. Ihana matkustamisen riemua. Muissa vaunuissa ei sitä saa kokea. Ehdottamasti metelin arvoista :)

  VastaaPoista
 4. Mä juuri viikonloppuna reissasin tyttöjen kanssa täältä Tampereen suunnalta Turkuun ja takaisin. Aika menee leikkivaunussa kuin siivillä! Hämmästelin vain, että matkustajia oli molempiin suuntiin todella vähän eikä teidänkään aikana näytä olleen kauheaa tunkua. Kiva kuitenkin, että junat kulkevat vähäisistä (?) matkustajista huolimatta!

  VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!