sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Ravintolapäivä perheen kanssa


Viime viikon lauantaina vietettiin kansainvälistä ravintolapäivää. Silloin ihmiset voivat perustaa oman ravintolansa melkeinpä minne vain. Meidän perhe kävi ensin Tuorlan avoimissa ovissa, Kupittaan siirtolapuutarhan avoimissa porteissa ja sen jälkeen kärryttelimme taaperon kanssa Turun keskustaan. Ilma oli mitä upein joten kävelimme Tuomiokirkon ympärillä ja katsastelimme hieman tarjontaa.Edellisenä iltana katsoimme jo netissä olevasta palvelusta mitä kaikkia ravintoloita ja kahviloita Turusta löytyy ravintolapäivänä. Tarjolla oli paljon mm. aasialaista ruokaa ja makeita herkkuja. Myös vegaanisia vaihtoehtoja löytyi. Isäntä jo illalla hieman meinasi, että voisimme mennä puistossa olevaan grilliruokapaikkaan. Katsastimme paikan ja päätimme jäädä siihen syömään.Omassa annoksessani oli vegaaninen burgeri sienillä ja bataattilankkuja (10€). Mieheni otti yhdistelmälautasen, jossa oli lisäksi whiskey smoke ribsejä (15€). Mukaan sai valita vielä juomaa. Annokset olivat ihan hyviä. Mielestäni kuitenkin 10-15€ on aika paljon, kun ajattelee, että tuohon hintaan saa jo esim. lounaan ravintolasta. Ammattilaiset kuitenkin maksavat työvoimasta, tiloista, alvit sun muut sivukulut. Tosin itse en ole kovinkaan hyvä arvioimaan mitä tuollaisten annosten raaka-aineet kustantavat.

Taapero hieman maisteli annoksistamme ja tykkäsi varsinkin ribsien mureasta lihasta. Suurimman osan ajasta hän kuitenkin juoksenteli puistossa ja lätsytteli käsiään puistossa olevassa taideteoksessa/aidassa virtaavassa vedessä. Me vanhemmat saimme vuorotellen syödä ja leikkiä/vahtia poikaa. Puistossa oli mukava ja rento tunnelma sekä ennen kaikkea upeat maisemat. Grillipaikalla oli pari omaa istumapaikkaa mukavasti suuren vanhan puun varjossa. Kävijöitä näytti olevan tasaiseen tahtiin.Matkamme jatkui Aurajoen rantoja pitkin. Ihmisiä oli paljon liikkeellä. Ilma oli ainakin suotuisa ravintolapäivälle ja muille samana päivänä oleville tapahtumille. Mielemme teki vielä hieman makeaa joten katselimme jokirannassa olevia monia pienempiä ja suurempia kahvipaikkoja.


Eteemme osui myös sisarusten pitämä kivannäköinen paikka Café Rebelle. Tänne halusin heti mennä testaamaan. Paikka olikin melko täynnä meidän sinne mennessämme, mutta osa oli juuri lähdössä joten pääsimme istumaan. Tässä oli selvästi ajateltu ideaa ja nähty vaivaa sen eteen. Jo itse myyjät olivat laittautuneet ihanasti fiftarityyliin ja paikka pöytäliinoineen päivineen oli ajan henkeen sopivat. Tarjoiluista puhumattakaan.

Minä ja mieheni päädyttiin kummatkin herkullisen kuuloiseen raparperi-valkosulkaa-pannacottakakkuun ja kahviin. Mieheni osti myös lisäksi Rocky roads -palasen. Se taisi mennä kyllä melkein kokonaan parempiin suihin. Taapero oli ainakin tyytyväinen suu suklaassa. Maistamani kakku oli myös todella hyvää. Hinnat olivat alhaisemmat kuin "oikeissa kahviloissa" Turussa ja siten mielestäni sopivat ravintolapäivään. Toisaalta tällaisilla hinnoilla kyllä kävisi useamminkin kahvittelemassa.Ehdin juuri napata muutaman kuvan pöydistä ennen niiden täyttymistä taas uusilla asiakkailla. Kiinnostusta paikkaan näytti olevan. Menen kyllä varmasti testaamaan mikäli pitäjät avaavat ihka oikeinkin kahvilan jossain vaiheessa jonnekin Turkuseen.
Kävittekö te nauttimassa ravintolapäivästä?

Mukavaa sunnutaita kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!