perjantai 15. heinäkuuta 2016

Iltatorilla
Vietin eilisen päivän Salossa taaperon kanssa. Olimme mummon luona ja koska oli perinteinen iltatoripäivä niin sinnehän oli mentävä. Torstaiset iltatorit ovat kyllä Salon kesässä parasta. Silloin kaupunki herää henkiin ja väkeä riittää. Eilen myös ilma oli mitä kaunein, joten tori oli täynnä porukkaa. Iltatorilla on perinteisiä torimyyjiä myymässä vihanneksia, marjoja, kukkasia, vaatteita, kortteja yms. Salolaisille on myös perinne käydä torikahvilla ja torilta löytyykin kolme kahvilaa ja pari jätskikioskia (kolmas heti joen toisella puolella). Me istuimme jätkillä ja nautimme varjoisasta paikasta.

Iltatorilla on myös suosittu kirpputori, johon kaikki saavat mennä myymään. Ympyräparkki on torstaisin suljettu, sillä siellä on lastenkirppis, johon lapset pääsevät myymään. Lisää kirppismyyjiä löytyy pitkin toria ja myös joen toisella puolella on kirpputorialuetta. Siellä oli niin kova kuhina, että ei viitsitty sinne puolelle mennä katselemaan, kun oli lapsi ja rattaatkin mukana. Kirpputoripaikat ovat ilmasia. Siskoni perheineen oli myös Salossa käymässä joten kiertelimme yhdessä torilla. Staffanille löysin muutaman pikkuauton ja Brion junarataa niin saa laajennettua rakennelmiaan. Myös herneitä ja mansikoita ostettiin herkuteltavaksi.

Salon iltatorilla on aina myös jokin esiintyjä. Eilen olisi ollut Edu Kettunen, mutta ei jaksettu odottaa, kun olimme jo ehtineet kiertää torilla. Vietimme vielä aikaa mummon luona ja sitten lähdimme iltapuuhiin kotiin Turkuun. Iltatorilla on välillä todella hyviä esiintyjiä. Edellisvuonna Cheek veti torille jopa 13 000 kuulijaa.

Täältä löydät esiintyjälistan ja lisätietoja Salon iltatorista ja kirpputoripaikoista.
Mukavaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!